boże narodzenie - 15128 przepisów (strona:603/1009)

Bałwanki – świąteczne ciasteczka 167

Ciasteczka o smaku maślanym, kruche na zewnątrz, z miękkim środkiem. Z podejścia drugiego. Po pierwszej próbie powstał mi jeden wielki placek, który nadawał się tylko do

Pink Envelope
Śledzie po kaszubsku 784

Kto lubi śledzie temu polecam ten przepis. Co prawda więcej czasu trwa czekanie niż samo przygotowanie ale naprawdę warto spróbować. Mojej rodzince bardzo zasmakowały i proszą

Kolorowa kuchnia Elki
MIELONA PIERŚ Z GĘSI 318

Oto następny przepis według którego przygotowałyśmy danie na warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez żuławski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Cedrach Wielkich. Nigdy wcześniej nie jadłam gęsiny. Można

Przepisy Aleksandry
sernik gotowany 3394

Bardzo lubię serniki, problem w tym, że nie bardzo chcą ze mną współpracować - lubią opadać i zwykle nie są takie, jak bym oczekiwała. Na dodatek ostatnio

babka w formie
Choinka z ciasta drożdżowego i test robota planetarnego SilverCrest 238

Cześć. Dziś chciałabym przestawić Wam nowego kuchennego członka rodziny – robota planetarnego SilverCrest . Robot będzie dostępny w Lidlu od poniedziałku 14 listopada w super cenie 399

Moja pasja smaku
Bartosz 209

Pyszne, jesienne, wilgotne ciasto z dużą ilością jabłek i cynamonu. To pierwsze ciasto, które nauczyłam się piec jako nastolatka. I piekłam zazwyczaj jesienią, ze świeżych jabłek

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto "Snikers" (pieczony) 450

Jak już zdążyliście chyba zauważyć ;) moimi ulubionymi bakaliami są orzechy. Każde, ale włoskich akurat ostatnio miałam pod dostatkiem. Ciasta z nimi smakują rewelacyjnie! Przyznaję bez bicia

Kuchnia w czekoladzie
Gruszki w karmelu z chałwą, żurawiną, dynią i lodami 233

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit
Muffiny, które zawsze się udają! Muffinki na zimę! 166

Muffiny, które zawsze się udają! Pięknie rosną, są mięciutkie, bardzo lekko wilgotne, nie zsychają się, są na bazie połączenia mąki pszennej z orkiszową, ze sporą ilością

SMYKWKUCHNI
rogaliki wiedeńskie 211

Bardzo kruche i delikatne rogaliki o przyjemnym, migdałowym aromacie. Trochę inna wersja rogalików migdałowych . Uwierzcie, ich smak Was urzecze mimo, że wyglądają zwyczajnie i niepozornie. Łatwo

babka w formie
Sernik z dodatkiem kaszy manny 223

 Uwielbiam serniki. To chyba najszybciej znikające ciasto w moim domu. Dziś zapraszam Was na kolejny przepis na pyszny sernik z dodatkiem kaszy manny. Sernik przygotowałam

Słodkie okruszki
Piernik dyniowy 196

Bardzo miękki, bardzo aromatyczny, pachnący dynią i przyprawami do piernika... Przepyszny piernik dyniowy! Świetny do kawy lub herbaty, idealny na jesienne wieczory bądź popołudnia, znika bardzo

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Wanilia 165

Wanilia jest nieodzownym składnikiem większości deserów i słodkości. Cukier waniliowy, pasta waniliowa czy ekstrakt waniliowy sprawdzają się zawsze i w każdym deserze. Zanim powiem wam jak

ladykitchen
Piernik staropolski 1374

Piernik staropolski to tradycyjny piernik dojrzewający. Ciasto przed upieczeniem wymaga leżakowania przez 4-6 tygodni w chłodnym miejscu, po tym czasie nabiera odpowiedniej konsystencji, smaku i

Smakołyki Bereniki
Skandynawskie ciasto pachnące piernikiem 226

W poniedziałek w pracy zapachniało Świętami. Thomas zabrał się za pieczenie pierniczków - w ilości hurtowej. Ze swoimi czterema skrzatami zagniatał, wałkował, wykrawał i piekł chyba przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze