Keto piernik w szklance powstał przez przypadek kiedy to zostały mi 2 lekko zeschnięte babeczki korzenne , które w tym przepisie po lekkiej przeróbce pokruszone stanowią bazę
Ola la LCHFAby zjeść sushi na kolację, nie trzeba wcale odwiedzać lub zamawiać go w drogiej restauracji czy robić wyjście z ketozy. Wystarczy przygotować je według tego prostego
Ola la LCHFPulpeciki rybne to danie lubiane nie tylko przez dzieci, ale i dorosłych. Znakomicie sprawdzają się zarówno na co dzień, jak i od święta. Przygotowuję je w
Ola la LCHFTym razem zwykła karkówka w niezwykłej bo świątecznej odsłonie. Marynowana przez noc w przyprawach korzennych i soku pomarańczowym smakuje rewelacyjnie. Miękka, krucha i niezwykle aromatyczna…
Ola la LCHFŻadne inne ciasto nie pachnie świętami tak, jak piernik. Pełen cynamonu, kardamonu, imbiru, anyżu i goździków… Tym razem mam dla Was przepis na szybki i
Ola la LCHFNiebawem Mikołajki więc ja co roku przygotowaliśmy pierniczki, którymi częstuje się Mikołaj zostawiając prezenty pod poduszką Pierniczki robiłam z Wikusią a do dekorowania (lukrem niskowęglowodanowym) zasiadła
Ola la LCHFKarp smażony to jedno z tych dań, które od zawsze pojawiają się na świątecznym stole w mojej rodzinie i zapewne w Waszych również Jeśli lubicie takiego
Ola la LCHFDziś zapraszam Was na bardzo smaczną, łatwą w przygotowaniu sałatkę śledziową z buraczkami. Niby połączenie banalnych składników, ale czasem tyle wystarczy by było pysznie
magiczna kuchnia KasiDuszony królik w sosie własnym, to moja propozycja na pyszny, niedzielny obiad w gronie najbliższych. Mojego królika podałam z tartymi kluskami i czerwoną kapustą 1
magiczna kuchnia KasiWśród naszych świąteczno-noworocznych propozycji na smaczne i tradycyjne potrawy znalazły się także gołąbki . Chociaż można je przygotowywać o każdej porze roku, mnie od zawsze kojarzą
niecodziennikparyKolejny przepis na śledzie, które z powodzeniem można postawić na wigilijnym stole lub przygotować na świąteczne spotkanie. Tym razem proponujemy Wam śledzie po sułtańsku , czyli śledzie
niecodziennikparySkoro jesteśmy już przy kuchni podlaskiej, warto wspomnieć o babce ziemniaczanej, nazywanej także kartoflakiem. To typowy przysmak z tego regionu, który gości na stołach także w drugi dzień świąt Bożego Narodzenia. Pochodzi z Białorusi, w której jest przysmakiem narodowym, jednak na Podlasiu i Suwalszczyźnie danie to znane jest równie dobrze. Jak sama nazwa wskazuje, podstawą tej potrawy są ziemniaki
Słodkie okruszkiWigilijny kompot z suszu to kolejna niezbędna na świątecznym stole potrawa, w końcu nie powinno na nim zabraknąć darów z sadu. Tradycyjny kompot ze suszonych polskich
niecodziennikparyJak obiecałam w marcu w czwartki lub piątki serwuję Wam bezmięsne dania Zatem kolejny przepis dla amatorów ryb – tatar z łososia. Świetny i szybki sposób
Ola la LCHFCiasto w tradycyjnej wersji najczęściej nazywane orzechowcem i miodownikiem u mnie w wariancie LCHF to dwa blaty biszkoptowe przełożone kremem kokosowym lub budyniowym w wersji z
Ola la LCHF