Cassata to zdecydowanie włoska a dokładniej sycylijska "królowa deserów". Kiedyś jedzona głównie wiosną, na Wielkanoc, obecnie jest popularna przez cały rok. Cassata jest tortem bardzo dekoracyjnym
maniapieczeniaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Sernik z tego przepisu robię już ponad 10 lat i zawsze mi wychodzi. W zależności od sera jakiego się użyje, …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Proste, smaczne ciasto. Dużo w nim orzechów i różnych owoców (suszonych, kandyzowanych). Tym razem dodałam orzechy włoskie, rodzynki i kandyzowaną …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Wigilia – w ten dzień możemy delektować się tradycyjnymi, bezmięsnymi daniami. Na wigilię przygotowujemy potrawy z ryb, warzyw, grzybów i …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Pieczony boczek zawsze jest w moim świątecznym menu. To smaczna i łatwa do przygotowania wędlina. Mi najlepiej smakuje z dodatkiem …
My Blueberry CornerMakiełki były w naszym domu odkąd tylko pamiętam! Zawsze przygotowywałyśmy je z mamą po nocach mieląc mak starą maszynką przymocowaną do taboretu, oj te wspomnienia ;) Historii
Plate of JoyUwierzycie, że już za kilka dni będą święta? Pogoda za oknem wcale na to nie wskazuje! Jest ciepło, deszczowo i tak jakoś jesiennie. Za zimą nigdy
Plate of JoyLekkie, tortowe, aromatyczne ciasto, kakaowe, z nasączonymi herbatnikami, jakość kremu sprawia, że jest niesłodkie, efektowne, wspaniałe dla amatorów ciast kremowych Składniki: 6 jajek 0,5 szklanki
kgwjanczewoŚwiąteczne Lasagne Włoska wersja naszego makaronu z makiem i bakaliami. Składniki: · 2 duże opakowania maku,
Wielki apetytPyszny tort lodowy Składniki: 4 jajka, 120 gram cukru, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 100 gram bez, 100 gram gorzkiej czekolady, 100 gram białej czekolady, 500 gram
Wielki apetytSkładniki: 1 kostka margaryny Kasia 250ml mleka 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru pudru 200 g
Wielki apetytSkładniki: 1 kostka margaryny Kasia 1 jajko tabliczka czekolady 250g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru
Wielki apetyt