To jeszcze nie koniec jesieni na blogu ale gdy spadł pierwszy śnieg, nie mogłam się oprzeć, by nie zrobić czegoś bardziej zimowego :) Padło na cynamonki, te
Kuchnia w Słońcu SkąpanaCo powiecie na taki duszkowy dodatek do zupy, sałatki czy dripu? Zrobienie tych duszków jest banalnie proste. Można to zrobić z dziećmi. To prawie jak robienie
Polska ZupaKotlety drobiowe z kością w panierce Chrupiące kotlety z udek kurczaka z kością na patelni, to znakomity pomysł na całe duże udka jak i na same
Dieta moja pasjaZapach, który unosi się po całym domu, to zapach pieczonego domowego chleba. Tym razem jest to chleb na bazie mąki orkiszowej i pszennej z dodatkiem nasion
Kulinarna ChwilaPyszne,miękkie bułeczki drożdżowe rozpływają się w ustach,łatwe w przygotowaniu i naprawdę są pyszne. SKŁADNIKI 570g mąki pszennej łyżeczka soli łyżeczka cukru łyżka suchych
Mała w garnku mieszaDzisiaj Światowy Dzień Chleba – World Bread Day 2023. Ten dzień po raz kolejny będę świętowała z piekarzami z całego świata, a to wszystko zasługa Zorry
Polska ZupaJa wiedziałam od początku, że to będzie dobre połączenie, bo i gorgonzola i szynka parmeńska świetnie odnajdują się w słodszym towarzystwie...ale nie spodziewałam się, aż
Kuchnia w Słońcu SkąpanaBardzo prosty przepis na zakręcane drożdżówki z budyniem.Miękkie ,puszyste i rozpływają się w ustach :) SKŁADNIKI Na budyń 300ml mleka 8g cukru waniliowego 3 łyżki
Mała w garnku mieszaChleb z dodatkiem musu z dyni jest smaczny, bardzo puchowy i ma piękny kolor. Polecam upiec taki chleb bo jest wyjątkowy, idealny do twarożku, miodu i
Kulinarne Fantazje MarioliDynia jest już wszędzie dostępna więc nie ma na co czekać i przedstawiam Ci dzisiaj pierwszy w tym roku przepis z jej wykorzystaniem. Te drożdżowe bułeczki
Delicious PlaceDziś mamy dla Was przepis na pyszne bułeczki tym razem wytrawne, bo z farszem z duszonej cebulki. Świetnie sprawdzą się na kolację lub jako przekąska w
Alle Dobre!Czy jest możliwe, by kiedyś znudziło mi się drożdżowe? Nie, nie ma takiej możliwości :D Uwielbiam piec drożdżowe wypieki, uwielbiam je jeść...Ech, nie ma
Opowieści z piekarnikaJagodzianki to rodzaj polskich wypieków, które wywodzą się z malowniczych terenów wiejskich. Sama nazwa pochodzi od „jagód,” a te wypieki tradycyjnie przygotowywano w czasie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Domowa piekarnia dzisiaj wypiekła ciastka francuskie z serem. Pyszne i nie za słodkie. Ciasteczka posypałam sezamem. SKŁADNIKI Ciasto francuskie 275 g twaróg półtłusty 250 g 1
Smaczne moje