brokuły - 6998 przepisów (strona:248/467)

Meksykańskie pierogi empanadas 360

cebulkę. Jak cebulka się zeszkli dodajemy mięso. Smażymy mięso na złoty kolor, dodajemy przyprawy, fasolę i pomidory. Dusimy jeszcze ok 10-15 min. Farsz powinien być gęsty. Farsz brokułowy Brokuł gotujemy na parze do miękkości. Ostudzony brokuł rozgniatamy widelcem lub blenderem i mieszamy z fetą. Doprawiamy. Jeśli feta była bardzo sucha dodajemy 1 łyżkę oliwy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/meksykanskie-pierogi-empanadas/ BosowKuchni

Mieszam w Garnku
Sałatka z brokułowo - słonecznikowa z fetą 367

absolutnie. Sos czosnkowy, warzywa, ser feta i chrupiące nasiona słonecznika fantastycznie się uzupełniają a sałatka znika w oka mgnieniu. Musicie ją wypróbować.       1 średni brokuł 2 pomidory 3-4 ogórki małosolne (ewentualnie surowe lub kiszone) 3/4 opakowania serka feta 1/2 puszki kukurydzy (można pominąć) 3/4 szklanki nasion słonecznika   sos jogurtowo czosnkowy 2  łyżki(...)majonezu 3/4 szklanki gęstego jogurtu 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz   Brokuł podzielić na małe różyczki i ugotować w osolonej wodzie, schłodzić i ułożyć na półmisku na to pokroić w duże cząstki pomidor i ogórek, na to ser feta w kostkę i posypać kukurydzą. Całość polać sosem czosnkowo - jogurtowym i posypać uprażonymi na patelni nasionami słonecznika

Jadło i czytadło
Pizza na cieście razowym z brokułem,kiełbasą i kukurydzą 270

kiełbasy pokrojonej w plastry mała puszka kukurydzy około 1/3 brokuła ( różyczek) opcjonalnie pomidor pokrojony w plastry Na wyrośniętym cieście rozsmarowujemy sos pomidorowy. Kolejno kładziemy ser żółty, kiełbasę, brokuł, kukurydzę i pomidora. Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut. Czas pieczenie jest zależny od mocy piekarnika, u mnie jest dość słaba dlatego u mnie pieczenie może

Niebieski kubek z kawa
Dorsz pieczony z warzywami 216

witamin, a do tego samo przygotowanie nie wymaga od nas dużo wysiłku. Dorsza upiekłam w foli aluminiowej z papryką i marchewką, jednak mogą to również być inne warzywa np. brokuły, kalafior lub fasolka szparagowa. Po upieczeniu dodałam ugotowany ryż długoziarnisty z dzikim, który wchłonął cały sos powstały podczas pieczenia i świetnie się połączył smakowo z dorszem i warzywami. Składniki

Kuchcik gotuje
Zapiekanka makaronowa a 'la pizza 1258

makaronowy spód. Na połowie "pizzy" układamy ugotowane w osolonej wodzie różyczki brokuła, a na drugiej podpieczone na rumiano pieczarki. Pomidorki kroimy na pół i układamy na wierzchu, pomiędzy brokułami i pieczarkami. Całość posypujemy resztą sera żółtego startego na dużych oczkach.  Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st C na ok 40 minut. Dekorujemy liśćmi świeżej bazylii. Podajemy na ciepło

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z kalafiorem pod sosem czosnkowym 697

Uwielbiam brokuły i sałatki z ich udziałem. Na blogu jest kilka przepisów do wyboru a teraz dla odmiany coś z kalaforem. Sałatka jest bardzo pyszna i sycąca. Można zajdać samą ale można też podać ją jako dodatek go grilla. składniki: 1 duży kalafior 2-3 średnie pomidory 5-6 jajek 2 łyżki posiekanego koperku domowy sos czosnkowy Sos czosnkowy

