budyń - 12640 przepisów (strona:219/843)

Truskawki zapiekane pod budyniem 121

Deser z serii MEGA ! Chrupiący z wierzchu, delikatny w środku, mocno owocowy na końcu! Składniki: 8 dużych truskawek, 20 g budyniu (pół opakowania), 200 ml mleka, łyżeczka cukru, 4 łyżki płatków migdałowych Przygotowanie: Budyń gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu dodając łyżeczkę cukru. Truskawki kroimy w plastry. Układamy na dnie kokilek, przykrywamy budyniem, posypujemy płatkami migdałów. Wkładamy do nagrzanego

Lena Gotuje
Przepis #144 Waniliowe naleśniki (najlepsze na świecie!) 158

dodatków): 295 kcal w tym: B: 9,5 g; W: 28 g; T: 15,6 g.   Składniki  ( z tej porcji wychodzą 2 dość duże naleśniki) - 25 g budyniu waniliowego bez cukru - 25 g mąki kukurydzianej - jajko - szczypta sody oczyszczonej - woda - tyle aby powstała dość płynna masa - pół jabłka - olej do smażenia Wykonanie Jabłko ścieramy na tarce. Do miski(...)wsypujemy mąkę oraz budyń. Dosypujemy sodę oczyszczoną. Wbijamy jajko i dodajemy starte jabłko. Na koniec dolewamy tyle wody by powstała dość płynna masa.  Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Smażmy z każdej stron na złocisty kolor.   Zamiast budyniu waniliowego można użyć także śmietankowego lub czekoladowego - najlepiej bez cukru. Naleśniki świetnie smakują ze świeżymi owocami lub domowymi konfiturami. Smacznego

Health-Fit-Life
puszysty mokry sernik 246

masę serową: * 1 kg mielonego białego sera * 5 całych jajek * 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub cały olejek waniliowy * 1 cukier waniliowy * 1 szklanka cukru * 1/2 szklanki oleju * 1 budyń waniliowy - opcjonalnie * małe opakowanie śmietanki 30 % Na ciasto: * 2,5 szklanki mąki * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 5 żółtek * 3 łyżki cukru pudru * 2 łyżki kakao Składniki na ciasto zagniotłam, podzieliłam(...)dwie nierówne części, owinęłam w folię spożywczą i zapakowałam do lodówki. Żółtka oddzieliłam od białek i utarłam z cukrem na puszystą masę. Dodałam ser, cukier wanilinowy, olej, budyń oraz ekstrakt wanilinowy. Budyń można dodać, ale niekoniecznie. Poprzednim razem jak robiłam ten sernik, nie dodawałam. Masa serowa wydawała się bardziej puszysta. Na koniec ucierania dodałam śmietankę i ubite na sztywno białka

Pieprzyć z Fantazją
Pani Walewska - Pychotka 441

minut. Oczywiście bezę należy podzielić na dwie części do dwóch kawałków ciasta. Jak już ciasto upiekło się i przestudziło zrobiłam  masę budyniową.  * 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego * 1 kostka masła Masło utarłam na puszystą masę i dodawałam po łyżce ugotowany budyń. Budyń ugotowałam wedle przepisu na opakowaniu. Na koniec przełożyłam ciasto....i włala! Fajnie jak poleżakuje trochę

Pieprzyć z Fantazją
Tartaletki z budyniem 130

szybko..ale wyszło i tak smacznie. 2 szkl, mąki  1/2 szkl.cukru pudru 20 dag masła  cukier waniliowy 4 żółtka dodatkowo  dowolny dżem - u mnie dżem brzoskwiniowy budyń pokruszone herbatniki  posypka czekoladowa Z mąki , cukrów , masła i żółtek zagnieść ciast.Uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić w do lodówce około 30 minut.Foremki do tartaletek wysmarować masłem(...)wyłożyć ciastem,nakłuć widelcem. Piec  przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu, używając mniej mleka .  Na spód tartaletek wyłożyć dżem, a na dżem ugotowany budyń, posypać pokruszonymi herbatnikami i posypką czekoladową

