bułki - 33426 przepisów (strona:673/2229)

Tort marcepanowy 108

Czas czytania: 3 min Tort marcepanowy jest fantastyczny i myślę, że wszystkim amatorom marcepanu będzie bardzo smakował. Biszkopt jest odrobinę inny niż przy klasycznych tortach, ten

SprawdzonaKuchnia.pl
Zapiekanka ziemniaczana 100

Czas czytania: 2 min Zapiekanka ziemniaczana. Pewnie często zadajecie sobie pytanie typu, co mam zrobić dziś na obiad ? W lodówce pustki, składników do przygotowania obiadu jest

SprawdzonaKuchnia.pl
Gofry 107

Czas czytania: 2 min Od niedawna jestem właścicielką maleńkiej gofrownicy i gofry stały się niemal daniem podstawowym w naszym domu 🙂 Goframi z tego przepisu z pewnością

SprawdzonaKuchnia.pl
Grochówka 107

Czas czytania: 2 min Najlepsza grochówka to podobno wojskowa jej wersja, gęsta zawiesista i bardzo aromatyczna, bo gotowana na wędzonce. Kiedyś nie wyobrażałam sobie grochówki innej

SprawdzonaKuchnia.pl
Oliwne ciasto czekoladowe 111

Czas czytania: 2 min Pewnego razu w Grecji usłyszałam, że tamtejsze gospodynie używają oliwy z oliwek do wypieku ciast. Powiem szczerze, że bardzo mnie to zaskoczyło

SprawdzonaKuchnia.pl
Placki ziemniaczane 96

Czas czytania: 2 min Placki ziemniaczane to proste i szybkie danie i pewnie zapytacie, czy dietetyczne? Raczej nie, ale myślę, że od czasu do czasu można

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciastka pełnoziarniste 99

Czas czytania: 2 min Ciastka w stylu doskonale znanych Wam ciastek digestive, które najczęściej wykorzystywane są jako spód do serników. Muszę przyznać, że od dawna nie

SprawdzonaKuchnia.pl
Smalec kokosowy 113

Czas czytania: 2 min Niedawno podałam przepis na wegetariański smalec z dodatkiem białej fasoli , orzechów nerkowca i ciecierzycy. Dziś kolejna wariacja tym razem na bazie oleju

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb ziołowy 102

Czas czytania: 2 min Puszysty, delikatny i bardzo smaczny chleb na drożdżach z dodatkiem ziół, które sprawiają, że pieczywo pięknie pachnie i wspaniale smakuje. Miąższ chleba

SprawdzonaKuchnia.pl
Słomki ptysiowe 91

Czas czytania: 2 min Ciasto ptysiowe, inaczej zwane parzonym ma już swoją wielowiekową tradycję, ciasto wymyślił kucharz Katarzyny Medycejskiej w 1540 roku przygotowując dla niej ptysie

SprawdzonaKuchnia.pl
Groszek ptysiowy 107

Czas czytania: 2 min Dziś druga część bajki o cieście parzonym tym razem w roli głównej występuje, groszek ptysiowy. Świetny dodatek do zup, kremów, czy po

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort tiramisu 105

Czas czytania: 3 min W tym roku to już kolejne urodziny moich najbliższych i kolejny tort. Każdy z jubilatów miał inne życzenie co do smaku tortu

SprawdzonaKuchnia.pl
Pizza z pieczarkami 104

Czas czytania: 3 min Pizza kiedyś funkcjonowała jako dodatek do wszelkiego rodzaju dań. Pierwsze formy pizzy różniły się odrobinę od dzisiejszej wersji. Była to pizza bianca

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto czekoladowo-orzechowe 96

Czas czytania: 2 min Ciasto czekoladowo-orzechowe Bezglutenowe ciasto czekoladowo-orzechowe można porównać do bardzo popularnego brownie , jest wilgotne i mocno czekoladowe. Dzisiejszy deser ma dodatek

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb z czarnuszką 89

Czas czytania: 2 min Przepis na chleb z dodatkiem zakwasu w wersji błyskawicznej z odrobiną drożdży, które przyspieszają procedurę przygotowania i fermentacji ciasta chlebowego. W przepisie

SprawdzonaKuchnia.pl