brownie czekoladowe - 1260 przepisów (strona:56/84)

Karmelowe brownie 146

blaszkę (!) , około 20x24 cm wysmaruj olejem bądź masłem i wyłóż papierem do pieczenia.  MASA BROWNIE: piekarnik nagrzej do 170 stopni, Rozpuść czekoladę z masłem w rondelku, cały czas mieszając, ostudź. Ubij jaja z cukrem mikserem na puszystą pianę. Delikatnie wlej pianę do masy czekoladowej i wymieszaj bardzo ostrożnie. Dodaj mąkę przesianą przez sitko, cały czas bardzo ostrożnie. Wymieszaj dokładnie(...)masło roztop w rondelku, dodaj cukier, znów mieszaj, aż do powstania kryształków karmelu. Wtedy dodaj śmietankę kremówkę. Mieszaj i podgrzewaj, aż masa stanie się gęstsza. Ostudź. Dobrze przestudzoną masę brownie przekrój w poprzek , tak, byś otrzymała spód i wierzch ciasta. Na spodzie rozsmaruj część karmelowego przełożenia, przykryj wierzchem i znów rozsmaruj resztę masy karmelowo-orzeszkowej. Z wierzchu posyp 100g orzeszków

Gotowanie to kochanie
Słodko słono... czekoladowe ciasto z karmelem i solonymi orzeszkami.. 141

przechowywania w lodówce (ja jednak przechowuje w chłodnym miejscu jest wtedy bardziej stabilne) Zachęcam Was do spróbowania ...zdjęcia nie oddają pełnego smaku i atrakcyjności   Przepis Ciasto brownie 200 g ciemnej czekolady 135 g masła 3/4 jasnego brązowego cukru (może być tez biały) 3 duże jaja 80 g maki pszennej aromat(...)wlać masę czekoladową i zmiksować. Dodać mąkę i wymieszać do połączenia. Tortownice lub inna formę (21cm) wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia-dno tylko- i wlać masą. Piec 180 stopni około 25 minut - Uwaga ciasto jest z natury wilgotne i jak to bywa z klasycznym brownie zakalcowate. Jest upieczone

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Brownie z filiżanki 268

oknem szaro, buro trzeba więc sobie trochę osłodzić ten czas. A na osłodę zdecydowanie najlepsza jest czekolada;):) Mam dla Was przepis na pyszny, mocno czekoladowy deser w kokilkach z nutką migdałów. Plusem jest także to, że deser nie zawiera mąki! Idealny przysmak na jesienny wieczór... Składniki: 80g gorzkiej czekolady, 50g migdałów, 30g masła, jajko+1 żółtko, 30g drobnego cukru(...)Migdały zmielić w blenderze, wymieszać z masą. 3 żaroodporne kokilki natłuścić, oprószyć cienko kakao i nalać masę do 2/3 wysokości.  Piec ok. 20min w temp. 160st. Podawać gdy brownie jest jeszcze ciepłe;)                                                Smacznego

Z miłości do słodkości
Brownie z malinami 150

pewien deszczowy letni dzień moje dzieci bardzo się nudziły. Chcąc im zorganizować zajęcie zaproponowałam, że upieczemy babeczki. Babeczki ostatecznie zmieniły się w ciasto, a te w brownie. Jako, że w domu posiadaliśmy tylko (albo i aż) maliny to wylądowały one w środku. Efekt przerósł nasze oczekiwania. Upiekliśmy pyszne, mokre w środku borwnie z owocami. Przepis na nasz eksperyment przedstawiamy ponieżej(...)sporej miski wbijamy jajka i dodajemy cukier. Roztrzepujemy lekko i dolewamy krem czekoladowy. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dorzucamy mielone migdały oraz przesiewamy mąkę. Mieszamy do połączenia składników. Małą formę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i układamy w nim umyte i osuszone maliny. Brownie wkładamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni Celsjusza na około 35 minut. Wyjmujemy i studzimy

Kolizje Smaków
Brownie z fasoli, bez glutenu, bez mąki z polewą z masła orzechowego 198

zrobić mu parę zdjęć z pewną osobą za plecami, która ciągle się pytała "czy już mogę zjeść?" ;) Brownie jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Do tego w cale nie czuć w nim, że jest z fasoli. Ja przedstawiam Wam z polewą czekoladową z masła orzechowego - niebo w gębie! Składniki (na małą keksówkę): - 1 puszka czerwonej fasoli - 1 duży dojrzały

CookYourself
Bezglutenowe fit brownie kojące nerwy 289

brownie jest kolejnym efektem mojego „nerwowego” weekendu. Jest bez glutenu, bez cukru, bez tłuszczu, ale nie bez smaku. Misiek, byłe pewien, że to jego ulubione czekoladowe ciasto ( ten przepis ), tyle że bez wiśni. Użyłam do niego puree z dyni, ale śmiało można zastąpić puree z batatów, jabłek, fasoli a nawet zwykłych ziemniaków, tyle, że do tych dwóch ostatnich

greenscarf
Brownie 172

Brownie to klasyczne amerykańskie ciasto. Bardzo proste do przygotowania i co najważniejsze zawsze wychodzi Jest idealne dla miłośników czekolady, którzy lubią ciężkie, gliniaste i mocno czekoladowe ciasta. Jak dla mnie… Pycha! Składniki: 250 g masła 300 g gorzkiej czekolady 70% 5 dużych jajek 1 i 1/2 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej szczypta soli 1/2 szklanki orzechów

