budyń - 12640 przepisów (strona:31/843)

Szarlotka z kremem i kokosową posypką. 31

Krem budyniowy można zrobić samodzielnie. Do czego Was bardzo zachęcam. Ja za każdym razem robię go sama, jak dla mnie to jest łatwiejsza opcja, ponieważ często się okazuje, że budyniu waniliowego właśnie zabrakło. Wykonując krem z budyniu sklepowego należy zredukować ilość mleka o 1/3. Masło powinno być dobrze ubite, a podczas łączenia składniki powinny być w tej samej temperaturze(...)zagotuj z cukrem i cukrem wanilinowym, po czym wlej mleko z mąką i ponownie zagotuj, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Odstaw do wystygnięcia, od czasu do czasu mieszając. Chłodny budyń przykryj folią przeźroczystą tak, aby folia była przyklejona do powierzchni budyniu. Masło utrzyj na puszystą masę. Stopniowo dodawaj do masła wystudzony „budyń”. Gotowy krem wyłożyć na zastygniętą masę jabłkową. Uwaga

SmartBake.pl
Świąteczne ciasto czekoladowo – pomarańczowe 130

sokiem z cytryny) 60ml wody Dodatkowo: 3-4 łyżki dżemu pomarańczowego lub konfitury Krem czekoladowy: 700ml mleka 2 łyżeczki cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) 1 łyżeczka cynamonu 2 budynie czekoladowe bez cukru 40g mąki pszennej 50g gorzkiej czekolady o zawartości masy kakaowej 70% 100g mlecznej czekolady 250g masła w temperaturze pokojowej 4 łyżki cukru pudru Pianka pomarańczowa: 500ml schłodzonej(...)450ml mleka, dodać cukier z wanilią, cynamon, obie czekolady i postawić na ogniu, zagotować, od czasu do czasu mieszać, aby czekolada się roztopiła. 7. Do pozostałego mleka dodać dwa budynie w proszku, mąkę pszenną i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. 8. Gdy mleko się zagotuje, dodać rozmieszane budynie z mąką i ugotować gęsty budyń. Cały czas mieszać

Mała Cukierenka
Tort wiśniowy 104

okazji przygotowałam dla niej tort. Jako, ze jest sezon na wiśnie, to postawiłam na smak wiśniowy. Tort zrobiłam na kokosowym biszkopcie z samych białek. Przełożyłam go budyniem o smaku wiśniowym, galaretką wiśniową z wiśniami i pianką wiśniową na bazie śmietany śnieżki i galaretki. Tort otynkowałam cienko ubitą śmietaną. Na wierzch położyłam opłatek z motywem z jednej z ulubionych bajek córeczki(...)proszku do pieczenia 0,5szkl. wiórków kokosowych 125g masła szczypta soli opcjonalnie kilka kropel olejku waniliowego Nasączenie: sok z cytryny 250ml gorącej wody 1 łyżka cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Budyń wiśniowy: 1 budyń wiśniowy bez cukru 2 łyżki cukru 1,5szkl. mleka 100g masła Galaretka wiśniowa: 2szkl wiśni wydrylowanych 600ml gorącej wody 2 galaretki wiśniowe Pianka wiśniowa: 150ml zimnego mleka

Waniliowe Improwizacje
Tarta z jagodami 74

komentarzu, inspirujmy się nawzajem! Pomysł na tą tartę, jak na większość moich przepisów, powstał spontanicznie i jak zwykle był to eksperyment ;) Spód wyszedł przepyszny, a połaczenie jagód z budyniem o smaku cytryny jest genialne! Wypróbuj inne moje tarty: 1.  TARTA CYTRYNOWO-TYMIANKOWA 2.  CZEKOLADOWA TARTA Z ORZECHOWYM KARMELEM I KRUSZONKĄ 3.  TARTA Z JEŻYNAMI 4.  BEZGLUTENOWA(...)średnicy 23-24 cm.): Ciasto: 200 g. mąki pszennej + 2 łyżki do podsypania 100 g. masła 1 jajko 60 g. cukru pudru Nadzienie: 450 ml. mleka 60 g. budyniu o smaku cytrynowym (w proszku) 150 g. cukru 250 g. jagód Kruszonka: 20 g. masła 30 g. cukru 40 g. mąki pszennej Składniki na ciasto umieść w dużej misce i zagnieć

Delicious Place
KRUCHE CIASTO Z BUDYNIEM I OWOCAMI LEŚNYMI 51

Kruche ciasto z budyniem i owocami leśnymi jest pyszne , tanie i szybkie w przygotowaniu . Moja córka wręcz przepada za tym ciastem i co chwilę o nie prosi. Jednak za każdym razem dodaję inne owoce , aby jej się nie "przejadło";) Pracy przy nim niewiele, a smakuje nieziemsko. Idealne ciacho do popołudniowej kawy lub herbaty , U mnie w domu, kiedy je upiekę(...)znika naprawdę szybko.  Kruche ciasto z budyniem i owocami leśnymi - składniki (blacha prostokątna o wymiarach 25x 30 cm): Kruche ciasto: * 450 g mąki pszennej * 300 g masła w temperaturze pokojowej  * 3 łyżki cukru pudru * 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia * 3 żółtka * 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% Masa budyniowa: * 1 litr mleka * 3 paczki (po 40 g każda

Zrób to smacznie
Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym 65

mojprzepisna.pl | Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym Dawno miałam ochotę na coś z jabłkami i coś z budyniem. To ciasto wspaniale wpisuje się w moje oczekiwania. Jest idealne na drugie śniadanie, mało słodkie, bardzo wartościowe, zawierające kaszę jaglaną, mleko kokosowe, jabłka i olej kokosowy oraz orzechy. Następna moja wersja tego ciasta będzie zawierać masło orzechowe (np. z migdałów) zamiast(...)orzechy zostaną w całości oblepione miksturą. Na upieczony spód układać po jednej warstwie cienko pokrojonych jabłek, posypując każdą warstwę cynamonem. Jak już się skończą jabłka na wierzch wyłożyć budyń jaglany. Na budyń wyłożyć warstwę orzechową. Ciasto wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 st.. Piec 35 min, grzałka góra-dół, do momentu aż warstwa budyniu z wierzchu ciasta zetnie się

moj przepis na
Ciasto 3 BIT wersja mniej słodka ze wskazówkami 71

ponieważ nie wymaga pieczenia, jedyne czego tu potrzebujecie to mikser. Ten kremowy i słodki deser był tematem wczorajszych, 6 warsztatów Cukiernicze ABC, moje kursanki nauczyły się, jak zrobić domowy budyń, jak ukręcić masło na puch, jak zrobić masę budoniowo-maślaną oraz jak prawidłowo ubić śmietanę ze śmietan fixem lub żelatyną. Efektem warsztatów było bardzo popularne ciasto 3 BIT. U mnie(...)kajmaku i cukru Składniki na blachę 40×30 cm: 500 g herbatnikow kakaowych około 75 szt 250 g masy kajmakowej, możecie dać więcej, ja nie chciałam przesłodzić 2 budynie śmietankowe* 500 ml mleka 1/4 szkl cukru, możecie dać więcej, wedle uznania 180 g masła 660 ml śmietany 30 % 2 łyżki cukru pudru (ja nie dodawałam) 2 łyżki żelatyny

moj przepis na
Budyń jaglany 55

Zastanawiałam się ostatnio w jaki sposób mogłabym przemycić w potrawie, znielubioną przez My kaszę. Jedyną opcją było zmiksowanie jej i dodanie do niej czegoś ciekawego. Budynie zdarza nam się czasami zjeść, miałam (i nadal mam) w planie zrobić budyń domowym sposobem. Po dokładnym zmiksowaniu kaszy, uzyskałam właściwie konsystencję budyniu, smak też mnie zaskoczył. Dzisiaj spróbuję oszukać jeszcze dwie osoby. Żeby(...)jeszcze bardziej zachęcić moje króliki doświadczalne, dodałam do budyniu parę kostek gorzkiej czekolady. Przepis, który wrzucę teraz, był opracowany przed dodaniem czekolady, dlatego deser jest jasnego koloru. Składniki: 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 14 suszonych daktyli bez pestek (w tym 4 do posypania budyniu) ziarenka z 1/3 laski wanilii 1/4 szklanki mleka płatki migdałów (przepis na 4 porcje) Kaszę przepłukujemy

