brokuł - 8440 przepisów (strona:310/563)

Surówka z kopru włoskiego i marchewki 117

lubiłam. Ale ostatnio przekonałam się do niego po przygotowaniu kremowej zupy i surówki z fenkułu i pomarańczy , wreszcie zaczęłam akceptować zapach i smak tego warzywa. Niektórym nie smakują brokuły, seler naciowy, szparagi, czy kalafior, u mnie podobnie było z koprem włoskim. Fenkuł można ugotować na parze, zrobić z niego zupę lub zrobić sałatkę. Dzisiaj mam dla Was przepis na szybką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka brokułowa z grzankami i kozim serem 102

kilka rzodkiewek kilka kasztanów jadalnych z zalewy 3 łyżki ziaren słonecznika prażonego kilka kromek bułki plastry sera koziego sól ziołowa olej rzepakowy tłoczony na zimno Jak zrobić sałatkę brokułową: Brokuły gotujemy al dente. Cukinie kroimy w kosteczkę i przesmażamy 1 minutę na oliwie. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Kromki bułki tostujemy i na gorące kładziemy plastry koziego sera. Wszystkie składniki układamy

Dorota Smakuje
Pulpety w rustykalnym sosie pomidorowym w stylu włoskim 93

warzywami Hawajski kurczak z ananasem Balsamiczne pieczone filety z kurczaka z serem mozzarella Polędwiczki wieprzowe duszone z cebulą Tortellini w sosie pomidorowym Kremowy kurczak w sosie Dijon z brokułami Mam nadzieję, że przepis na pulpety w sosie pomidorowym spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :) Miłego gotowania! Pulpety w sosie pomidorowym

Moja Książka Kucharska
Zupa ze świeżych ogórków 124

Polska zupami stoi, to wiedzą chyba wszyscy. Jesteśmy w stanie przygotować zupę chyba ze wszystkiego - z dyni, cukinii, kalafiora, brokułu, brukselki, kapusty, wiśni... Wymieniać można niemal bez końca. Jedną z najpopularniejszych zup w Polsce jest ogórkowa - tradycyjnie przygotowywana z kiszonych ogórków. Co byście jednak powiedzieli na zupę ogórkową, ale ze świeżych ogórków? Jest zaskakująco pyszna, a do tego łatwa

Z notatnika dietetyka
Sałatka z gruszką i gorgonzolą 86

grillowanym kurczakiem – Sałatka cezar z łososiem – Sałatka z pieczonej dyni – Sałatka z bakłażanem i pomidorem – sałatka z batatem i jakiem na miękko – Sałatka z brokułem i boczkiem – Sałatka meksykańska z krewetkami SAŁATKA Z GRUSZKĄ I GORGONZOLĄ Przygotowanie: 15-20 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 3-4 garści świeżych liści sałaty (użyj dowolnego miksu

nietylkopasta.pl
Pieczona kukurydza z pietruszką, czosnkiem i czerwonym pieprzem 83

otwór. Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 25 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pieczona kukurydza z masłem, czosnkiem niedźwiedzim i chili → Brokuły zapiekane pod beszamelem → Pieczona marchewka z imbirem i miodem → Młode ziemniaczki pieczone z rozmarynem i czosnkiem → Pieczony kalafior z masłem anchois i czosnkiem Artykuł Pieczona kukurydza z pietruszką, czosnkiem

Oryginalny smak
Gargouillou – Michel Bras 124

wcześniej otworzył hotel i restaurację Bras w samym środku Aubrac. Na zakończenie, zapraszam na niesamowicie pracochłonną, ale niezwykle pyszną sałatkę Gargouillou de jeunes légumes Pana Michela Brasa. Składniki Warzywa Brokuły Cebula Fenkuł Fasolka szparagowa Groszek cukrowy Buraki Marchewka Czerwona kapusta Cukinia Por Rzodkiewka Kalafior Dresing Kalafiorowy Kakafior ugotowany Czosnek Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Śmietana gęsta Ziołowy

RafalCook
Zrazy schabowe w sosie po węgiersku 198

kurczaka Tagliatelle z kurczakiem i cukinią w sosie curry Polędwiczki wieprzowe duszone z cebulą Curry z kurczaka po indyjsku Gulasz z karkówki wieprzowej Kremowy kurczak w sosie Dijon z brokułami Miłego gotowania

Moja Książka Kucharska
Krem kalafiorowy z kaszą manną (wegański) 86

grudki to nic nie szkodzi, smakują jak kluseczki Dodajemy  koperek  i dobrze mieszamy.  Sprawdzamy czy dodatkowo nie doprawić  solą ,  pieprzem ,  maggi . Krem z brokułów podajemy na ciepło. Możemy go przyozdobić  gęstą śmietaną*, jogurtem*, serem feta*, startym żółtym serem * oraz posypać  prażonymi pestkami słonecznika  lub  dyni . *wersja niewegańska Krem kalafiorowy

WegePrzepis
Co jeść i pić w upały? 122

całość dopraw szczyptą soli i pieprzu.  Warzywa, na surowo Pomysł na lunch, gdy za oknem panuje skwar? Lekka sałatka z sezonowych warzyw, a jest z czego wybierać. Bób, brokuły, cukinia, kapusta, pomidory – właśnie latem warzywniaki mają szczególnie dużo do zaoferowania. Jeśli nie lubisz czekania w kolejkach, ulubione warzywa możesz zamówić na wirtualnych targach, np. na www.lokalnyrolnik.pl, gdzie znajdziesz plony

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pad Pak Thai 96

rybny 1-3 łyżki Sos sriracha 1 łyżeczka Pasta z bazylii tajskiej 1-3 łyżki Trawa cytrynowa 1-3 łyżeczki Cukier brązowy 1 łyżeczka Sok z limonki Warzywa Marchewka Brokuły Papryka Groszek Grzyby Shitake namoczone w wodzie, aż będą miękkie Cebula Czosnek Imbir Ryż Przygotowanie Po pierwsze składniki na sos wymieszaj ze sobą. Po drugie rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej

RafalCook
Zdrowy jadłospis rodzinny – edycja letnia – już dostępny w moim sklepie! 90

rodzinnego, to znajdziecie w tym menu takie produkty, jak: porzeczki, jabłka, rzodkiewki, cebula, czosnek, szczypiorek, kapusta, marchew, natka pietruszki, sałata, truskawki, brzoskwinie, fasolka szparagowa, pomidory, arbuz, wiśnie, por, cukinia, brokuł, kalafior. A co pysznego z nich? Na przykład: – omlet kakaowy z porzeczkami, – dorsz w sosie porowym, – gotowana kasza jaglana z jabłkiem, – letnia sałatka z awokado, – duszona fasolka szparagowa z pomidorami

Natka Pietruszki
Cukinia faszerowana po meksykańsku 88

posypać startym serem. Dobrze smakuje na ciepło i na zimno. Polecam inne wersje faszerowanej cukinii: Cukinia faszerowana kaszanką Cukinia faszerowana kurczakiem, pomidorkami i mozzarellą Zapiekane faszerowane cukinie Cukinia faszerowana brokułem i serami

Monia miesza i gotuje