cebula - 11518 przepisów (strona:558/768)

WIEJSKIE RISOTTO 136

Smaczne nie zawsze musi oznaczać drogie, taki obiad można zrobić małym nakładem finansowym a jest pysznie ! Wedle upodobań możemy dodać do tego jeszcze swoje ulubione warzywa

Z Majeczką w kuchni
GOFRY Z CUKINIĄ 144

Lubicie gofry? a robicie je czasem na wytrawnie, jeśli tak to propozycja w sam raz dla Was jeśli nie to czas to jak najszybciej zmienić bo

Z Majeczką w kuchni
CUKINIOWE WIEŻYCZKI 193

Jeśli lubisz cukinie i jesteś przy okazji wielbicielem kasz to danie jest dla Ciebie , super pomysł na piątkowe danie ale sprawdzi się również na spotkaniu ze

Z Majeczką w kuchni
PIECZONY UDZIEC INDYCZY NA MARCHEWCE I SZPARAGÓWCE 188

moim domu w którym mięso drobiowe jest bardziej lubiane niż wieprzowinaSkładniki:.2 udzce indycze po ok.1kg każdysól,pieprz,majeranek4 marchwie2 garście mrożonej fasolki szparagowejdo wywaru:marchew,pietruszka,por,cebula,sól morska Kamis,pieprz Kamis,vegetaWykonanie:Z udzca wyjmujemy kość i ścięgna.Mozemy tez upiec udziec z kością.Ja jeden udziec piekę pozbawiony kości drugi z kością.Mięso dobrze nacieramy solą

Z Majeczką w kuchni
RAQUE WIEPRZOWE 179

Fajny pomysł na szybki obiad z użyciem wieprzowiny który robi się praktycznie sam :)Składniki:50 dag szynki20 dag pieczarek3 duże pomidoy1 cebulaszklanka bulionu warzywnego1  łyżka

Z Majeczką w kuchni
LECZO PAPRYKOWE 146

Lubię jesień za te wszystkie dary w ogrodzie, ale lubię i o takiej porze roku zajdać się pysznym i aromatycznym leczo, tym bardziej ze pogoda dziś

Z Majeczką w kuchni
ŻUREK NA ZAKWASIE W CHLEBIE 211

Warto poświęcić troszkę czasu i nastawić zakwas a potem cieszyć się wybornym smakiem prawdziwego żurku w święta! Wyborny- obowiązkowy na moim wielkanocnym pełnym tradycji stole WielkanocnymSkładniki

Z Majeczką w kuchni
CHŁOPSKIE ZIEMNIACZKI 214

moim domu szczególne miejsce zajmują takie podane w całości, dziś pokaże Wam jeden z  ulubionych przez dzieciaki.Wersja nie pieczona- a gotowanaSkładniki:1/2 kg ziemniaków młodychpeczek koperku1 duża cebula słodkaolej do smażeniasól-1/2 łyżki do ugotowania ziemniakówpieprz-łyżeczkarozmaryn lub inne ulubione ziołoWykonanie:Ziemniaki obieramy, większe przekrawamy na pół, gotujemy w osolonej wodzie.Wykładamy całe na talerz.Na patelni podsmażamy drobno

Z Majeczką w kuchni
LECZO Z KIEŁBASKĄ 159

którą współpracuję posiadam w moim domu różne mieszanki warzyw które zawsze zaskakują smakiem.Zobaczcie jak niewiele trzeba by powstało pyszne danieSkładniki:op.Mieszanki Węgierskiej Leczo Iglotex 450 g(pomidor, cukinia,cebula,papryka)1 cukinia1 pętko kiełbasy- ja użyłam toruńskiej4 łyzki koncentraru pomidorowegoolej do smażeniasól do smakupieprz do smaku2 łyżeczki kolendryodrobina papryczki chiliWykonanie:Na rozrzany olej wrzucamy pokrojoną w półplasterki kiełbaskę, podsmażamy

Z Majeczką w kuchni
ZAPIEKANA KIEŁBASKA Z WARZYWAMI W SOSIE 164

Czasem trzeba przygotować coś na szybko...a że teraz mamy tyle warzyw już dostępnych więc dziś wykorzystam fasolkę szparagową i obiad powstanie w  kilkanaście minutSkładniki

Z Majeczką w kuchni
TORTILLA Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM 354

kroimy w paseczki, oproszamy przyprawą do kurczaka,podsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiano, wykładamy do miseczki. Kapustę pekińśką szatkujemy drobno, wkrajamy do niej ogórki w kostkę,pomidora w kostkę, cebulę pokrojoną w pólplasterki, wrzucamy kukurydzę. Całość solimy i dokładnie mieszamy. Na suchej patelni podgrzewamy placki tortilli. Na ciepły wykładamy na 1/3 placka sos, na to porcję warzyw,kilka kawałków kurczaka

Z Majeczką w kuchni
WIEJSKI OMLET 168

szynkimała cebulkaKawałek swojskiej kiełbasy2 plasty żóltego serakilka gałązek szczypiorku1/3 szkl mlekaWykonanie:Jajka rozkłocamy, dodajemy sól, pieprz, wrzucamy posiekany szczypiorek. Na rozgrzany olej wrzucamy pokojoną kiełbasę i wędlinę, dodajemy posiekana cebulę, zrumieniamy.Dodajemy ćwiartki pomidora, chwilkę dusimy.Dodajemy kosteczki zóltego sera, szybko mieszamy, wylewamy masę jajeczną. Jak się zetnie, przewracamy na drugą stronę

Z Majeczką w kuchni
DOMOWY SMALCZYK 201

Boczek kroimy w małą kosteczkę, wrzucamy na suchą patelnię. Kiedy zacznie się topić tłuszcz dodajemy drobno pokrojoną kiełbaskę.Kiedy kiełbasa i boczek będą już ładnie zrumienione dodajemy drobno pokrojoną cebulę w kosteczkę. Zrumieniamy. Patelnię odstawiamy do wystygnięcia. Kiey smalec zacznie delikatnie gęstnięć zimny dodajemy pieprz, kolendrę, majeranek, mieszamy na patelni. Przekładamy do słoików.Odstawiamy do lodówki

Z Majeczką w kuchni
KARTACZE 198

W moim regionie, na Podlasie właśnie tak się je nazywa. Choć w innych częsciach Polski spotyka się je tez pod nazwą kołduny, cepeliny...Jakby ich nie

Z Majeczką w kuchni
Zupa krem z pieczonej papryki 277

kroimy ją na mniejsze kawałki.4.   W czasie, gdy papryka się piecze przygotowujemy wywar warzywny: do garnka wkładamy umytą i obraną marchewkę pietruszkę, kawałek selera, pora, opieczoną na palniku cebulę, czosnek, papryczki chili, ziarenka ziela angielskiego, pieprzu oraz listki laurowe. Zalewamy warzywa około 2 litrami wody, lekko solimy.5.   Pomidory pozbawiamy ogonków, nacinamy, parzymy we wrzątku, hartujemy zimną wodą, obieramy

W kuchni Katie

Proponowane wyszukiwania