budyń - 12640 przepisów (strona:263/843)

Ciasto magistra 213

Nutellą, z masą oraz wspaniałymi owocami zatopionymi w galaretce.Cudo nie ciasto. Gorąco polecam. Jest wspaniałe!!! Jak wszystkie ciasta Siostry Anastazji Składniki : 1 kostka margaryny 1/2 l. mleka 2 budynie śmietankowe 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 żółtka Masa z galaretką : 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki pomarańczowe, 3/4 szkl wody Masa z nutellą 40 gad kremu Nutella 1 pokruszony wafel(...)biszkopt czerwony z 4 jaj ( część mąki zastąpić kisielem wiśniowym) biszkopt czekoladowy z 4 jaj Wykonanie: Upiec biszkopty i wystudzić.Z mleka, cukru, cukru waniliowego i budyniu ugotować budyń, wystudzić i dodawać porcjami do utartej  margaryny .Z brzoskwiń odlać sok, dodać wodę, rozpuścić w tym galaretki, owoce pokroić w kostkę i dodać do tężejącej galaretki. Krem Nutella rozpuścić

Ciasteczkowy Potwór
Ogon pawia Siostry Anastazji 187

odstawiamy. Odlewamy szklankę mleka i mieszamy go z oboma rodzajami mąki oraz z roztrzepanymi jajkami. Resztę mleka musimy zagotować z cukrem i wlewamy do niego przygotowany wcześniej budyń jajeczny. Gotowy budyń studzimy, masło ucieramy na puch i dodajemy do niego zimny budyń. Na upieczony cały placek wykładamy połowę kremu, układamy rolady, jedna przy drugiej, wzdłuż

Ciasteczkowy Potwór
Delicja 216

Składniki: biszkopt czekoladowy z 6 jaj, przekrojony na pół Masa: 1 litr mleka 2 budynie śmietankowe 4 łyżki mąki pszennej 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka cukru kryształu 2 i 1/2 kostki masła extra 2 opakowania delicji o dowolnym smaku 2 galaretki 1 szklanka kawy rozpuszczalnej 25 ml alkoholu- wg gustu ( u mnie brak, gdyż ciasto jadły również(...)dzieciaki) Wykonanie: Na mleku ugotować budynie wymieszane z mąka i cukrem waniliowym i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem kryształem, dodając porcjami zimny budyń. Galaretki zrobić wg przepisu na opakowaniu, wystudzić i odstawić w chłodne miejsce do stężenia Kawę wymieszać z alkoholem. Na spód blachy ułożyć połowę biszkoptu czekoladowego, na to połowę masy budyniowej, na masę układać delicje nasączane

Ciasteczkowy Potwór
Szarlotka po królewsku 268

dodatku do niej w postaci szarlotki po królewsku:)))  Składniki: biszkopt z 5 jaj 1-1,5 kg jabłek 1 opakowanie galaretki wiśniowej 1 szklanka cukru Masa: 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego 0,5 litra mleka 1 szklanka cukru 1 kostka masła lub margaryny Wykonanie: Upiec biszkopt z 5 jaj, wystudzić. Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce jarzynowej(...)zasypać cukrem i smażyć na wolnym ogniu. Kiedy będą już usmażone wsypać galaretkę i wymieszać do rozpuszczenia żelatyny. Przestudzić, chłodne jabłka wyłożyć na biszkopt. Na mleku ugotować budynie, wystudzić. Masło lub margarynę utrzeć z cukrem na puch i dodawać po łyżce zimny budyń. Masę wyłożyć na jabłka z galaretką i schładzać ok 2 godz w lodówce

Ciasteczkowy Potwór
Rafaello na herbatnikach 238

rafaello , czy raczej princessa kokosowa?   Najlepiej oceńcie sami :) Składniki: 2-3 opakowania herbatników 1 kostka masła 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego 200-300 g wiórek kokosowych sok z 1/2 cytryny Wykonanie: Dwie szklanki mleka przeznaczam na ugotowanie budyniu. W 1/2 szklanki mleka namaczam ok 200 -250 g wiórek, następnie zagotowuje(...)odstawiam aby wystygły. Resztę mleka gotuję, studzę i zużywam do namoczenia herbatników. Masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym, dodaję porcjami zimny budyń i sok z cytryny. Potem dodaję namoczone i wystudzone wiórki kokosowe. Każdy herbatnik moczę w mleku i układam na spodzie blaszki. Wykładam połowę masy kokosowej, przykrywam następną porcją namoczonych herbatników, na to ponownie masa kokosowa

Ciasteczkowy Potwór
Chałwowiec 196

łyżki oleju 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 duże opakowanie herbatników Petitbeurre double colour Masa chałwowa: 2 opakowania budyniu śmietankowego 4 łyżki cukru 1/2 litra mleka 1 kostka masła (250 gram) 200 gram chałwy waniliowej Dodatkowo: 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki cukru pudru Wykonanie: Jajka ubijam z cukrem i cukrem(...)mieszam i przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180'C na ok 30 minut. Wyjmuje i studzę.  Na mleku gotuję budyń, nakrywam folią i odstawiam do wystygnięcia.  Masło ucieram z cukrem na gładką masę. Dodaję po kawałku chałwę waniliową i po łyżce zimnego budyniu. 2/3 masy wykładam na upieczonym cieście

Ciasteczkowy Potwór
Muffiny z kremem marchewkowym 190

szklanki cukru 100 ml wody sok z 1/2  cytryny 1 opakowanie galaretki cytrynowej Krem z marchwi 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 3/4 musu z marchwi Wykonanie: Najpierw szykuję mus z marchwi. W tym celu umytą i obraną marchew, kroję w kostkę, zalewam wodą i wstawiam na najmniejszy gaz gotując pod przykryciem(...)Piekarnik rozgrzewam do 180'C wstawiam ciasto i piekę 25 min. Wyjmuję i odstawiam na kilkanaście minut, następnie wyjmuję z foremek i odstawiam do wystygnięcia. W szklance mleka gotuję budyń, nakrywam folią i odstawiam by wystygł. Masło ucieram z cukrem na pianę i dodaję porcjami zimny budyń. na końcu dodaję mus z marchwi, mieszam dokładnie by nie było grudek. Masę

Ciasteczkowy Potwór
Tygrysek 276

sparzonego i zmielonego maku 1-2 łyżki masła 1 jajko 2 łyżki miodu olejek migdałowy bakalie ewentualnie cukier do smaku  Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego 1 kostka masła 1/2 szklanki cukru pudru sok z 1 cytryny Dodatki: 3 opakowania galaretki żółtej 4-5 łyżek marmolady 1 słoik powideł 1 puszka brzoskwiń Rolada biszkoptowa: 3 jajka(...)piekę w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 20-25 minut w temperaturze 180'C. Upieczone od razu zwijam i odstawiam by ciasto przestygło. Masa budyniowa- Na mleku gotuje budyń, studzę. masło ucieram z cukrem na pianę dodając porcjami zimny budyń. Dla przełamania słodyczy masy dodaję sok z cytryny lub limonki. Gotową masę wykładam na ciasto z pierożkami. Roladę rozwijam

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto Kopciuszek 452

szklanki suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa 1/2 l śmietany kremówki 1 czewrwona galaretka (dałam truskawkową) 2 łyki cukru pudru Masa budyniowa: 1/2 l mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 5 łyżek cukru 1 kostka masła Polewa 1/2 kostki margaryny 5 łyżek cukru pudru (dałam kryształ) 3 łyżki kakao 2 łyżki wody 1 łyżka żelatyny 5 łyżek(...)Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i tężejącą połączyć z ubitą śmietaną. Masa budyniowa: Z podanej ilości mleka odlać pół szklanki, a pozostałą część zagotować wraz z cukrem. Budyń rozrobić w szklance z mlekiem i wlać na gotujące się mleko,stale mieszając. Gdy zgęstnieje ostudzić. Masło utrzeć i dodawać stopniowo budyń stale ucierając. Polewa: W wodzie rozpuścić żelatynę

O kuchni z uczuciem
Ciasto cytrynowe 191

wyłożyć do prostokątnej formy (wyłożonej pergaminem) i piec około 25 minut w temperaturze 180 o C. Upieczony biszkopt wystudzić. Składniki na masę cytrynową: 3/4 kostki masła; 2 żółtka; 2 budynie śmietankowe (te na 1/2 l mleka); 1 szklanka cukru kryształu; 2 szklanki wody; sok z 3 cytryn; Wykonanie: Na gotujący syrop (1 szklanka wody+ sok z cytryn+cukier) wlać budynie(...)rozpuszczone w 1 szklance wody, zagotować, lekko ostudzić. Do lekko przestudzonego budyniu dodać żółtka i masło, energicznie mieszać aż do połączenia się składników. Ciepłą masę wyłożyć na upieczony biszkopt. Ciasto dobrze schłodzić. Składniki na masę śmietanową: 1/2 l śmietany 30%; 1 cukier waniliowy; 1 łyżka żelatyny (rozpuszczonej w 6 łyżkach gorącej wody); Wykonanie: Śmietanę ubić z cukrem waniliowym , dodać ciepłą

