budyń - 12640 przepisów (strona:377/843)

Ciasto bounty 163

pół łyżeczki proszku do pieczenia Masa kokosowa: 500 ml mleka 1/3 szklanki cukru 3 łyżki mleczka kokosowego opakowanie cukru wanilinowego 200 g masła 300 g wiórków kokosowych 1 opakowanie budyniu waniliowego Masa z mascarpone i nutelli: 125 ml serka mascarpone 1-2 łyżki nutelli Dodatkowo: wiórki kokosowe do ozdoby Przygotowywania rozpoczynamy od biszkoptu . Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy(...)płaską powierzchnię. Odstawiamy go do wystudzenia. Mleko i mleczko kokosowe zagotowujemy z cukrem, cukrem wanilinowym i masłem. Kiedy masło się rozpuści dodajemy wiórki kokosowe, dobrze mieszamy. Następnie wsypujemy budyń, mieszamy energicznie. Masę gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając, do momentu aż zgęstnieje (około 15-20 minut). Pozostawiamy do lekkiego przestudzenia. Masę przekładamy na biszkopt i pozostawiamy do stężenia

PatiGotuje
Naleśniki czekoladowe 182

Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 3 jajka szczypta soli 6 łyżek cukru 4 łyżki oleju rzepakowego 4 opakowania budyniu czekoladowego 160 g mąki pszennej 800 ml mleka Jajka zmiksować z solą i cukrem. Dodać olej i mleko, wymieszać. Mąkę i budyń przesiać, dodać do masy, zmiksować do połączenia. Naleśniki

kulinarnyswiatdomi
Karpatka z truskawkami 198

było grudek i wszystko dokładnie się połączyło. Jak już mleko będzie się gotowało wlać masę jajeczną i zagotować. Cały czas mieszać. Masa musi zgęstnieć i uzyskać konsystencję budyniu.Zdjąć budyń z ognia i ostudzić. Masło utrzeć na gładką masę i stopniowo dodawać zimny budyń. Dokładnie wymieszać. Truskawki umyć i osuszyć. Oderwać szypułki. Składanie ciasta – na pierwsze ciasto rozłożyć krem

Kuchnia Pokoleń
Sernik z rabarbarem wg Aleex 203

ksylitolu • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 150 g zimnego masła • 1 jajko Masa serowa: • 500 g twarogu sernikowego • 250 g mascarpone • 2/3 szklanki cukru pudru lub 1/2 ksylitolu • 1 budyń waniliowy (w proszku, słodzony) ok. 37 g • 1 laska wanilii • 1 jajko Rabarbar: • 400 g rabarbaru (4 łodygi) • 5 łyżek cukru pudru • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 6 łyżek wiórek kokosowych(...)Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz, wypuszczając papier na zewnątrz. 4. Do miski włożyć twaróg, mascarpone, cukier, budyń i ziarenka z 1 laski wanilii, krótko zmiksować na średnich obrotach miksera, tylko do połączenia się składników. 5. Dodać jajko i znów zmiksować do połączenia się składników. 6. Rabarbar obrać

W mojej kuchni
Pomarańczowy sernik świąteczny 173

twarogu dwukrotnie zmielonego 1,5 szklanki (300 g) drobnego cukru 5 jajek 1 kostka (200 g) masła 4 łyżki (48 g) kaszy manny 1 opakowanie (35 g) budyniu waniliowego 0,5 szklanki (120 g) śmietanki kremówki 30% 1 torebeczka (16 g) cukry waniliowego 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 3 kropelki aromatu pomarańczowgo 0,5 łyżeczki (2 g) proszku do pieczenia(...)utrzeć na lekką, puszystą masę. 2) Cały czas miksując do masła porcjami dodawać twaróg. 3) Utrzeć cukier z żółtkami i domieszać do twarogu z masłem. 4) Dodać kaszę manną, budyń waniliowy, cukier waniliowy, aromat oraz proszek do pieczenia. 5) Do masy serowej delikatnie wmieszać ubitą kremówkę oraz pianę z białek, a na koniec skórkę pomarańczową. 6) Gotową masę przelać

