mąki orkiszowej 200 g masła 2 łyżki śmietany 30 g cukru szczypta soli Masa serowa: 1 kg sera na sernik 150 g puree z dyni 30 g budyniu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 100 g białej czekolady 4 łyżki cukru kokosowego lub zwykłego Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cynamon, cukier oraz masło pokrojone na małe(...)obsyp kaszą manną). Spód piecz ok. 16 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Składniki na masę powinny być w temperaturze pokojowej. Do misy miksera kolejno przełóż ser, jajka, budyń i cukier i puree z dyni. Całość miksuj do połączenia się składników. Nie miksuj zbyt długo, ponieważ niepotrzebnie napowietrza to masę serową. Gotową masę przelej na podpieczony spód. Sernik piecz
365 dni dookoła kuchnigodzinę. Po tym czasie wyłożyć ciasto na dno tortownicy o średnicy 24cm. Masa serowa 350 g puree z dyni 1 kg sera wiaderkowego 1 szklanka cukru pudru 1 budyń waniliowy 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej Lukier 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki ciepłej wody Wszystkie składniki utrzeć Jak przygotować puree z dyni Dynię podzielić na mniejsze kawałki wraz(...)masełko. Dynię studzimy, obieramy ze skóry, odciskamy wodę i blendujemy na gładko. Ser zmiksować z cukrem pudrem i z puree z dyni. Dodać jajka i ponownie zmiksować. Wsypać budyń, mąkę ziemniaczaną i zmiksować do połączenia składników. Masę serową wlać na ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 1 godzinę. Wyłączyć piekarnik i zostawić
O kuchni z uczuciemmleka odlać 1/2 szkl. , dodać mąkę ziemniaczaną i żółtka, dokładnie wymieszać trzepaczką, pozostałe mleko zagotować z cukrami i ekstraktem waniliowym, dodać mieszankę jajeczną i energicznie mieszając ugotować budyń, odstawić do wystudzenia. Margarynę lub masło utrzeć na puszystą masę, ciągle miksując dodawać po łyżce zimnego budyniu. WARSTWA ORZECHOWA: • 2 szkl. orzechów włoskich • 1, łyżki płynnego miodu • 1/2 szkl. cukru • 5 białek
KUCHNIA POLSKApokrojonych w kostkę gruszek 150 g masła 2 jajka 80 g cukru kryształu 200 ml jogurtu naturalnego 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki budyniu śmietankowego w proszku 1 łyżeczka mielonego imbiru cukier puder do posypania ciasta przepis Do miski przekładamy miękkie masło, wsypujemy cukier kryształ i całość ucieramy na puszystą masę, następnie dodajemy jajka(...)wszystko razem łączymy, gdy masa uzyska jednolitą konsystencję wlewamy jogurt i całość jeszcze chwilę miksujemy. Następnie do ciasta wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, mielony imbir oraz budyń w proszku, wszystko dokładnie łączymy mikserem ( ciasto powinno mieć gęstą konststencję). Na końcu do ciasta wrzucamy pokrojone gruszki i całość starannie mieszamy łyżką. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy posmarownej tłuszczem i posypanej mąką
Smakowite Daniabudyniowej. Na powyższym zdjęciu zamiast wałkowania, skubałam ciasto. Wyszły kruszonki. Piec ciasto przez kolejne około 40-50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Masa budyniowa: 4 budynie na 1/2 litra mleka 1,5 l mleka Gotujemy jak zwykły budyń. Masa będzie gęstsza, dzięki temu nie wsiąknie w spód ciasta. Smacznego
Jak u mamySKŁADNIKI kruche ciasto 3 szklanki mąki 250g masła 5 żółtek 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1kg sera mielonego lub tego z wiaderka 1 budyń waniliowy 125g miękkiego masła 3 jajka 1/2 szklanki cukru beza 5 białek 3/4 szklanki cukru szczypta soli puszka brzoskwiń WYKONANIE Na początek przygotowujemy kruche ciasto.Na stolnicę wysypujemy mąkę ,cukier(...)wyrabiamy ciasto. Cisto owijamy folią spożywczą i wkładamy na 1 godz.do lodówki. Teraz czas na masę serową.Masło ucieramy z cukrem,dodajemy jajka,następnie partiami dodajemy ser.Na koniec dodajemy budyń w proszku.Blaszkę (u mnie 36x25) wykładamy papierem do pieczenia ,na dno zetrzeć na tarce połowę schłodzonego ciasta.Na ciasto wykładamy masę serową Brzoskwinie osączamy na sitku,kroimy na male kawałki
Mała w garnku mieszaproponuję je wcześniej pogotować w wodzie z cukrem a przed dodaniem do ciasta ostudzić. ok 40 szt herbatników 4 duże i miękkie gruszki 4 galaretki gruszkowe lub agrestowe 2 budynie śmietankowe 1 l mleka 330 ml śmietanki 30% śmietan fix 3 łyżki cukru pudru garść płatków migdałów 2 galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do ostudzenia. Foremkę (20x20cm) wyłożyć(...)folią aluminiową. Ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Z mleka i proszków budyniowych ugotować budyń. Do gorącego wsypać pozostałe 2 galaretki i wymieszać do czasu aż się rozpuszczą. Gorącą masę wylać na herbatniki, ułożyć drugą warstwę herbatników. Ostudzić. Gdy galaretka zacznie tężeć, na herbatnikach ułożyć obrane ze skórki ćwiartki gruszek. Zalać galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Zimną śmietankę ubić
Smakołyki Asidaktyli suszonych 1 łyżeczka kakao 1/2 szklanki startych migdałów 3 łyżki oleju kokosowego płynnego masa serowa: 150 g sera twarogowego 125 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżka budyniu skórka pomarańczowa 2 łyżki cukru pudru 2 jajka 3 śliwki duże Spody daktylowe: Daktyle, kakao miksuję blenderem. Dodaję migdały, olej i dalej miksuję. Masy starczy na trzy tartinki o średnicy(...)nagrzewam do temp 170 stopni i wstawiam na 5 minut. Masa serowa: Ser, śmietanę przekładam do miski i miksuję blenderem żeby ser zrobił się aksamitny. Do sera dodaję jajka, budyń, skórkę, cukier i mieszam mikserem. Na zimne spody wykładam masę serową. Układam śliwki skórką do dołu. Do piekarnika wstawiam miseczkę z woda gorącą. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni termoobieg
wesoła kuchniaprzygotować ją gdy przyjdzie nam nagła ochota na coś słodkiego ;) 220 g ciasta francuskiego 3 gruszki garść płatków migdałowych Masa serowa: 400 g serka kremowego naturalnego 2 jajka budyń waniliowy łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 łyżki cukru cukier puder do posypania tarty Formę na tartę (śr. 26cm) wykładamy ciastem. Ciasto przycinamy równo z brzegiem foremki. W misce rozbełtać jajka, dodać(...)serek, budyń, cukier i ekstrakt waniliowy. Wymieszać. Masę serową wylać na spód tarty. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i przekroić na pół a następnie w wachlarzyk. Ułożyć na masie serowej. Posypać migdałami. Tartę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na ok 30 minut, do zarumienienia. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem
Smakołyki AsiWyśmienity domowy budyń. Podawać można z ulubionymi owocami lub konfiturą. Dzieci go uwielbiają 🙂 Składniki 500 ml mleka 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru cukier waniliowy 4 żółtka 300 mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Resztę mleka wymieszać z mąką i żółtkami. Dodać do gotującego się mleka. Mieszać energicznie do zgęstnienia. Zestawić … Czytaj dalej Domowy budyń
gotuj ze mnąSkładniki (forma o średnicy 16 cm) Masa serowa - 460 g sera twarogowego - opakowanie jogurtu greckiego 330 ml - opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru - 3 łyżki miodu lub innego słodzidła - 3 jajka Masa orzechowa - 100 g masła orzechowego 100% (można użyć masła crunchy - z kawałkami orzechów) - 1 łyżka miodu Polewa - 40 g gorzkiej czekolady - 1 łyżeczka oleju kokosowego Wykonanie Masa serowa(...)Twaróg miksujemy z greckim jogurtem na jednolitą masę. Dodajemy miód oraz całe jajka. Miksujemy. Na koniec wsypujemy budyń i ponownie miksujemy wszystko na jednolitą, gładką masę. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut. Po tym czasie sernik pozostawiamy do wystudzenia. Masa orzechowa W rondelku delikatnie podgrzewając łączymy masło orzechowe
Health-Fit-Lifebiszkoptach, herbatnikach lub upieczonym wcześniej biszkopcie. Jest rewelacyjny i bardzo prosty do przygotowania. Polecam :) SKŁADNIKI: SER: 1-1,20 zmielonego sera 1 szklanka cukru 2 całe jajka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe masło lub margaryna 250 g sok z połowy cytryny lub kilka kropli aromatu ORAZ: dowolny spód: mogą to być biszkopty, herbatniki, upieczony biszkopt, babka, murzynek 0,5 słoiczka(...)blaszce obok siebie. Posmarowałam powidłem śliwkowym. Masło lub margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i razem mieszamy (wykorzystałam rózgę do jajek). Następnie wsypujemy budynie i nadal mieszamy. Wlewamy sok z cytryny, dodajemy ser i delikatnie mieszamy. Na końcu wlewamy zimny tłuszcz. Mieszamy i wylewamy na przygotowany spód. Pieczemy w 150 st. C termoobieg
Pani na deserSkładniki: jajka 7 sztuk "M", cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, twaróg 1 kg wiaderko, jogurt grecki gęsty 380 ml, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, mąka ziemniaczana 1 łyżka, borówka 5 szklanek, herbatniki 200 gram, lukier: cukier puder 3/4 szklanki, jogurt 2 - 3 łyżeczki SKŁADNIKI TEMPERATURA POKOJOWA = jajka, cukier, cukier wanilinowy utrzeć mikserem do białości(...)masy wsypać budyń, mąkę ziemniaczaną. kaszę manną, dodać twaróg z wiaderka i jogurt, mikserem połączyć składniki do masy wsypać 3 szklanki opłukanych borówek i mikserem wszystko zmiksować forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć podwójną warstwę herbatników, wylać sernik na herbatniki piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, w formie zostawić
W Mojej Kuchni Lubię