Moje domowe kucharzenie
Ciasto Cycki mulatki 356

zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać masę z jajek i gotować ciągle mieszając na małej mocy palnika do czasu, aż powstanie gęsty i jednolity budyń. Budyń przykryć ręcznikiem papierowym i dokładnie wystudzić. Masło zmiksować do powstania puszystej konsystencji, następnie nie przerywając miksowanie dodawać po łyżce wystudzony budyń. Krem powinien mieć jednolitą konsystencję. Polewa: Składniki rozpuścić

Kuchcik gotuje
sernik gotowany bez pieczenia 487

składniki na masę serową: 1000 g białego sera, zmielonego 200 g cukru 2 budynie waniliowe 3 jajka ziarenka z 1 laski wanilii 100 ml mleka 200 g masła wykonanie: W dużym garnku roztapiamy masła. W osobnym naczynku miksujemy cukier z jajkami na puszystą masę. W mleku dokładnie mieszamy budynie oraz nasionka wanilii. Do zmielonego sera dodajemy masę jajeczną oraz mleko(...)budynie i miksujemy do połączenia się składników a następnie przekładamy do naczynia z roztopionym masłem. Całość gotujemy, cały czas mieszając, aż masa zacznie gęstnieć. Foremkę (ko. 21×33 cm) wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy warstwą herbatników, na które równomiernie wykładamy 1/2 część gorącej masy serowej. Przykrywamy drugą warstwą herbatników, na które wykładamy pozostałą część masy serowej. Przykrywamy warstwą herbatników

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Marlenka z masą krówkową. 179

masła lub margaryny 60 dag mąki pszennej 3 łyżki miodu 25 dag cukru pudru 1 łyżka octu 3/4 łyżki sody  2 jajka   Składniki na masę; 1 budyń śmietankowy 500 ml mleka 1 puszka masy kajmakowej (460 g) 30 dag masła w temp, pokojowej ok pół batonika snikers Przygotowanie; Masło rozpuścić w garnuszku o grubym dnie, dodać miód(...)pieczemy około 5 min. Po wyjęciu z piekarnika ciasto jest miękkie jednak po kilku chwilach robi się twarde. Można je wyrównać a ścinki odłożyć do dekoracji wierzchu ciasta. Masa; Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Przykryć i wystudzić. Miękkie masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo masę krówkową a na końcu porcjami dodajemy zimny budyń. Miksujemy aż krem będzie gładki. Masą

Radość kipiąca uśmiechem.
KOKOSOWA PYCHOTKA 142

łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru kryształ 1 kisiel cytrynowy bez cukru (58g) 1,5 łyżki proszku do pieczenia  2 - 3 łyżeczek kakao Masa budyniowa kokosowa: 2 budynie śmietankowe (40 g) 1/2 szklanki cukru kryształ 750 ml mleka 250 g margaryny  250 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej o smaku orzechowym wiórki kokosowe podłużne biszkopty(...)wymieszać za pomocą różdżki lub drewnianej łyżki. Na koniec do przygotowanej wcześniej tortownicy wylać ciasto.   Piec 35 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa kokosowa- ugotować budyń śmietankowy w 500 ml mleka - wystudzić. Następnie wiórki kokosowe zalać 250 ml wrzącego mleka, wymieszać i odstawić do przestudzenia.  Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto budyniowe z owocami i galaretką (bez pieczenia) 201

ciasta. Wydaje się czasochłonne a wcale takie nie jest. Pychotka! Tortownica 24 cm Składniki: 15-20  dag podłużnych biszkoptów Krem: 1,5 szklanki mleka 5 żółtek 1 opakowanie budyniu  śmietankowego bez cukru na ½ litra mleka 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 200 g masła 82% nie margaryny! 1 łyżka ciemnego kakao 1 wafelek kakaowy typu princessa Wierzch(...)najlepiej zmiksować mikserem aby nie było grudek  z proszkiem budyniowym, mąką pszenną i polową szklanki mleka. Resztę mleka zagotować, wlać masę na gotujące się mleko i ugotować gęsty budyń. Odstawić do wystudzenia. Wystudzony budyń utrzeć z miękkim masłem na puch.  Masę podzielić na 2 równe części. Do jednej z nich dodać  kakao i pokruszony drobno wafelek, zmiksować