Fitsweet.me
Sernik z fistaszkami 139

zmielonego 1 kostka (200 g) masła 1 szklanka (200 g) drobnego cukru 1 torebeczka (16 g) cukru waniliowego 4 jajka 6 łyżek (75 g) kaszy manny 1 (40 g) budyń waniliowy 1 łyżeczka (4 g) proszku do pieczenia Spód: 20 (100 g) herbatników 0,25 kostki (50 g) masła 4 łyżki (60 g) orzeszków ziemnych niesolonych Polewa: 1,5 szklanki(...)spodzie wysmarowanej tłuszczem tortownicy. 3) Zrobić masę serową: masło utrzeć z cukrem i żółtkami na gładką masę. 4) Dalej ucierając dodać cukier waniliowy, kaszę manną, proszek do pieczenia oraz budyń. 5) Nie przestając miksować dodawać stopniowo twaróg. 6) Na koniec ubić białka na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do masy serowej. 7) Do przygotowanej wcześniej formy przełożyć masę serową

Fitsweet.me
Ciasto ucierane ze śliwkami 156

doskonałe do gorącej herbaty. Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki (200 g) mąki pszennej 1 kostka (200 g) masła 4 jajka 1 szklanka (200 g) cukru 1 (35 g) budyń waniliowy 1,5 łyżeczki (6g) proszku do pieczenia 0,5 kg śliwek Dodatkowo: Cukier puder Przygotowanie: 1) Umyć i osuszyć śliwki, każdą przekroić na pół i usunąć pestkę. 2) Masło utrzeć(...)cukrem na puszystą masę. 3) Cały czas ucierając dodawać po jednym jajku, a następnie przesianą mąkę pszenną, budyń waniliowy oraz proszek do pieczenia. 4) Gotowe ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem (można dodatkowo obsypać bułką tartą). 5) Na cieście ułożyć przygotowane śliwki. 6) Piec 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 7) Gotowe ciasto oprószyć cukrem pudrem

Fitsweet.me
Babka truskawkowa 152

zachęcam do spróbowania. Składniki (powinny mieć temperaturę pokojową): Babka: 1 szklanka (160 g) mąki 0,75 szklanki (150 g) cukru 1 szklanka (250 ml) śmietanki 30% 4 jajka 2 budynie (po 60 g każdy) truskawkowe z cukrem 2 łyżeczki (8 g) proszku do pieczenia szczypta soli Lukier: 3 truskawki (mogą być mrożone) ok. 0,5 szklanki cukru pudru Przygotowanie(...)Następnie żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. 2) Do masy z żółtek i cukru, cały czas miksując na wolnych obrotach, dodawać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, budynie i śmietankę. 3) Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. A następnie delikatnie wmieszać do pozostałych składników. 4) Gotowe ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem (można formę dodatkowo obsypać

Fitsweet.me
Sernik czekoladowy 170

zmielonego 0,75 szklanki (150 g) drobnego cukru do wypieków 1 kostka (200 g) masła 5 jajek 1,5 tabliczki (150 g) czekolady mlecznej 1 duże opakowanie (64 g) budyniu czekoladowego, toffi, lub o smaku „krówki” 0,5 łyżeczki (2 g) proszku do pieczenia szczypta soli Spód: 100-120 g herbatników 0,25 kostki (50 g) masła(...)Czekoladę mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej. 4) Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę, następnie cały czas mieszając dodawać pojedynczo żółtka oraz partiami twaróg. 5) Na koniec dodać budyń, proszek do pieczenia oraz rozpuszczoną czekoladę i wymieszać, tak aby wszystkie składniki się połączyły. 6) Do masy serowej delikatnie łyżką wmieszać ubitą pianę z białek. 7) Gotową masę przelać do wcześniej

Fitsweet.me
Maślane ciasto z truskawkami 178

kostki (300 g) masła (tylko prawdziwe mało, które zawiera od 80 do 90 proc. tłuszczów mlecznych i żadnych roślinnych) 1 szklanka (200 g) cukru 1 opakaowaniu (60 g) budyniu waniliowego 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka: 0,5 szklanki (70 g) mąki 0,25 szklanki (30 g) cukru pudru 0,25 kostki (50 g) masła 2 łyżki wiórków(...)powstaną grudki ciasta i odstawić do lodówki. 3) Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. 4) Cały czas ucierając dodawać po jednym jajku, a następnie przesianą mąkę pszenną, budyń waniliowy oraz proszek do pieczenia. 5) Gotowe ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 6) Na cieście ułożyć przygotowane truskawki (zostawiając małe przestrzenie pomiędzy owocami), a wierzch równomiernie posypać przygotowaną

Fitsweet.me
Pieczone mini serniki z konfiturą malinową 224

takie serniczki znikają w błyskawicznym tempie Składniki: (na 12 sztuk) 500 g sera z wiaderka (nie wodnistego) 3 jajka L około 120 g cukru pudru 1 płaska łyżka budyniu śmietankowego – u mnie ten z eSłoneczko 2 opakowania herbatników regionalnych korzennych z polewą kakaową Cukry Nyskie (2×63 g) 50 g masła / margaryny konfitura malinową lub świeże owoce opcjonalnie(...)margaryny, mieszamy całość i odstawiamy na czas przygotowania masy. Do miski wbijamy całe jajka, dodajemy cukier puder i miksujemy całość na puch. Następnie dodajemy cały ser i płaską łyżkę budyniu śmietanowego. Całość miksujemy tylko do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy nasze rozdrobnione ciasteczka (u mnie około 1 i 1/2 łyżeczki). Ugniatamy palcem, aby stworzyć

Słodkie okruszki
ciasto Rzeszowiak 202

dodajemy je do masy makowej i mieszamy. składniki na masę serową: 1000 g sera, zmielonego 300 g cukru pudru 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 150 g masła 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 100 g rodzynek wykonanie: Masło miksujemy z cukrem pudrem i cukrem z wanilią, dodajemy żółtka i miksujemy do połączenia się składników(...)Następnie dodajemy ser oraz budyń i miksujemy na gładką masę. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy wraz z rodzynkami do masy serowej, delikatnie mieszamy. Całość wykładamy równomiernie na maku i orzechach. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 70 -80 min. Po upieczeniu pozostawiamy ciasto w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Polewamy polewą czekoladową. Dowolnie dekorujemy

Domowy Smak Jedzenia
Marchewkowe misie z czekoladowym nadzieniem (Orsetti alle carote con cuore di cioccolato) 195

startej marchewki 100 g cukru trzcinowego 16 g proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 90 g masła  3 jaja szczypta soli Krem czekoladowy 1 torebka budyniu czekoladowego 400 ml mleka 50 g masła **** INGREDIENTI Orsetti 100 g di farina   50 g di fecola di patate 50 g di farina di mandorle 250 g di carote(...)orsetto, che avrete prima imburrato e infarinato. Cuocete in forno preriscaldato a 180 gradi per circa 25-30 minuti. W międzyczasie przygotowujemy krem czekoladowy. Ugotowany i ostudzony budyń miksujemy z miękkim masłem do uzyskania jednolitej konsystencji. **** Nel frattempo preparate la crema di cioccolato. Montate il budino raffreddato con il burro morbido a temperatura ambiente fino

La grande e la piccola cuoca
Sernik gotowany z ganache 228

sernika był ten przepis . Sernik gotowany Składniki: forma prostokątna 30 cm x 45 cm 1 kg zmielonego twarogu z wiaderka 5 jajek 250 g cukru 200 g masła 2 budynie śmietankowe 200 ml mleka 1 łyżeczka waniliowej pasty Spód do sernika 150 g ciastek digestive 90 g masła, rozpuszczonego Ganache 100 g gorzkiej czekolady, 70% kakao 1 łyżka kremówki(...)masy . Najpierw rozpuść masło w garnku, następnie dodaj cukier, wanilię i wymieszaj . Dodaj zmielony ser i wymieszaj. Wbij jajka do kubeczka i wlewaj po jednym miksując masę cały czas. Budynie rozpuść w mleku i wlej do masy serowej. Gotuj masę serową aż do chwili, kiedy zacznie gęstnieć. Zdejmij z kuchni i odstaw na bok do przestygnięcia. Wylej sernikową masę

codojedzenia
Sernik bez sera. 270

wbić żółtka. Wszystko zagnieść tak żeby powstała kruszonka. Składniki na masę: 3 duże śmietany 18%  ( każda po 330 g.) 3/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 budyń śmietankowy 5 białek ubitych na pianę Śmietany zmiksować z cukrem i proszkiem do pieczenia, cały czas miksując wsypać budyń. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Blaszkę wysmarować

Agusiowe smakołyki