Pyszny smalec z fasoli :) - najlepiej smakuje z pajdą chleba i ogórkiem kiszonym. SKŁADNIKI 1 puszka fasoli lub 1 i 1/2 szklanki ugotowanej fasoli 2 cebule jabłko 2 liście laurowe 1 ziarenko ziela angielskiego 1 goździk 1/2 łyżeczki majeranku 1/4 szklanki zimnej wody szczypta lubczyku 1 łyżka sosu sojowego olej sól himalajska różowa zmielony pieprz czarny WYKONANIE Cebulę pokroić w kostkę
Mała w garnku mieszaminut. Pałaszujemy ze smakiem. Dobra na zimno i na ciepło. Jak zostanie jej więcej można ją zmielić z dodatkiem kaszy jaglanej, ugotowanej fasoli i przypraw – wyjdzie super pasta na chleb lub masa na … kotleciki:) SMACZNEGO
Mała w garnku mieszakażdej strony. Szparagi jak i cukinia mogą być lekko twarde, ale kurczak musi być porządnie upieczony. U mnie szaszłyki zostały podane z grillowanymi kromkami domowego chleba spryskanymi oliwą. Podajemy ! Smacznego ! Szaszłyki z udek z kurczaka ze szparagami
Kuchnia na wzgórzuparawanem – kup ogórki będziesz panem.” „Jeśli nie chcesz mojej zguby małosolne kup mi luby.” „Nawet papież w Watykanie je ogórki na śniadanie!” ” Ooooogóreczki prosto z beczki!” Do chleba… i nie tylko ogórki małosolne – komu, komu? Składniki: - ogórki gruntowe - korzeń chrzanu - czosnek - koper - 1 litr przegotowanej ostudzonej wody - 1 łyżka soli kamiennej niejodowanej Ogórki myjemy i umyte zalewamy
mojewypiekiinietylkozgęstniał. Dzięki obecności pieczarek, przypraw i mąki powstanie pyszny, pikantny sos paprykowy. Podajemy wołowinę z pieczarkami posypaną natką pietruszki, jemy z tym czym lubimy! Można nawet jeść z chlebem. The post Wołowina z pieczarkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzekąską przedstawiam kukurydziane naleśniki. Naleśniki wychodzą idealnie elastyczne (jak widzimy na zdjęciu), nie kruszą się. Charakteryzują się pięknym, złotym kolorem a w smaku szczególnie przypadną do gustu wszelkim miłośnikom chlebów i placków kukurydzianych, ponieważ smak tej mąki jest mocno wyczuwalny. Jeżeli jest tutaj ktoś, kto go nie zna, polecam spróbować. Naleśniki przepyszne prosto z patelni. Łapcie przepis! Składniki: 1 szklanka
Gar Zdrowiawiększej ilości osób, spróbuj delikatnie zsunąć je z patelni na talerz, uważając aby jajko się nie rozlało. To bardzo trudne, ale wykonalne. Dodaj świeże zioła i zajadaj z chlebem póki ciepła
Gar Zdrowiawybornie i tak i tak. Pasty robię często i są to najróżniejsze kombinacje. Dziś było szybko, zdrowo i pysznie. Pasty do kanapek to idealny zamiennik masła, które uwielbiam ale chleb posmarowany taką pastą zachwyca kubki smakowe. Robicie takie pasty? Polecam do zrobienia. Pasta z awokado, czosnku i siemienia lnianego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieRolada drożdżowa, pełnoziarnista o smaku pizzy to pyszna przekąska, której nikt się nie oprze. Na zewnątrz jest chrupiąca jak skórka od chleba, a w środku mięciutka z pysznym farszem. To moje najlepsze odkrycie kulinarne w ostatnim czasie! Najlepiej smakuje na ciepło z dodatkiem sałatki ze świeżych warzyw. Pycha! Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1 szklanka mąki pszennej
Kuchnia MagdaLenypisałam już TUTAJ , przy okazji bardzo długiego wpisu o mąkach roślinnych, niechlebowych, ale przytoczę jeszcze raz. To mąka z drobno zmielonej, suszonej kukurydzy. Słonecznie żółta w kolorze. Podstawa bezglutenowych chlebów i bułek, ciast, najlepiej tłuszczowych i ucieranych. Ze zmielonej bardzo drobno z powodzeniem można zrobić tortillę i naleśniki, a także desery, placuszki i kluski. Jest najbardziej naproteinowaną (bogatą
Karo in the KitchenDzięki temu żeberka wychodzą mięciutkie ale jednocześnie soczyste. A dalsze podanie to już własna inwencja. Znakomite na obiad, z ziemniakami i surówką z sałaty. Ale również doskonałe z chlebem. Smacznego
Ze smakiem bez glutenuporwaną na w miarę drobne kawałki lub kiełbasę, pokrojoną w ćwierćplasterki. Dobrze sprawdza się kiełbasa, która się rozpada pod wpływem gorąca - fajnie łączy się z zupką. Podawać z chlebem lub groszkiem ptysiowym. Smacznego
Ze smakiem bez glutenukluchy z mąki. Całość zlać do zupy i podgotować chwilę. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Podawać z jajkiem na twardo i chlebem. Smacznego
Ze smakiem bez glutenuWstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec 60 minut. Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić na kratce. Uwaga! Krojenie ciepłego chleba może skończyć się odgniecioną skórką. Należy to robić delikatnie albo poczekać aż porządnie wystygnie. Smacznego
Ze smakiem bez glutenuoliwą. Można je też posypać orzeszkami, ale wtedy popsujemy biesiadnikom niespodziankę i zabawę w zgadywanie, co jest w środku. Podawać z warzywami pokrojonymi w słupki, albo jako pastę do chleba. Artykuł Hummus z masłem orzechowym pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiatane