Przełóż do formy z tartą. Dodaj do nich pociętą na kawałki szynką. Całość zasyp tartym serem. Wbij jajka do misy, wlej do nich śmietankę i zmiksuj/wymieszaj całość. Zalej masą brokuły i szynkę, rozprowadź równomierne. Posól i popieprz. Wstaw do piekarnika i zapiekaj przez 20 minut. Gotowe! Artykuł Wtorek: Tarta z brokułami na ziemniaczanym spodzie pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzwcześniej piekarniku - opcja góra-dół, środkowy poziom piekarnika, bez termoobiegu. Koniecznie potem wystudzić - w ten sposób spód nie namoknie od nałożonej masy. W międzyczasie przygotować pozostałe składniki. Brokuł podzielić na drobne różyczki. Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 2 minuty. Odsączyć na sicie i przelać zimną wodą, aby zachował kolor. Świeże pieczarki dokładnie wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą(...)spód tarty posypać lekko bułką tartą lub kaszą manną - wchłonie nadmiar płynów ze składników i spód tak nie namoknie podczas pieczenie. Następnie po kolei wyłożyć: pieczarki, boczek, cebulę i brokuł. Wylać na to masę śmietanowo-jajeczną. Wierzch posypać startą mozzarellą, a na koniec startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec około 20-25 minut
Grunt to przepis!Składniki: 500 g mięsa z udźca kurczaka (lub piersi z kurczaka) 1 brokuł 2 ząbki czosnku 400 g śmietanki 30% 2 łyżki posiekanego koperku 130 g sera feta 250 g makaronu (np. świderki) 3 łyżki oleju sól, pieprz ziołowy Sposób wykonania: Kurczaka kroimy w małą kostkę i wrzucamy na dużą patelnię z rozgrzanym olejem. Oprószamy solą i pieprzem. Obsmażamy mięso(...)wszystkich stron od czasu do czasu mieszając. Do mięsa dodajemy podzielony na różyczki brokuł oraz czosnek pokrojony w plasterki. Mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy pod przykryciem przez 5 minut. Po tym czasie dodajemy śmietankę oraz fetę rozdrobnioną na kawałki. Podgrzewamy do momentu aż kawałki sera się rozpuszczą. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente a następnie odcedzamy
Qchnia po prostuUgotować w osolonej wodzie do miękkości, ale nie mogą się rozpadać. Odcedzić. Marchew obrać i pokroić w słupki lub grube plasterki. Ugotować marchew w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić. Brokuł rozerwać na mniejsze kawałki i ugotować, odcedzić. Jak już mięso będzie miękkie rozłożyć u góry brokuł i marchew a następnie ziemniaki. Wstawić ponownie do piekarnika, zwiększyć temperaturę do 250. Piec
Kuchnia Pokoleńśrednie marchewki 150 g jogurtu naturalnego 1 puszka groszku Sól himalajska Pieprz Świeży koperek Kurkuma Przygotowanie: Gotujemy wodę. Ziemniaki kroimy w kostkę, marchewkę i cukinię w talarki. Brokuł i kalafior rozdzielamy na małe różyczki. Fasolkę kroimy na mniejsze części. Groszek przelać na sitku gorącą wodą (namoczyć przez minutę). Do gotującej wody wrzucamy ziemniaki i marchewkę, chwilkę gotujemy. Wrzucamy cukinię(...)fasolkę. Po chwili gotowania dorzucamy brokuł i kalafior. Jogurt mieszamy z odrobiną wody z zupy i wlewamy do garnka. Zupę gotujemy do momentu aż warzywa będą lekko miękkie (al dente). Doprawiamy solą i odrobiną pieprzu oraz kurkumy. Na samym końcu wrzucamy groszek i świeży koperek
Czarnawisienkadziała na korzyść każdej potrawy – nie inaczej jest w tym przypadku. Nam te ziemniaczki bardzo smakują, mam nadzieję, że Wam również przypadną do gustu. 4 duże ziemniaki 1 brokuł Około 140 g serka śmietankowego kanapkowego 1-2 łyżki musztardy 1 jajko Ok. 50 g tartego żółtego sera, u mnie cheddar sól, pieprz olej Dokładnie wyszorowane ziemniaki gotujemy w mundurkach(...)różyczki brokuła gotujemy w osolonym wrzątku przez około 5-8 minut. Odcedzamy. Przestudzone ziemniaki kroimy na pół. Wydrążamy środek, pozostawiając spód i boki nienaruszone. Miąższ ziemniaczany łączymy z ugotowanym brokułem, rozdrabniamy widelcem. Mieszamy z serkiem kanapkowym, musztardą i rozbełtanym jajkiem. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy ziemniaczane łódeczki. Rozkładamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy tartym serem
