Kuskus z botwinką, orzechami i serem wędzonym 125Idealna sałatka do pracy, dodatkowo z sezonową botwinką. Ze składnikami możecie kombinować, możecie zmienić rodzaj sera, zamiast cebuli dodać szczypiorek, inne orzechy, itd. Polecam zamienić także
Kardamonovy
Kasza gryczana z botwinką i białym serem 114I znowu moje smaki. Kasza, kasza, zielenina i biały ser. Na obecne upały nic tak dobrze mi nie wychodzi jak tego typu sałatka. O zdrowotności nie
Kardamonovy
Siekane kotlety z indykiem i botwinką 101Tego typu kotlety najczęściej robi się z kurczaka, ale jak wiecie staram się go rzadko używać w kuchni. W sklepach mamy piękny zamiennik w postaci indyka
Kardamonovy
Carpaccio z kalarepy 112zjedzone w ekspresowym tempie, nie zdążyłam zrobić zdjęcia. Postanowiłam je zrobić drugi raz, żeby podzielić się z Wami tym przepisem. Chyba będę kombinować jeszcze z innymi warzywami – poza burakiem i kalarepą właśnie. Genialne. Składniki: 1 duża kalarepa 2 łyżki pestek dyni parę liści bazylii kawałek parmezanu sok z połowy cytryny 2 łyżki oliwy extra virgin sól pieprz Kalarepę
Kardamonovy
3 najlepsze ciasta na pierogi 152pierogi to podstawa. Po kilkudziesięciu latach pracy z pierogami, podaję Wan 3 doskonałe przepisy na ciasto. Aby uzyskać kolorowe i smakowe ciasto dodajemy : * kakao *natkę pietruszki * sok z buraka *czerwoną sproszkowaną paprykę *kurkumę *szafran itp. 1 PRZEPIS mąka pszenna 500 g bardzo ciepła woda 250 ml olej 4 łyżki szczypta soli 2 PRZEPIS mąka pszenna 500 g 1 jajko
Smaczne moje
Wigilijny barszcz czerwony z uszkami 157Przepis na domowy, wigilijny barszcz czerwony z uszkami. Król świątecznego stołu, bardzo smaczny i aromatyczny. Artykuł Wigilijny barszcz czerwony z uszkami pochodzi z serwisu Pieprzyć z
Pieprzyć z Fantazją
Śledziowa sałatka z buraczkami i serkiem 143Zapewne większość z Was jadła sałatkę śledziową z buraczkami. Ja postanowiłam w tym roku przygotować inną jej wariację. I tak też powstała sałatka śledziowa z buraczkami
Passions hobbies life
Śledzie w buraczkach 169Pyszne w smaku i pięknie kolorowe śledzie w buraczkach, nie muszą być nudne :) Czytaj więcej »
Ana Mari's world
Śledzie w buraczkach 169Pyszne w smaku i pięknie kolorowe śledzie w buraczkach, nie muszą być nudne :) Czytaj więcej »
Ana Mari's world
Grzanki z sałatką buraczkową i śledziem 161Tak przygotowane grzanki z sałatką buraczkową i śledziami smakują wybornie. Można je przygotować w wersji mini, czyli wyciąć małe kółka lub w wersji większej (taką
Passions hobbies life
GRILLOWANY BAKŁAŻAN Z POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 123KOLACYJNE: FRITTATA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I GROSZKIEM RACUCHY DROŻDŻOWE Z BORÓWKAMI GRANATEM I MIĘTĄ NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE CARPACCIO Z BURAKA Z SALSĄ VERDE BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM CHLEBKI NAAN NADZIEWANE SEREM Z RUKOLĄ ROSZPONKĄ I BRZOSKWINIĄ OMLET Z BRZOSKWINIAMI ALFREDO
globuskulinarny
ŚLEDZIE PO CHŁOPSKU Z KUKURYDZĄ I GROSZKIEM 143czubatej łyżce jogurtu naturalnego z dodatkiem majonezu / który notabene można całkiem pominąć /. INNE PYSZNE SAŁATKI I/LUB PRZYSTAWKI TU NA BLOGU: SAŁATKA ZIEMNIACZANO ŚLEDZIOWA CARPACCIO Z BURAKA Z SALSĄ VERDE SEZAMOWA SAŁATKA Z JABŁKIEM, ORZECHAMI PECAN I SZPINAKIEM SAŁATKA ARBUZOWA Z MIĘTĄ I HALLOUMI SAŁATKA WARZYWNA W MUSZLACH MAKARONOWYCH KREWETKI
globuskulinarny
Sałatka śledziowa warstwowa 142Śledź pod pierzynką to tradycyjna sałatka śledziowa warstwowa i świetna propozycja na prezentację tej pysznej przekąski. Sałatkę najlepiej przygotować w przeźroczystej salaterce. Wszystkie jej kolorowe warstwy
Kuchnia Na Wypasie
NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE 133łososiem i salsą verde. Te naleśniki z wędzonym łososiem są genialne, nie za słone, frapująco wytrawne po prostu pyszne. INNE PYSZNE PRZEPISY ŚNIADANIOWE i/LUB KOLACYJNE: CARPACCIO Z BURAKA Z SALSĄ VERDE BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM CHLEBKI NAAN NADZIEWANE SEREM Z RUKOLĄ ROSZPONKĄ I BRZOSKWINIĄ OMLET Z BRZOSKWINIAMI ALFREDO CYNAMONEM
globuskulinarny
FRITTATA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I GROSZKIEM 127również świeżą, przepyszną rukolę. Nie za słona, nie za pieprzna, idealna. INNE PYSZNE PRZEPISY ŚNIADANIOWE i/LUB KOLACYJNE: RACUCHY DROŻDŻOWE Z BORÓWKAMI GRANATEM I MIĘTĄ CARPACCIO Z BURAKA Z SALSĄ VERDE BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM CHLEBKI NAAN NADZIEWANE SEREM Z RUKOLĄ ROSZPONKĄ I BRZOSKWINIĄ OMLET Z BRZOSKWINIAMI ALFREDO
globuskulinarny