budyń - 12640 przepisów (strona:547/843)

Deser z kremem patissiere, mascarpone i nektarynkami 273

bardzo dokładnie wszystko miksujemy. Do rondelka wlewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia. Ustawiamy malutki ogień i dodajemy masę do mleka, całość energicznie mieszając. Gotujemy, aż masa uzyska konsystencję budyniu, nie przerywając mieszania (bo zrobią się grudki!). Gotowy krem pâtissière studzimy. Ostudzony miksujemy z serkiem mascarpone i z jedną łyżką cukru pudru. Śmietankę ubijamy z łyżeczką cukru pudru. Pucharki wypełniamy

Oryginalny smak
Kruche z brzoskwiniami 227

mąki 5 jajek 3 łyżki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny   Piana: 5 białek 3/4 szkl cukru  1 budyń waniliowy( proszek) Dodatkowo: 3-4 brzoskwinie  kakao ok 2-3 łyżek  Z wymienionych składników ( oprócz białek) zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 części ( mniejszą i większą) do mniejszej wgniatamy

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Piernik z herbatą 287

stopni C. Uwaga! Można zamiast całości upiec 3 placki osobno. Masa budyniowa: 2 szklanki mleka 3/4 margaryny 3/4 szklanki cukru Wszystkie składniki zagotować 2 jajka 3/4 szkl śmietany 2 budynie śmietankowe 1 cukier waniliowy Wszystkie składniki połączyć, rozmieszać i wlać do gotującego się mleka, gotować aż masa zgęstnieje cały czas mieszając. Przełożyć placki masą, posmarować wierzch ciasta i posypać rodzynkami

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
"Oczy carycy" z kremem cappuccino 586

pół. Krem - jajko i cukier zmiksować na puszystą masę, dodać 1/2 szklanki mleka oraz obie mąki. Pozostałe mleko zagotować a następnie dodać mieszankę i gotować do zgęstnienia, wystudzić. Budyń zmiksować z masłem i cappuccino na puszysty krem. Likier kawowy wymieszać z naparem z kawy a następnie nasączyć nim biszkopty. Obie galaretki rozpuścić w 750 ml wrzącej wody, pozostawić do lekkiego

Złote przepisy
Kruche ciasto z masą budyniową i truskawkami 2598

250g margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Masa budyniowa: 5 białek 2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju słonecznikowego 0,5 kg truskawek Cukier puder do posypania ciasta Mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder oraz żółtka umieszczamy na blacie. Wkrajamy masło i zagniatamy ciasto

Kolizje Smaków
Sernik jabłkowy z sosem 152

masła 1 - 2 łyżki jasnego dżemu ½ łyżeczki cynamonu Składniki masy serowo - jabłkowej : 1 kg twarogu półtłustego podwójnie mielonego 150 - 200 g masła 1¼ - 1½ szkl.cukru 5 jajek 2 budynie śmietankowe lub waniliowe na ½ l mleka 2 - 3 jabłka (ok. 400g)  dodatkowo: dowolny sos Wykonanie spodu : Masło roztopić i wystudzić. Biszkopty i herbatniki pokruszyć na miazgę.Wymieszać z cynamonem

Moje domowe kucharzenie
Drożdżówki [ z olejem rzepakowym] z masą rabarbarowo-truskawkową 208

szkl. letniego mleka 80 g cukru 80 ml oleju rzepakowego 1 jajko szczypta soli Masa rabarbarowo-truskawkowa: kilka łodyg rabarbaru  30 dkg truskawek 1 jabłko  1 opakowanie budyniu malinowego  2 łyżeczki cukru waniliowego  100ml wody + 6 łyżek wody 60 g cukru  Mąkę przesiać do miski.Zrobić wgłębienie i wkruszyć drożdże, wlać mleko i dodać łyżeczkę

