chleb - 26176 przepisów (strona:1143/1746)

SMALEC Z CZERWONEJ FASOLI 176

Pyszny smalec z fasoli :) - najlepiej smakuje z pajdą chleba i ogórkiem kiszonym. SKŁADNIKI 1 puszka fasoli lub 1 i 1/2 szklanki ugotowanej fasoli 2 cebule jabłko 2 liście laurowe 1 ziarenko ziela angielskiego 1 goździk 1/2 łyżeczki majeranku 1/4 szklanki zimnej wody szczypta lubczyku 1 łyżka sosu sojowego olej sól himalajska różowa zmielony pieprz czarny WYKONANIE Cebulę pokroić w kostkę

Mała w garnku miesza
FRYTKI Z DYNI HOKKAIDO 192

minut. Pałaszujemy ze smakiem. Dobra na zimno i na ciepło. Jak zostanie jej więcej można ją zmielić z dodatkiem kaszy jaglanej, ugotowanej fasoli i przypraw – wyjdzie super pasta na chleb lub masa na … kotleciki:) SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Szaszłyki z udek z kurczaka ze szparagami 176

każdej strony. Szparagi jak i cukinia mogą być lekko twarde, ale kurczak musi być porządnie upieczony.    U mnie szaszłyki zostały podane z grillowanymi kromkami domowego chleba spryskanymi oliwą.    Podajemy ! Smacznego !  Szaszłyki z udek z kurczaka ze szparagami

Kuchnia na wzgórzu
Ogórki małosolne 231

parawanem – kup ogórki będziesz panem.” „Jeśli nie chcesz mojej zguby małosolne kup mi luby.” „Nawet papież w Watykanie je ogórki na śniadanie!” ” Ooooogóreczki prosto z beczki!” Do chleba… i nie tylko ogórki małosolne – komu, komu? Składniki: - ogórki gruntowe - korzeń chrzanu - czosnek - koper - 1 litr przegotowanej ostudzonej wody - 1 łyżka soli kamiennej niejodowanej Ogórki myjemy i umyte zalewamy

mojewypiekiinietylko
Wołowina z pieczarkami 163

zgęstniał. Dzięki obecności pieczarek, przypraw i mąki powstanie pyszny, pikantny sos paprykowy. Podajemy wołowinę z pieczarkami posypaną natką pietruszki, jemy z tym czym lubimy! Można nawet jeść z chlebem. The post Wołowina z pieczarkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
naleśniki kukurydziane 228

przekąską przedstawiam kukurydziane naleśniki. Naleśniki wychodzą idealnie elastyczne (jak widzimy na zdjęciu), nie kruszą się. Charakteryzują się pięknym, złotym kolorem a w smaku szczególnie przypadną do gustu wszelkim miłośnikom chlebów i placków kukurydzianych, ponieważ smak tej mąki jest mocno wyczuwalny. Jeżeli jest tutaj ktoś, kto go nie zna, polecam spróbować. Naleśniki przepyszne prosto z patelni. Łapcie przepis! Składniki: 1 szklanka

Gar Zdrowia
szakszuka – mój własny „bałagan” 250

większej ilości osób, spróbuj delikatnie zsunąć je z patelni na talerz, uważając aby jajko się nie rozlało. To bardzo trudne, ale wykonalne. Dodaj świeże zioła i zajadaj z chlebem póki ciepła

Gar Zdrowia
Pasta z awokado, czosnku i siemienia lnianego 187

wybornie i tak i tak. Pasty robię często i są to najróżniejsze kombinacje. Dziś było szybko, zdrowo i pysznie. Pasty do kanapek to idealny zamiennik masła, które uwielbiam ale chleb posmarowany taką pastą zachwyca kubki smakowe. Robicie takie pasty? Polecam do zrobienia. Pasta z awokado, czosnku i siemienia lnianego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
ROLADA A'LA PIZZA 157

Rolada drożdżowa, pełnoziarnista o smaku pizzy to pyszna przekąska, której nikt się nie oprze. Na zewnątrz jest chrupiąca jak skórka od chleba, a w środku mięciutka z pysznym farszem. To moje najlepsze odkrycie kulinarne w ostatnim czasie! Najlepiej smakuje na ciepło z dodatkiem sałatki ze świeżych warzyw. Pycha! Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1 szklanka mąki pszennej

Kuchnia MagdaLeny
Tacos – pszenno- kukurydziane muszle do nadziewania 324

pisałam już TUTAJ , przy okazji bardzo długiego wpisu o mąkach roślinnych, niechlebowych, ale przytoczę jeszcze raz. To mąka z drobno zmielonej, suszonej kukurydzy. Słonecznie żółta w kolorze. Podstawa bezglutenowych chlebów i bułek, ciast, najlepiej tłuszczowych i ucieranych.   Ze zmielonej bardzo drobno z powodzeniem można zrobić tortillę i naleśniki, a także desery, placuszki i kluski. Jest najbardziej naproteinowaną (bogatą

Karo in the Kitchen
Żeberka w sosie barbecue 191

Dzięki temu żeberka wychodzą mięciutkie ale jednocześnie soczyste.   A dalsze podanie to już własna inwencja. Znakomite na obiad, z ziemniakami i surówką z sałaty. Ale również doskonałe z chlebem. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Zupa dyniowa z kiełbasą lub mielonką 163

porwaną na w miarę drobne kawałki lub kiełbasę, pokrojoną w ćwierćplasterki.  Dobrze sprawdza się kiełbasa, która się rozpada pod wpływem gorąca - fajnie łączy się z zupką. Podawać z chlebem lub groszkiem ptysiowym. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Zupa szczawiowa z jajkiem 205

kluchy z mąki. Całość zlać do zupy i podgotować chwilę.  Doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Podawać z jajkiem na twardo i chlebem. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Chleb bezglutenowy ze słonecznikiem i dynią 196

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec 60 minut.  Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić na kratce. Uwaga! Krojenie ciepłego chleba może skończyć się odgniecioną skórką. Należy to robić delikatnie albo poczekać aż porządnie wystygnie. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Hummus z masłem orzechowym 201

oliwą. Można je też posypać orzeszkami, ale wtedy popsujemy biesiadnikom niespodziankę i zabawę w zgadywanie, co jest w środku. Podawać z warzywami pokrojonymi w słupki, albo jako pastę do chleba. Artykuł Hummus z masłem orzechowym pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane