Zamiast smażenia upieczmy je w piekarniku, będą delikatniejsze, nadziejmy pysznym fetą...zyskają zupełnie nowego smakuSkładniki: 60 dag mięsa mielonego mieszanego wieprzowego i wołowego10 dag sera feta3 zabki czosnkusól, pieprzsłodka paprykapapryczka chili3 łyżki bułki tartej1 jajkoWykonanie:Do mięsa mielonego dodajemy jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i papryką chili. Dokładnie mieszemy, wyrabiamy. Nabieramy trochę
Z Majeczką w kuchniszklanki wody gazowanej Szczypta soli Olej do smażenia Składniki na farsz: 0,5 kg pieczarek 250 g sera żółtego Sól, pieprz Panierka: 1 jajko 100 g bułki tartej Przepis: Mąkę przesiewamy, dodajemy resztę składników na ciasto naleśnikowe i miksujemy do uzyskania średnio gęstej, jednolitej masy. Naleśniki smażymy na patelni(...)wyparuje. Doprawiamy je do smaku solą i pieprzem. Po ich wystygnięciu dodajemy je do startego na grubych oczkach sera. Całość mieszamy i nakładamy na naleśniki, które następnie zawijamy.Zawinięte naleśniki moczymy w rozbełtanym jajku i obtaczamy z każdej strony w bułce tartej. Następnie smażymy je na patelni wysmarowanej tłuszczem na złoty kolor
Emcia Pichcitradycyjne mielone - to ten przepis jest właśnie dla Was! (4 spore sztuki) 400g mięsa mielonego (użyłam z indyka) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 3/4 łyżeczki czosnku granulowanego przyprawy do smaku Farsz: 50-60g żółtego sera 1-2 garście zielonej fasolki szparagowej Dodatkowo: olej do smażenia Mięso, jajko i bułkę tartą dokładnie wymieszać i doprawić do smaku
Di gotujeKrokieciki Składniki: Na ciasto: - pół kg mąki - 1 litr mleka - 1 jajko - sól, pieprz - bułka tarta Na farsz: - 2 piersi z kurczaka - pieczarki ok. pół opakowania - 30 dkg sera zółtego Dziś na sobotnio - niedzielny obiad zrobiłam " Nietypowe krokieciki". Jest to o tyle fajna potrawa, że do środka można wsadzić dosłownie wszystko wystarczy troszkę inicjatywy i pomysł lub jakieś(...)kosz ok. 0,40 zł, 1 litr mleka koszt ok. 2,35 zł, pieczarki opakowanie 400 dkg koszt ok. 3,50 zł, ser żółty w kostce waga ok 300 dkg koszt ok. 6,50 zł, bułka tarta opakowanie koszt ok. 2,20 zł. Przygotowanie: Najpierw robimy ciasto na naleśniki. Wlewamy pół litra mleka do miski do tego wbijamy
Tanio smacznie i prostosię na takie połączenie smaków? Składniki : 1 podwójny filet z kurczaka 4-5 liści sałaty lodowej 4 łyżeczki zielonego pesto 1 kulka sera mozzarella sól morska do smaku pieprz zielony ziarnisty Panierka: 2 jajka mąka pszenna bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania: Fileta z kurczaka myjemy dzielimy na cztery porcje, rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy aby nie porozrywać mięsa(...)oprószamy solą i posypujemy utartym w moździerzu zielonym pieprzem, smarujemy zielonym pesto układamy pokrojoną w paski sałatę oraz ser mozzarella pokrojony na plastry, zawijamy roladki, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na wolnym ogniu na oleju z każdej strony na złocisto. Podajemy z dowolnymi dodatkami
Wanilia i Kardamonkajzerek (lepiej aby były z poprzedniego dnia) 350g boczniaków 2 jajka pęczek natki pietruszki 1/2 cebuli 1 duży pomidor 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego garść startego żółtego sera lub mozzarella szczypta:bazylia, oregano, cukier 1 łyżka masła S&P Piekarnik rozgrzany do 180C. Boczniaki kroimy w paski, cebulę w kostkę. Pomidora kroimy w kostkę i podgrzewamy. Rozgrzewamy łyżkę(...)części bułki. Każdą z bułek smarujemy sosem pomidorowym, na górze układamy masę z jajek i boczniaków. Na koniec posypujemy startym serem. Wstawiamy do piekarnika na około 10-15minut aż bułki będą chrupiące. Przepis pochodzi ze strony o boczniakach. Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/bardziej, że jest bardzo łatwy przygotowaniu. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Ser w panierce (2 porcje) Składniki: 250 g sera gouda, podzielonego wzdłuż na 2 grube plastry 2 duże jajka 1-2 szklanki bułki tartej olej do głębokiego smażenia konfitura z żurawiny(...)frytki do podania Przygotowanie: W głębokim talerzu roztrzep jajka, na płaski talerz wysyp bułkę tartą. Obtocz każdy plaster w jajku i następnie dokładnie w bułce tartej, powtórz tą czynność 3 razy aby zapobiec wycieknięciu sera w trakcie smażenia, po czym włóż do zamrażarki na 10 minut. Rozgrzej olej do głębokiego smażenia i włóż zapanierowany ser. Smaż do zarumienienia, po czym
karmelowymasła 5 łyżek oliwy z oliwek zioła prowansalskie sól słodka czerwona papryka W miseczce wymieszałam oliwę, miękkie masło, przyprawy i starte ząbki czosnku. Posmarowałam sosem kromki bułki. Wierzch posypałam startym bundzem. Jest to ser z mleka owczego. Można oczywiście użyć innego, dowolnego sera. Wstawiłam je do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 5-10 minut. Smacznego
potrawyregionalnesmaku (pasuje i do dżemiku, i do szyneczki), z tą lekko wyczuwalną nutą w tle, której nadają nietypowe dodatki. Jednak posmarowane masłem i z plastrem sera i pomidora smakuje jak zwykłe bułki. Tym razem zostawiłam je na noc do wyrośnięcia w lodówce - chciałam mieć świeżutkie, cieplutkie bułeczki na śniadanie. Można je jednak odstawić na drugie wyrastanie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeząbek czosnku 1 mała cebula czerwona 2 pomidory 2 łyżki świeżej natki pietruszki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 5 łyżek bułki tartej + do obtoczenia 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki kurkumy 40 g sera żółtego 1 łyżka oleju olej do smażenia Przygotowanie: Za pomocą robota kuchennego mielimy ciecierzycę(wodę z moczenia wylewamy) z czosnkiem, 2/3 cebuli(...)pietruszką.Dodajemy sól, pieprz, kurkumę, proszek do pieczenia, jajko i bułkę tartą.Mieszamy.Pomidory kroimy w ósemki a 1/3 czerwonej cebuli w piórka.W miseczce układamy pomidory, cebulkę.Polewamy łyżką oleju.Dekorujemy listkiem pietruszki. Ser żółty kroimy w 1 cm kwadraty. Do garnka wlewamy olej (ok. 2 szkl) i rozgrzewamy go.Następnie lepimy z masy z ciecierzycy małe kuleczki, do środka każdej
słodkie i nie tylko historie kulinarnezlekceważcie marynowanej czerwonej cebuli - to kluczowy element! Dwie łyżki octu, dwie łyżki cukru pudru, pół godziny - i gotowe :) Składniki: 3 bułki hamburgerowe 250 g mielonej wołowiny 2 łyżki prażonej cebulki 1 jajko 2 łyżki startego żółtego sera (ostrego) 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz 1 plasterek parzonego boczku keczup sos bbq ostry ser pokrojony w małe plasterki (może być topiony(...)kostkę pomidor olej do smażenia i natłuszczenia formy Wykonanie: Wołowinę podsmażyć na oleju do zbrązowienia - kilka minut. Ostudzić i dodać jajko, cebulkę, starty ser, musztardę oraz sól i pieprz wg własnego smaku (po szczypcie). Dobrze wymieszać. Bułki przeciąć na pół i delikatnie spłaszczyć dłonią. Ostrożnie umieścić w natłuszczonej formie muffinkowej. Na spodzie każdej bułki umieścić łyżeczkę keczupu i kawałek boczku
zadanie-gotowaniemięsem mielonym SKŁADNIKI: 4 duże pieczarki do faszerowania 1 cebula 0,5 czerwonej papryki 250 g mięsa mielonego sól pieprz czarny mielony 2 łyżki tartej bułki 1 łyżka oleju 2 łyżki tartego sera szczypiorek do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Pieczarki oczyścić, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Odciąć nóżki i wydrążyć. Nóżki pieczarek i wydrążony środek pokroić na drobno. Cebule obrać, opłukać(...)bułkę i wyrobić masę mięsną. Wyrobione mięso podzielić na cztery części i każdą częścią mięsa z dodatkami nadziać pieczarki. Pieczarki faszerowane mięsem mielonym przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć naczynie z pieczarkami i piec przez 30 minut na funkcji grzania góra-dół. Po podanym czasie pieczenia naczynie wyjąć posypać tartym serem
WSZYSTKO SMACZNECroquette with slices of bread Składniki 1 pajda chleba 2 łyżki majonez 4 plastry ser żółty 2 plastry szynka wędzona 1 pomidor chilli 1 jajko bułka tarta olej do smażenia Wykonanie. Z pajdy pszennego chleba, odkroić skórkę, rozwałkować na folii spożywczej. Tak przygotowany chleb, posmarować majonezem, rozłożyć żółty ser, oprószyć chilli i położyć po dwa plasterki szynki wędzonej. Pomagając sobie
Kulinarny karnet Christopherafarsz 1 kg pieczarek 3 cebule 30 dag żółtego sera 3 łyżki oleju do smażenia czarny pieprz sól panierka 3 jajka bułka tarta olej do smażenia przepis ciasto naleśnikowe Do wysokiej miski wsypujemy przesianą mąkę, wbijamy jajka, wlewamy(...)małych oczkach ścieramy żółty ser. Na każdym naleśniku układamy porcję (czyli około 2 łyżki) wystudzonego farszu i posypujemy go niewielką ilością startego żółtego sera. Naleśniki zwijamy w krokiety. Krokiety obtaczamy w roztrzepanych jajkach i panierujemy w bułce tartej, smażymy na patelni ze sporą ilością rozgrzanego oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru tłuszczu
Smakowite Daniamielonego 1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1/2 strąka papryki pokrojonej w kostkę 1 czerstwa bułka namoczona w mleku 1 jajko sól, pieprz, tymianek, ziarenka smaku starty zółty ser 1 pomidor A jak to zrobić : Cukinie umyć, przekroić na pół i wydrążyć pestki, posolić i odstawić. Z mięsa, cebuli, papryki, bułki, czosnku
Kuchnia w opałach