Smaki Na TalerzuSałatka z szynką i ananasem to oryginalna i bardzo smaczna sałatka. Jej przygotowanie nie wymaga zbyt wiele czasu i z całą pewnością zachwyci Was swoim smakiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka z kozim serem i figami to idealne połączenie zarówno fig i koziego sera. Oba te składniki świetnie się ze sobą łączą, a ponadto pięknie komponują
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tego warzywa ugotowane na parze oraz sos śmietanowy z dodatkiem topionego serka … niby fajnie, a jednak czegoś mi tutaj zabrakło…. tylko czego? 300 g makaronu kokardki 1 brokuł 1 cukinia 2-3 marchewki 1 puszka groszku 1 puszka filetów anchois 4 łyżki śmietany 30% (wykorzystałam 1/2 szklanki) 1 serek topiony śmietankowy sól, pieprz 1-2 łyżki posiekanej natki(...)pietruszki (u mnie zabrakło) Marchewkę obieramy i kroimy na talarki. Cukinię wraz ze skórką kroimy na ćwiartki. Brokuł dzielimy na różyczki. Warzywa gotujemy na parze. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku na al dente. Odcedzamy i przekładamy do większej miski. Do makaronu dodajemy ugotowane na parze warzywa oraz osączony z zalewy groszek. Doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy. Fileciki anchois osączamy
Smaki Na TalerzuPyszna zupa krem z dwóch zielonych warzyw, które bardzo lubie czyli brokuła i szpinaku. Najlepiej smakuje z grzankami. składniki: 1 mały brokuł ( ok 400 g różyczek ) 150 g szpinaku ok 900 ml bulionu drobiowego 1 łyżka masła sól,pieprz śmietanka 30 % Brokuła podzielić na małe różyczki. Szpinak posiekać. Do garnka wać bulion i zagotować, wrzucić brokuła. Szpinak podsmażyć na maśle(...)również wrzucić do granka. Gotować aż brokuł będzie miękki. Następnie zawartość garnka zmiksować na krem, doprawić do smaku jeśli potrzeba. Jeśli zupa jest zbyt gęsta można dolać bulionu. Zupę zabielić niewielką ilością śmietanki, można wlać do garnka i wymieszać lub dodać śmietankę do zupy na talerzu. Zupę podałam z grzankami
Monia miesza i gotujeszybki obiad polecam Wam "wiosenną" (przynajmniej z koloru) zupę krem z brokułów, z groszkiem ptysiowym, odrobiną śmietany i sera feta. Czytaj więcej
Ana Mari's worldawokado. Uwielbiam tę pakę.Niestety jest to dosyć drogi owoc poza sezonem a mnie nie zadowoli jedna sztuka ale ale już nie będę musiała, otóż znalazłam zamiennik w postaci brokułu. Smak niemalże identyczny i zdecydowanie tańszy.Polecam do bułeczek, jajek, nachosów, krakersów itp. produktów. Dzisiaj już moje kubki smakowe zostały zaspokojone na cały dzień :-) Składniki(...)brokułu 2 ząbki czosnku łyżka oliwy pół łyżeczki ziół prowansalskich pieprz, sól sok z połowy limonki Sposób przyrządzenia: Brokuła ugotować, zblendować z czosnkiem, dodać olej i przyprawy. Podawać wg uznania, u mnie z grillowaną cukinią. Smacznego
pieprzny smaczekBardzo smaczna sałatka z tuńczykiem, którą można zjeść na ciepło lub zimno. Parę składników, a coś zdrowego i sycącego będziemy mieć na kolację lub na lunch do pracy. 1 brokuł 1 jajko 1 pomidor 100 g twarogu wędzonego 1 puszka (185 g) tuńczyka Princess w oleju DRESSING: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny szczypta cukru pieprz(...)czarny mielony sól suszony tymianek Przygotować dressing rozcierając z sobą wszystkie podane składniki. Jajko ugotować na twardo. Brokuł podzielić na różyczki i wrzucić na osolony wrzątek. Gotować około 5 minut. Po wyjęciu z wrzątku, należy go przełożyć na chwilę do bardzo zimnej wody. Dzięki temu wstrzymamy proces gotowania i zachowa intensywny, zielony kolor. Różyczki brokuła rozłożyć na talerzu, dodać pokrojonego
https:KKuchniaMniam