Szuba to rosyjska sałatka śledziowa,śledź pod pierzynką. Bardzo smaczna i niezwykle efektowna, szczególnie jak podamy w przeźroczystej szklanej salaterce lub tak jak ja bezpośrednio na
Kolorowa kuchnia ElkiW zeszły weekend rozpoczął się Adwent i wielkie świętowanie. U mnie w pracy co i rusz ktoś przynosi świąteczne wypieki do posmakowania. W tym tygodniu nastawiłam
codojedzeniaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Puszysty, delikatny i mięciutki sernik z nutką cytryny. Lekko orzeźwiający z dużą ilością sera, bez kruchego spodu, czyli taki
Marta GotujePyszne owsiane ciasteczka, które możecie przygotować bez pieczenia. Robimy je na bazie płatków owsianych, czekolady i masła. Jest to mój pierwszy eksperyment, gdzie nie musiałam odpalać
Pink EnvelopeMój autorski pomysł na nowoczesne śledzie w świątecznym wydaniu. Wigilijne menu warto urozmaicić tą propozycją, podane w przezroczystych pucharkach będą prawdziwą ozdobą świątecznego stołu.
Wanilia i KardamonWiele lat temu na pewnym weselu w formie przystawki podawano roladki z łososia. Na początku, zanim jeszcze przystąpiłam do konsumpcji, myślałam, że oto przede mną na
zadanie-gotowanieJesteście weganami i macie ochotę zjeść prawdziwie wigilijne potrawy, ale w wersji bezmięsnej i bez nabiału? Nic prostszego, jeśli przyjdziecie na warsztaty do Akademii Kulinarnej Whirlpool
COOKMAGAZINESkładniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki kakao krem 1 budyń waniliowy 400 ml mleka 2 łyżki cukru 1 kostka margaryny
kgwjanczewo„Kapusta w spiżarni ukiszona, do Świąt już niecałe cztery tygodnie czas zabrać się za gotowanie bigosu. U nas jest zazwyczaj wersja staropolska czyli taka na bogato
Wiem co jemTę sałatkę zrobiłam po raz pierwszy na urodziny dziecka. Jest bardzo efektowna i smaczna. Robi się ją szybko, a po przygotowaniu najlepiej schłodzić ją w lodówce
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePo raz pierwszy ten piernik robiłam 4 lata temu i okazał się tak wyjątkowy w smaku, że od tamtej pory w każde Święta pieścił moje
Kraina Miodem PłynącaKochani, kiedy przychodzi zima każdy z nas sięga bo słodycze, i nie ma co udawać, że one nas nie kuszą ;-))). Tak to już jest, że okres
SMYKWKUCHNIPierogów u mnie na blogu jest mnóstwo..prawie wszystkie z grzybami i kapustą - takie najbardziej lubią moje córki..Takie też będą na wigilię -z kapustą i
Moje domowe kucharzenieZbliża się wielkimi krokami okres Świąteczny, za pewne wszyscy zastanawiają się nad tym co przygotują na świątecznym stole, kiedy zrobią porządki, jaka będzie dekoracja domu i
Niezły MłynekWczoraj Góry Suche spowiła cienka warstwa śniegu. Cieszę się jak dziecko stojąc przy oknie i napawając się widokiem swobodnie opadających, grubych, śnieżnych płatków
Rozpustne gotowanie