SKŁADNIKI: 4 plastry boczku surowego, ja kupiłam gotowe na grilla (te bez panierki) 2 pomidory malinowe 500 g bobu 2 łyżki domowej mieszanki przypraw BARBECUE- czosnek granulowany, cebula, pieprz czarny, papryka słodka, gorczyca, pietruszka, papryka ostra, jałowiec, sól morska dodałam jeszcze odrobinę kminku i rozmarynu łyżka oleju ryżowego PRZYGOTOWANIE: Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Plastry boczku wysmarować marynatą
ClauditteMissCookinggrzechem byłoby wyrzucać. Objadać się na noc też nie wypadało :) Wystarczyło dodać parę składników i smaczna, sycąca sałatka gotowa. SKŁADNIKI: 2-3 młode, ugotowane ziemniaki 1 pomidor malinowy 1 cebula dymka 2 łyżki posiekanego szczypiorku pieprz czarny świeżo mielony sól 2-3 łyżki oliwy z oliwek sok z cytryny Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i skroić w półplasterki. Cebulkę posiekać
https:KKuchniaMniamłyżeczka soli 2 ząbki czosnku Sałatka 100g orzechów włoskich bez łupin 350g wiśni z zalewy wykorzystanej do uduszenia mięsa 1 średnie jabłko z najlepiej zieloną skórką (250g) 1 średnia cebula dymka (dolna i środkowa część) 2 łyżki oliwy 3 łyżki porto 1 łyżka soku z cytryny Instrukcje Nogi z kaczki nacieramy solą i pozostawiamy na kilkanaście minut. Ząbki czosnku obieramy
Kulinarna Pokusaulubionymi pierogami Pierogi z bobem, pietruszką i boczkiem SKŁADNIKI: 1 opakowani2 bobu (świeżego) 2 łyżki oleju 200g wędzonego boczku natka pietruszki czosnek, chilli,sól i pieprz cebula, masło 400g mąki ciepła woda łyżka oleju Bób gotujemy w osolonej wodzie przez około 20 minut, lekko studzimy, następnie obieramy z łupinek i miksujemy na gładką masę. Boczek
MarciochaKucharzyupieczenia ryby w panierce na patelni, lecz ostatnim razem postanowiłam podać tradycyjną rybkę w troszkę inny sposób. Poszukałam w książkach mamy i znalazłam przepis na rybę pieczoną z ziemniakami, cebulą i masłem. Ryba […] The post Ryba pieczona appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny GarnekPotem wytłumaczenie jak ugotować krok po kroku potrawę, a nastepnie w grupach sami mielismy odtworzyć potrawę. To na prawdę wspaniała nauka. Peperonata Kalabryjska - najważniejsze to nie przypalić cebuli. My Polacy przypalamy cebulkę a we Włoszech to niedopuszczalne!;) Peperonata Kalabryjska Kolejny etap gotowania. Paperonata Kalabryjska - końcowy etap przygotowania Spaghetti z pesto z rukolą . Pyszne, delikatne
AZgotuj!tych kupnych jakoś średnio się czuję... Zrobiłam jeszcze na tym cieście też pizzę 'wiejską' (tak ją roboczo nazwałam, niestety nie znalazłam zrozumienia...;) z przecierem pomidorowym, kiełbasą krakowską suchą, kukurydzą, cebulą oraz pieczarkami. Wyszła równie pyszna, co pizza z pesto :) Przepraszam za te zdjęcia, ale nie zdążyłam zrobić ich przy dziennym świetle... Składniki na ciasto ( 2 blaszki o wymiarach ok. 28x35
Corner With Recipespory roku. Wam polecam to samo, ale chyba nie muszę tego mówić ;) Omlet z pomidorami i fetą Składniki (1 omlet na małej patelni ): - 2 jajka - 1/2 pomidora - 1/2 cebuli - 2 łyżki otrąb owsianych (opcjonalnie) - garść pokruszonej fety - szczypiorek do posypania - sól, pieprz ziołowy, bazylia, papryka słodka - oliwa/olej do smażenia Warzywa pokrój w kosteczkę. Jajka rozbełtaj widelcem, dodać do nich
Corner With Recipesmięty sól pieprz curry 1 łyżeczka fruktozy (lub innego cukru) Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Filet i cebulkę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć kurczaka. Dodać cebulę, podsmażyć razem. Mango obrać i pokroić w kosteczkę. Sałatę lodową posiekać. Jeżeli używamy papryczkę chili również ją pokroić. Na talerzu ułożyć sałatę, mango, filet z kurczaka oraz papryczkę chili
Moja Galeria SmakuPyszne, wegetariańskie tabbouleh. W oryginale składa się z kuskusu, pomidora, ogórka, cebuli. Całość doprawiona jest natką pietruszki, miętą, cytryną oraz oliwą. Ja natomiast proponuje dziś trochę inną wersję z dodatkiem kaszy bulgur oraz oleju lnianego. Kasza bulgur jest otrzymywana z ziaren pszenicy. Oczyszcza organizm z czynników rakotwórczych, obniża cholesterol oraz poziom cukru we krwi. W Polsce jest jeszcze mało rozpowszechniona
Moja Galeria Smakużaroodpornego i polać marynatą. Piec 70 minut. W między czasie polewać marynatą. Można też je odwrócić w połowie pieczenia. Udka podałam z ryżem jaśminowym oraz surówką z ogórka i cebuli
Moja Galeria Smakuminuty. 3. Szpinak i bazylię porwać na kawałki, cebulkę posiekać, pomidorki koktajlowe podzielić na ćwiartki. 4. Upieczone filety posmarować serkiem kozim. Na to położyć sałatkę ze szpinaku, pomidorków i cebuli. 5. Podawać od razu
Moja Galeria Smakuzupę z borówek. Latem zebrane owoce zagotowywała z cukrem, przelewała do słoików i pasteryzowała. Taka zupa zalecana jest jako poprawiające trawienie po obfitych i ciężkostrawnych daniach z grochem, kapustą, cebulą i grzybami. Latem babcia gotowała zupę z czereśni, której smak także spróbuję odtworzyć, bo zamroziłam kilka porcji tych pysznych owoców. Z borówek (tak mówi się w moim regionie na popularne
Czerwień i błękitzastąpić swoim ulubionym smakiem. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem i ogórkiem małosolnym. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 6 kotletów: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 mała cebula, drobno posiekana 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 kromka chleba, namoczona w mleku szczypta chilli 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz do smaku 6 trójkącików ulubionego serka topionego bułka tarta
My Culinary Art