Kardamonovy
Wege ciato a’la miodownik (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 165

nerkowców) -1/2 łyżeczki sody Krem budyniowo-karmelowy -600ml mleka kokosowego (ok 85% kokosa) -ok 200ml mleka kokosowego (na koniec do kremu oraz do nasączania blatów) -2x40g budyń z wanilią -80g erytrytolu -180-200g BIO surowy krem karmelowy CARAWMEL - My Raw Joy Dodatkowo -ok 100g orzechów ziemnych do ozdoby KRUCHE BLATY 1. W małym garnuszku(...)minut. Blat ma być przyrumieniony, może być miękki ale po wystudzeniu stwardnieje. KREM BUDYNIOWO-KARMELOWY 1. Erytrytol i 400ml mleka kokosowego zagotować w garnku. 2. 200ml mleka i budynie wymieszać. 3. Do gotującego się mleka dodać mieszankę z budyniem i mieszać energicznie do powstania gęstego budyniu. 4. Budyń wlać do miski i po odparowaniu przykryć folią (folia ma się stykać

Candy Pandas
Karpatka Kinder Bueno (bez glutenu, laktozy i białego cukru) 111

Kolejna odsłona karpatki przed Wami! Tym razem budyń z pastą z orzechów laskowych Nutura więc całość jest inspirowane słynnym batonikiem 😋 Zapraszamy po inne nasze wersje karpatki!     Składniki (23x24 cm): Ciasto parzone (składniki na jeden blat, zrobić dwa) -200 ml wody -60g oleju kokosowego -60g mąki ryżowej -40g skrobi -40g mąki kukurydzianej -4 duże jajka(...)Krem „Bueno” -600ml mleka kokosowego* -40g budyń czekoladowy -40g skrobi ziemniaczanej -170-200g ksylitolu -300g pasty z orzechów laskowych Nutura -ok 6 łyżek śmietany kokosowej** -szczypta soli *u nas Real Thai 85% kokosa – czarny kartonik lub puszka Uwaga: nie może być zwykłe mleko krowie, krem nie zastygnie! **stałej części z puszki mleka kokosowego z Lidla

Candy Pandas
BISZKOPTOWIEC Z OWOCAMI 93

homogenizowanego waniliowego 1 łyżka cukru waniliowego Kruszonka kokosowa: 100 g maki pszennej 100 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych 80 g margaryny Dodatkowo: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżki cukru 125 g borówki amerykańskiej ok. 200 g owoców (malin, porzeczki czerwonej i czarnej, truskawek, jeżyn) Przygotowanie: Kruszonka kokosowa - mąkę z cukrem pudrem przesiać, dodać(...)wiórki kokosowe - wymieszać. Następnie dodać schłodzoną rozpuszczoną margarynę i rozetrzeć palcami, nie zagniatać.  Budyń waniliowy -  opakowanie budyniu waniliowego rozpuścić w pół szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń, dodać 2 łyżki cukru. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Biszkopt serowy - mąkę przesiać.  Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy serek homogenizowany - wymieszać

Ciastka - domowe słodkości
pyszne ciasto kruche z rabarbarem,budyniem, kakaową kruszonką... 120

cukier puder 3/4 szklanki, jajka 2 sztuki "M", proszek do pieczenia 1 szczypta, rabarbar 3 sztuki duże, grube masa budyniowa: mleko 1 litr, cukier 2 łyżki, masło 1 łyżka, budyń waniliowy bez cukru 3 opakowania, woda zimna 200 ml kruszonka kakaowa: miękka margaryna 125 gram, mąka pszenna 550 100 gram, cukier 4 łyżki, kakao 2 łyżki Mleko zagotować z cukrem(...)masłem, wlać budynie wymieszane w zimnej wodzie, mieszać energicznie łyżką do zagęszczenia budyniu, odstawić garnek na blat kuchenny. Wszystkie składniki w misce ręką wyrobić na gładkie ciasto, jeśli jest zbyt luźne to podsypać ciut mąki, nie trzeba ciasta schładzać w lodówce. Forma 30x24 cm z papierem do pieczenia, do formy włożyć kulę ciasta i dłonią palcami rozsmarować na dnie formy

W Mojej Kuchni Lubię
Miodownik z orzechami włoskimi i kremem budyniowym (bez glutenu) 238

ksylitolu -70g miodu naturalnego płynnego -50g oleju kokosowego -2 małe jajka -1/3 łyżeczki sody -2 łyżki wody Krem budyniowo-orzechowy -600ml mleka -2x40g budyń waniliowy -70g miodu -150-200g pasty z orzechów włoskich Nutura Dodatkowo -ok 100g orzechów włoskich KRUCHE BLATY   1. W małym garnuszku na małym ogniu podgrzać olej, miód, ksylitol(...)minut. Blat ma być przyrumieniony, może być miękki ale po wystudzeniu stwardnieje. KREM BUDYNIOWO-ORZECHOWY 8. Miód i 400ml mleka zagotować w garnku. 9. 200ml mleka i budynie wymieszać. 10. Do gotującego się mleka dodać mieszankę z budyniem i mieszać energicznie do powstania gęstego budyniu. 11. Budyń wlać do miski i po odparowaniu przykryć folią (folia ma się stykać

Candy Pandas
Tarta z jaglanym budyniem i karmelizowanym rabarbarem 125

mojprzepisna.pl | Tarta z jaglanym budyniem i karmelizowanym rabarbarem Przedstawiam Wam mój kolejny eksperyment z kaszy jaglanej. Tym razem z udziałem śmietany kremówki i karmelizowanego rabarbaru. Tarta na kruchym spodzie, przyjemna w przygotowaniu. Warstwa z jaglano-śmietankowym budyniem rewelacyjna, wilgotna, mięciutka, kremowa. Polecam Składniki na formę do tarty o średnicy 24-26 cm: Spód: 200 g mąki u mnie zwykła pszenna(...)oleju kokosowego lub zimnego masła (u mnie olej) 2 żółtka z jaj rozmiar L 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka zimnej wody (opcjonalnie, jeżeli ciasto nie chce się kleić) Budyń jaglano-śmietankowy: 1 szklanka kaszy jaglanej ugotowanej zgodnie z tą instrukcją 400 ml śmietany 30% 1/4 szklanki cukru pudru Karmelizowany rabarbar: 500 g rabarbaru 4 łyżki cukru Składniki na spód

moj przepis na
Ciasto 3 BIT wersja mniej słodka ze wskazówkami 117

ponieważ nie wymaga pieczenia, jedyne czego tu potrzebujecie to mikser. Ten kremowy i słodki deser był tematem wczorajszych, 6 warsztatów Cukiernicze ABC, moje kursanki nauczyły się, jak zrobić domowy budyń, jak ukręcić masło na puch, jak zrobić masę budoniowo-maślaną oraz jak prawidłowo ubić śmietanę ze śmietan fixem lub żelatyną. Efektem warsztatów było bardzo popularne ciasto 3 BIT. U mnie(...)kajmaku i cukru Składniki na blachę 40×30 cm: 500 g herbatnikow kakaowych około 75 szt 250 g masy kajmakowej, możecie dać więcej, ja nie chciałam przesłodzić 2 budynie śmietankowe* 500 ml mleka 1/4 szkl cukru, możecie dać więcej, wedle uznania 180 g masła 660 ml śmietany 30 % 2 łyżki cukru pudru (ja nie dodawałam) 2 łyżki żelatyny

moj przepis na