Wanilia i Kardamon
Ciasto bananowiec 348

łyżeczka sody oczyszczonej -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Poncz: -1/2 szklanki zaparzonej kawy Kawowy krem budyniowy: -700 ml mleka -3 łyżki kawy rozpuszczalnej -3 żółtka -1 budyń śmietankowy -1 łyżka mąki pszennej -1 łyżka mąki ziemniaczanej -1 op. cukru wanilinowego -250 g masła (miękkiego) -pół szklanki cukru pudru Dodatkowo: -pół słoiczka dżemu z czarnej porzeczki -1 kg bananów(...)suchego patyczka). Po upieczeniu wyjmujemy, studzimy, a następnie nasączamy mieszanką kawy. Wierzch smarujemy powidłami. --> Kawowy krem budyniowy: --> Z mleka odlewamy pół szklanki mleka, mieszamy je z żółtkami, budyniem, mąką pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotowujemy z dodatkiem kawy i cukrem waniliowym. --> Gdy mleko zacznie wrzeć wlewamy mieszankę budyniową i energicznie mieszamy. Zagotowujemy i odstawiamy z ognia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia

Marta Gotuje
SZYBKIE, SMACZNE CIASTO Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI + FILMIK 193

DODATKOWO :  1 budyń waniliowy ugotowany w 2 szklankach mleka + cukier cukier puder do posypania ciasta                                                                  PRZYGOTOWANIE :  Truskawki i rabarbar wyjemy, oczyszczamy,  rabarbar tniemy(...)małe kawałki a truskawki w talarki. Owoce przekładamy do miski, wsypujemy 3 łyżki cukru i mieszamy.  Budyń gotujemy na dwóch szklankach mleka, słodzimy.   Ciasto - białka ubijamy na sztywno ze szczypta soli, dodajemy żółtka i cukry, chwilę ubijamy. Wlewamy ojej i ucierając stopniowo dodajemy śmietanę. Na koniec przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką

Kulinarne Fantazje Marioli
ciasto 3 bit truskawkowy 186

ciasta 3 bit :) nie zawiera masy kajmakowej ale ma pyszny mus truskawkowy :) Polecam ! Składniki: * herbatniki 450 g Warstwa budyniowa * 500 ml mleka * 200 g masła * 3 łyżki cukru * 2 budynie śmietankowe Warstwa truskawkowa: * 500 g truskawek zmiksowanych świeżych lub mrożonych * 2 galaretki truskawkowe * 200 ml wrzącej wody warstwa śmietanowa: * 400 ml śmietanki 30 % * 2 łyżeczki cukru pudru * 2 łyżeczki żelatyny(...)Posypka * czekolada 3 kostki Przygotowanie: Masa budyniowa Blaszkę 25 na 35 wykładam papierem do pieczenia a na nim pierwszą warstwę herbatników. Z mleka odlać pół szklanki i wymieszać z budyniami ( proszkiem ). Do pozostałej części mleka dodać cukier i zagotować. Gdy mleko się zagotuje zmniejszyć gaz do minimum i wlać rozrobiony budyń cały czas mieszając ( ok. 1 minuty). Zdjąć z gazu

Kulinarne przygody
Ciasto na herbatnikach bez pieczenia 193

cieście, bym zamieniła na suche wafle tortowe, bo listki jednak są za cienkie . Przepyszne herbatniki i listki waflowe otrzymałam od firmy CUKRY NYSKIE Krem mleko - 3 szkl budynie śmietankowe - 1,5  opak mąka - 5,5 łyżki kakao - 3 łyżki cukier - 6 łyżek masło - 375 g serek homogenizowany  - 1, 5 opak Dodatkowo :  frużelina malinowa  - 1 słoik(...)biała czekolada - 150 g śmietana kremówka 36% - 2 łyżki migdały płatki - do dekoracji. Przygotowanie: Krem: Szklankę mleka odlać, pozostałe mleko wlać do garnka, dodać cukier, zagotować. Mąkę połączyć z budyniem, dodać do zimnego mleka, dokładnie zmiksować, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zgęstnienia masy budyniowej, zestawić z ognia, przykryć folią spożywczą, odstawić do całkowitego ostudzenia. Masło dobrze utrzeć

Kuchnia Danusi