Brazylijski krem z sosem z śliwek suszonych 182minut, mieszając drewnianą łyżką. Ponieważ my używamy kuchenki indukcyjnej, oczywiście czas w przypadku innych kuchenek może się wydłużyć. Krem jest gotowy gdy mikstura jest już gęsta, troszkę jak budyń. Połowę kremu przekładamy do szklanej miseczki lub szerokiej szklanki. Możemy odstawić do lodówki by wystygł. Drugą połowę zostawiamy jeszcze na ogniu i dodajemy czekoladę w proszku. Mieszamy 2 minuty
Smaki Brazylii
Rogale drożdżowe 217mojej kuchni szukam właśnie tych smaków i zapachów, więc tym razem „przywołam”… rogale drożdżowe z makiem. Jest to mój podstawowy przepis na wszelkie bułki, chałki, drożdżówki z serem, makiem, budyniem, owocami – z czym „dusza zapragnie”. Z poniżej podanego przepisu wychodzi ok. 18-20 szt. (to zależy od ich wielkości). Proporcje, oczywiście, proszę sobie dopasować. Po wystygnięciu, dzielę
mojewypiekiinietylko
Kruszonka migdałowa 200malutki okruszek - dodatek do ciast - wymaga, moim skromnym zdaniem, osobnej uwagi. Użyłam jej do drożdżówek z budyniem - kruszonka migdałowa. Składniki: - 230 g mąki tortowej - 150 g miękkiego masła - 60 g mielonych migdałów - 110 g cukru pudru Mąkę przesiałam z cukrem pudrem do miski. Dodałam miękkie masło i mielone migdały. Składniki połączyłam ze sobą palcami
mojewypiekiinietylko
Tartaletki sernikowe ze śliwkami 205wrzątku do rozpuszczenia galaretki - ekstrakt waniliowy Dodatkowo : - 10 śliwek - 3 łyżki cukru brązowego - 3 łyżki wody - 1 łyżka masła Kruche ciasto zagniatamy zgodnie z przepisem, jak na jabłecznik z budyniem . Ponieważ miałam do zużycia 2 kostki margaryny, zarobiłam więcej ciasta. Dzielimy na porcje, przekładamy do woreczków na mrożonki i wkładamy do zamrażarki. Wyjmujemy tyle, ile nam potrzeba. Ciasto z wyżej
mojewypiekiinietylko
Key Lime Pie 224długo! ). Na średniej prędkości miksera dodajemy powoli mleko skondensowane. Na koniec również powoli wlewamy sok z cytrusów i startą skórkę.Ubijamy jeszcze kilka sekund. Masa będzie konsystencji rzadkiego budyniu. Wlewamy masę na wystudzony spód i wstawiamy do nagrzanego do 180ºC piekarnika na 12 min – nie dłużej, bo masa będzie niesmaczna. Po wyjęciu z piekarnika zostawiamy do całkowitego wystudzenia, dobrze
mojewypiekiinietylko
Ciasto Kubanka 293się mleko wlać rozrobioną mąkę, stale mieszając gotować, aż masa zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą i przestudzić. Miękkie masło utrzeć z kremem czekoladowym na puszystą masę, dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Dodatkowo: 500g śmietanki 36%, 2 łyżki cukru pudru, 1/2 słoiczka powideł śliwkowych, 16 herbatników kakaowych, 16 herbatników maślanych. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem
Z miłości do słodkości
Ciasteczka koperty z marmoladą 297Jeszcze ciepłe posypać cukrem m pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nadzienie serowe: 30 dkg sera 2 żółtka cukier waniliowy 2 - 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka budyniu śmietankowego Wszystkie składniki razem rozetrzeć. Kwadraty ciąć o boku 7x7 cm. Na ser położyć 2 -3 rodzynki. Zawinąć, posmarować białkiem i piec do zrumienienia
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Snikers 428trzy równe części. Na jedną połowę wylać karmel orzechowy podgrzany na gorąco. Każde ciasto piec 15 min w temperaturze 180 stopni. Z podanych składników, oprócz masy karmelowej, ugotować budyń ciepły zmiksować z margaryną. Ciepłym przekładać placki. Na pierwszy masa karmelowa, na drugi masa budyniowa. Na wierzch placek z karmelem orzechowym. Najlepiej smakuje jak postoi przynajmniej jeden dzień. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewy
Ciasto z Bakaliami i Orzechowym Kremem 414żeby nie było żadnej grudki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Na gotujące się mleko wlewamy mleko wymieszane z mąką i mieszamy, aż krem nam zgęstnieje i otrzymamy konsystencję budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. 0,5 szklanki mleka zagotowujemy. Na gotujące wsypujemy zmielone orzechy i mieszamy do zgęstnienia. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Do utartego dodajemy sparzone orzechy. Ucieramy
Made By Mom And Son
Sernik wiedeński z suszonymi morelami 412Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy stopniowo zmielony ser i ucieramy na gładką masę. Następnie powoli wlewamy stopione masło i dalej ucieramy. Potem dodajemy 1 op. budyniu i jeszcze chwilę ucieramy. Na koniec dodajemy białka ubite na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Białka delikatnie mieszamy z masą serową przy pomocy drewnianej łyżki. Następnie bakalie obtaczamy w mące
Bon Appetit Małgorzaty
Sernik orzechowy z brzoskwiniami 318mleka 2 łyżki cukru kryształu 2 jajka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki masła lub margaryny Ser: 1 kg zmielonego sera 1 kostka margaryny 8 jajek 1 budyń waniliowy bez cukru 30 dag cukru kryształu olejek waniliowy Dodatkowo: puszka brzoskwiń Sposób przygotowania: 1. Robimy ciasto k ruche: mąkę mieszamy z zimną margaryną, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto
Kuchnia domowa Ani
Ciasto z rabarbarem i budyniową pianką 197szklanki mąki 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny 3 łyżki cukru pudru Pianka budyniowa: 5 białek 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 1/2 szklanki oleju (np. rzepakowego) szczypta soli Dodatkowo: ok 500 g łodyg rabarbaru 1/4 szklanki cukru pudru Sposób przygotowania: 1. Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiewamy
Kuchnia domowa Ani
Kruche babeczki z kremem 250cukrem, pozostałą część mieszamy z mąkami i wlewamy na gotujące się mleko. Cały czas mieszamy, aż całość zgęstnieje. Schładzamy. 4. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy, dodajemy partiami wystudzony budyń. Wszystko dokładnie miksujemy. 5. Krem przekładamy do rękawa lub szprycy i wyciskamy na kruche babeczki. 6. Gotowe babeczki można dodatkowo udekorować wedle uznania. Smacznego
Kuchnia domowa Ani
Kruche ciasto z budyniową pianką, wiśniami i borówkami 208Ciasto kruche: 250 g mąki 250 g zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru Pianka: 5 białek 1 niepełna szklanka cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego (po 40g każdy) 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 szklanki oleju Owoce: 1 szklanka wydrylowanych wiśni z zalewy, np. takich - klik 1 szklanka mrożonych borówek Sposób przygotowania
Kuchnia domowa Ani
Babeczki kakaowe z kremem 190resztę mleka mieszamy z mąkami i cukrem. Mieszaninę wlewamy na gotujące się mleko, cały czas mieszamy, aż zrobi się gęsta masa. Studzimy. 4. Miękką margarynę miksujemy, dodajemy partiami ostudzony budyń, krem przekładamy do szprycy, dekorujemy babeczki i posypujemy kolorową posypką. Smacznego
Kuchnia domowa Ani