Monia miesza i gotuje
Makaron z brokułami i boczkiem 176

masz dość klasycznej kuchni a w głowie pomysłów brak. Nada się również na spotkanie z przyjaciółmi czy z ukochaną osobą. Polecam- banał, który ucieszy Twoje podniebienie. Makaron z brokułami, boczkiem i mascarpone Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Surówka z brokuła 235

Brokuła zawsze jadałam gotowanego, nigdy na surowo i to był błąd. Surowy brokuł drobno posiekany jest chrupiący i obłędny w smaku. Do niego kilka dodatków i surówka zamiast obiadu stanie się sałatką. Możecie kombinować jak lubicie i jak chcecie oby tylko efekt zaspokoił Wasze gusta smakowe. Polecam gorąco na gorące dni dobrze schłodzoną. Surówka z brokuła. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zupy na lato 242

Przepis na zupę rybną.<<< Ciekawą propozycją są również kremy . Dowolność składników, z jakich można je zrobić jest ogromna. Najczęściej spotykane są pomidory, grzyby, cebule czy brokuły, choć zdarzają się i mniej popularne szparagi lub inne, zwykle bardziej ekskluzywne, komponenty. Po ugotowaniu zupa jest miksowana aż do uzyskania kremowej konsystencji. Krem można podać ze startym żółtym serem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekane ziemniaczane puree z warzywami. 238

jest coś lepszego od kalafiora z piekarnika? Składniki: 1kg ziemniaków 100 g sera żółtego ,tarty 2 łyżki masła sól ,pieprz ulubione ziarna ,słonecznik ,orzechy ,dynia kalafior ,kilka różyczek brokuł ,kilka różyczek Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości . Zdejmujemy skórkę i przeciskamy przez praskę , dodajemy masło ,ser i przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy wszystko razem i przekładamy do naczynia żaroodpornego . Kalafior(...)brokuł obgotowujemy 5 minut i przelewamy zimną wodą .Kroimy i układamy na ziemniakach .Posypujemy orzechami ,migdałami i zapiekamy 20 minut w 180 stopniach

Ladylaura.
Owsianka z chia i czereśniami 252

ciśnienie krwi. Nasiona chia są z kolei pełne przeciwutleniaczy, zawierają dużo kwasów omega 3, 6x więcej wapnia niż mleko, 3x więcej żelaza niż szpinak, 15x więcej magnezu niż brokuły i 4x więcej selenu niż len. Otręby żytnie są jednymi z najlepiej przyswajalnych ziaren, zawierają duże ilości fosforu oraz błonnika. Wszystkie te składniki świetnie sprawdzają się w roli dodatku

Dobra karma
Przepis na pizzę z boczkiem 187

uznania dodać odrobinę świeżego pieprzu. Podawać od razu.  Smakosze pizzy w wersji bardziej warzywnej mogą wzbogacić ją kolejnymi składnikami i dodać na wierzch pokrojone kawałki cukinii, papryki, różyczki brokułów, pieczarki. Ciekawie smakuje też wersja z wędzonym boczkiem na zimno. Dodaje się go wówczas na gorące ciasto razem z zieleniną. Boczek nie jest wówczas chrupiący, tylko miękki i soczysty

Moja smaczna kuchnia
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 352

palce lizać gotowy :) warzywa na patelnię W sezonie najlepiej używać świeżych warzyw, ale gdy akurat nie macie ich pod ręką, to warto mieć w zamrażalniku kilka opakowań warzywnych mieszanek - brokułów, kalafiora, marchewek, papryki, fasolki - wrzucacie na patelnię, dusicie kilka minut i kolejna porcja warzyw zaliczona :) ryby Jeśli możecie wybierajcie te świeże, ale miejcie też w zapasie jakiś mrożony filet

Cooking Monster
ŁOSOŚ PO AZJATYCKU 172

łososiem i pieczemy przez około 15-20 minut w zależności od grubości filetów. Serwujemy natychmiast z ulubionymi dodatkami np. z ugotowanymi na parze i następnie podsmażonymi na maśle brokułami

cool and minty