Oryginalny smak
Ciasto z białą czekoladą i owocami lata 197

Mocno wilgotne, niskie i ciężkie ciasto z białej czekolady tzw. Blondie, czyli inaczej mówiąc jest to jasna wersja pysznego i wszystkim znanego brownie- które wkrótce pojawi się na blogu. Ciasto robiłam w dwóch wersjach- z owocami i bakaliami, obydwa pyszne, ale jednak słodycz ciasta przełamana soczystymi owocami smakuje lepiej- przynajmniej taki werdykt został ogłoszony w mojej rodzinie :) Jeżeli więc lubicie(...)owoce- około 250 g Piekarnik nagrzać do 180 stopni. W garnuszku roztopić masło wraz z czekoladą, lekko przestudzić. Jajka wraz z cukrem utrzeć, dodać jeszcze ciepłą masę czekoladowo-maślaną, wymieszać. Wsypać mąkę i całość zmiksować na gładką masę. Przelać do małej, kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć owoce- ja dałam brzoskwinie, czereśnie i jagody. Piec około

Kraina Miodem Płynąca
Kladdkaka - błotniste ciasto czekoladowe ze Szwecji 144

jednak ciemno. Idealny czas, żeby powyciągać ocieplające wnętrza lampki, zaparzyć świeżą kawę i rozkoszować się w przytulności najlepszym ciastem na pochmurne dni i długie zimowe wieczory. Szwedzkie ciasto czekoladowe o błotnistej strukturze Kladdkaka to odpowiedź na wszelkie szarugi. Te zewnętrzne, jak i wewnętrzne ale także znakomity zaspokajacz ochoty na czekoladę pod inną postacią, niż kostka :) Tradycyjny domowy wypiek ze szwedzkich(...)rozpływa się w ustach! Kladdkaka to taka skandynawska odmiana brownie, którą zazwyczaj posypuje się cukrem pudrem ale równie często można spotkać wersję z bitą śmietaną i owocami :) Mocno lepkie, a czasem lekko płynne w środku z upieczonym wierzchem i bokami. Nie traćcie czasu i pędźcie do kuchni po tę czekoladową rozpustę z północy! Kladdkaka Potrzebujesz: 130g masła 230g cukru 115g

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Bezglutenowe Dyniowe Brownie czyli poWeekendowe Lakocie odc.183 174

Szukałam słodkich inspiracji. Po dłuższej przerwie zajrzałam na bloga Kasi Marciniewicz i zobaczyłam TO brownie! nie mogłam go nie upiec swoim bliskim w ten chłodny tak

Dzieje kuchennej Wiewióry
Mini murzynki z wiśniami 115

Klasyczny murzynek , tylko w postaci babeczek z dodatkiem wiśni i polanych czekoladowym ganache. Cudowne połączenie… Babeczki są wilgotne, puszyste i przepyszne. W takim wydaniu te

Oryginalny smak
MUS CZEKOLADOWY Z BITĄ ŚMIETANĄ I LENTILKAMI 130

I kolejny deser w słoiczku! Tym razem zapraszam Was na przepyszny mus czekoladowy – idealnie puszysty, a zarazem kremowy, delikatny i intensywnie czekoladowy. W połączeniu z

Ostra na Słodko
Zdrowe brownie z masłem orzechowym i precelkami | bezglutenowe, bez cukru i laktozy | 154

Legalne brownie? No prawie :) Zawsze można pominąć precelki, ale w sumie po co? Dodają chrupkości, a kilka "złych" kalorii nam nie zaszkodzi od czasu do czasu. Mocno czekoladowe, za to bez glutenu, laktozy i cukru (w wersji bezglutenowej pominąć precelki lub zamienić na np. orzechy).  Składniki: 150 g czekolady gorzkiej min. 70% 130 g oleju kokosowego 130 g mieszanki

Czarnawisienka
Mocno czekoladowy "łaciaty" sernik z wiśniami 161

uważać. Ten przepis wędruje po Internecie i jest na wielu blogach. W oryginale jest to serniko-brownie z dodatiem malin, na pewno jest pycha, ale ja zrobiłam go po swojemu - z mniejszą ilością cukru i w innej formie. Tak właśnie powstał cudownie czekoladowy łaciaty sernik z wiśniami. Jeden kawałek wystarczy, by zaspokoić największą ochotę na czekoladowe słodkości, zaufajcie mi. ;) Czekoladowy

Cooking Monster
Serniko – brownie . 171

Idealne serniko – brownie .Rozpływa się w ustach , nie poprzestaniecie na jednym kawałku. Polecam użyć serka kremowego typu Philadelphia .W serowej warstwie jest bardzo mało cukru,ale za to czekoladowa zawiera go ,aż zbyt dużo ,jak dla mnie. Składniki: mała ,kwadratowa blaszka o boku 20 cm 200 g masła 200 g czekolady gorzkiej 150 g cukru trzcinowego 3 jajka

Ladylaura.