In my kitchen
Kremówka 415

skrobię kukurydzianą i dobrze wszystkie składniki wymieszać. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego mleka wlać masę żółtkową i wszystko razem zagotować. Gotować 1 do 2 minut, cały czas mieszając, żeby budyń się nie przypalił. Ugotowany budyń dobrze wystudzić. Kiedy stygnie, trzeba od czasu do czasu mieszać łyżką, by na wierzchu nie robił się "kożuch". Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno razem(...)śmietan-fixem, ubitą dodać do dobrze wystudzonego budyniu i delikatnie wymieszać. Gotowy krem wyłożyć na upieczony placek ciasta francuskiego, wyrównać i na wierzch ułożyć przygotowane kwadraty z ciasta francuskiego. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem i odstawić na noc do lodówki, by się dobrze schłodziło

In my kitchen
Shrek 158

jajek, Paulinka zaś piecze z 6 jaj:)  Upiec biszkopt z 4 jaj;   Składniki na masę zieloną: 1 duża butelka zielonego napoju Pysio;  3 budynie śmietankowe (te na 1/2 l mleka); Dodatkowo: 2 opakowania ciastek Delicje; Wykonanie: Budynie rozpuścić w 1,5 szklanki napoju. Pozostały napój zagotować, do gotującego dodać rozmącone budynie i jeszcze raz zagotować (uwaga

In my kitchen
Ciasto z rabarbarem na cieście francuskim 181

wyborne w smaku:) Polecam:) Składniki: 450g ciasta francuskiego; 180g mąki pszennej; 100g masła; 130g cukru; 1 jajko; 1/4 łyżeczki cynamonu; szczypta soli; 350g soku pomarańczowego; 750g rabarbaru; 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego; 400g śmietany kremówki (30 lub 36%); 2 opakowania Śmietan-fix; 1 duży cukier waniliowy (dodałam od siebie); Wykonanie: Ciasto francuskie podzielić na dwie równe porcje. Jedną połowę(...)temperaturze 200 o C. Mąkę wymieszać z roztopionym masłem, 80 g cukru, cynamonem i szczyptą soli. Składniki te zagnieść na kruszonkę. Rabarbar umyć, obrać i pokroić na małe kawałki. Budyń wymieszać z 50 ml soku pomarańczowego. Resztę soku i cukru zagotować z rabarbarem i gotować około 7 minut. Pod koniec gotowania dodać rozmącony budyń. Mieszając masę zagotować i ostudzić

In my kitchen
Sernik z wiśniami i bananami na zimno 219

ziemniaczaną wymieszać z 9 łyżkami soku wiśniowego. Resztę soku zagotować z 2 łyżkami cukru. Do gotującego soku dodać rozmieszaną mąkę i zagotować cały czas mieszając (około 2 minuty). Ugotowany budyń (nie będzie tak gęsty jak tradycyjny budyń) odstawić, dodać wiśnie i wymieszać. Ostudzić. Przestygniętą masę wiśniową wyłożyć na wierzch sernika i schłodzić w lodówce. Moje uwagi: 1. Tortownicy nie smarowałam(...)tylko wyłożyłam ją folią aluminiową. 2. Do przygotowania masy wiśniowej zwiększyłam ilość składników, tzn. użyłam 380 ml i 14 łyżek soku wiśniowego oraz 70 g mąki ziemniaczanej. Do gorącego budyniu dodałam 3 czubate łyżeczki żelatyny i mieszałam, aż żelatyna się rozpuści. Dopiero po tym dodałam wiśnie i czerwoną porzeczkę. Żelatynę dodałam, bo nie chciałam, żeby masa wiśniowa się rozlewała. Masa

In my kitchen
Jabłka pod kokosową pierzynką... 184

pół i wydrążyć gniazda nasienne. Z dwóch jabłek ugotować 1 l kompotu. Połówki z 6 jabłek rozłożyć na upieczonym letnim biszkopcie.  Masa: 1 l ugotowanego kompotu; 2 budynie śmietankowe; 2 galaretki cytrynowe; Wykonanie: Budynie rozrobić w 1 szklance wody. Zagotować kompot i dodać rozpuszczone budynie, zagotować. Do gorącej masy wsypać galaretki i dobrze wymieszać. Ciepłą masę wylać na biszkopt

In my kitchen

Proponowane wyszukiwania