Moje domowe kucharzenie
Ile jest rodzajów kasz? 56

delikatny smak i jest łatwo przyswajalna przez organizm. Kasza manna jest bogata w węglowodany, białko, witaminy z grupy B oraz żelazo. Jest często wykorzystywana do przygotowywania deserów, takich jak budyń czy kluski. Kasza orkiszowa Kasza orkiszowa, znana również jako kasza królewska, jest jednym z najstarszych rodzajów kasz. Ma delikatny, orzechowy smak i jest bogata w białko, błonnik, żelazo i witaminy

Żyję by jeść
Sernik z mlekiem w proszku 135

płynnego masła 50 g ciemnego kakao Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 200 g cukru pudru 5 jajek “L” 200 g mleka w proszku 40 g budyniu waniliowego w proszku 150 g miękkiego masła szczypta soli 200 ml śmietanki kremówki (30%) Polewa czekoladowa: 200 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki kremówki (30%) Sernik Jak zrobić sernik

MeCooks
Sernik czarnobiały 66

blaszka ok. 20x30cm), a 1/3 zostawiamy do posypania masy serowej. Masa serowa: 1kg twarogu takiego z wiadereczka już zmielonego 1 szkl. cukru 125 g masła 1 budyń śmietankowy 1 olejek cytrynowy 3 żółtka 6 białek szczypta soli Masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do wystudzenia. Białka ubijamy na pianę ze szczyptą soli. Twaróg mieszamy z żółtkami, cukrem, olejkiem oraz przestudzonym

Emskie Smaki
Zupa krem z pieczonej papryki z pieprzem cayenne 59

Przepisy, które warto zrobić w lutym! Przepis na donuty z mascarpone Jaką kawę wybrać do tiramisu? Jak uzupełnić brak kwasów omega-3 w diecie bez spożywania ryb? Pączki z budyniem z likierem Baileys

Via Gusto
Serniczek na kakaowym spodzie 76

Przepis na serniczek na kakaowym spodzie. Pyszny, kremowy, idealny na każdą okazję i na co dzień. Składniki 1 kg sera zmielonego 5 jajek 100 gramów rozpuszczonego masła 1 budyń waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru szczypta soli Spód do sernika herbatniki kakaowe rozpuszczone masło Przygotowanie Do miski wbijamy całe jajka, dodajemy szczyptę soli oraz cukier – wszystko

Wasze Przepisy
Sernik gotowany na herbatnikach 209

przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 400g kakaowych herbatników 1kg sera z wiaderka lub sera dwukrotnie mielonego 200g masła 1szkl. cukru pudru 1 cukier waniliowy 5 jajek 2 torebki budyniu waniliowego bez cukru 10 łyżek mleka Polewa: 1 tabliczka czekolady (u mnie gorzka i mleczna pół na pół)  3 łyżki śmietany 30% kolorowa posypka Sposób przygotowania: Tortownicę o wymiarach

Waniliowe Improwizacje
15 przepisów na ciasto biszkoptowe z kremem 84

ciasto Nesquik – czekoladowe ciasto z kremem i czekoladowymi kulkami (płatkami do mleka). Ciasto składa się z kakaowego… ZOBACZ PRZEPIS Pyszne ciasto przekładane z czekoladową chrupką i budyniem – PRZEPIS Przepis na pyszne ciasto przekładane! To dwukolorowy biszkopt przełożony masą budyniową oraz czekoladową chrupką, polane białą czekoladą. Ciasto pięknie się… ZOBACZ PRZEPIS Czekoladowe ciasto z mascarpone i malinami

Via Gusto
Prosty sernik 49

zimnego masła 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 jajko Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 3/4 szklanki ksylitolu/erytrytolu/cukru 200 ml gęstego mleka kokosowego light 5 jajek 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (proszek 60 g) Dodatkowo: 50 g gorzkiej czekolady + 3 łyżki mleka Wykonanie: Ciasto kruche: Do miski wsypać mąkę, dodać sól, proszek do pieczenia, ksylitol oraz pokrojone w kosteczkę

Healthy food explorer