borówki - 4037 przepisów (strona:119/270)

Mini serniczki w słoiku 175

bitą śmietanę w spray’u i świeże owoce do dekoracji. Ja podawałam swoje serniczki w domu, dlatego ubiłam dodatkowo 200 g śmietany kremówki do dekoracji. Gotowe serniczki przybrałam borówkami i miętą Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Mini serniczki w słoiku pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY

Ciastkozercy
SERNIK Z MUSEM Z OWOCÓW LEŚNYCH 144

jajko L – 2 szt * mąka ziemniaczana – 2 płaskie łyżki * cukier puder – 1 szkl * ekstrakt wanilii lub ziarna – 1 łyżeczka MUS Z OWOCÓW: * owoce typu porzeczki, borówki, jeżyny ( śmiało mogą być mrożone ) – 750 g * śmietana 36% – 550 ml * sok z cytryny – 2 łyżki * cukier – 100 g * żelatyna spożywcza – 28 g Ps. spód

Ostra na Słodko
Francuskie ciasteczka z budyniem i owocami 161

potrzebne świeże owoce. Ja np. wykorzystałam mrożone maliny. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 ml mleka 3,5 % 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem dowolne owoce (np. maliny, borówki) cukier puder do dekoracji 1 jajko masło do posmarowania formy WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Wgłębienia formy do pieczenia muffinek posmarować lekko masłem (najlepiej masło stopić i posmarować wgłębienia

Passions hobbies life
Bezglutenowe mini serniczki z jogurtem greckim (Mini cheesecake con yogurt greco, senza glutine) 182

osoby uczulone na gluten nie musz ą  sobie niczego odmawiać ;) do dekoracji wykorzystałam ostatnie chyba tego lata maliny, czerwone porzeczki i borówki, wi ę c to taki deser na pożegnanie  lata. Serniczki s ą  bardzo puszyste, delikatne w smaku i lekkie jak chmurka. Polecam Wam serdecznie i życzę s pokojnego i pięknego weekendu

La grande e la piccola cuoca
Bardzo kruche babeczki z kremem budyniowym i owocami 335

Dzisiaj przepis na pyszne kruche babeczki. U mnie w wersji z kremem budyniowym, malinami i borówkami. Pewnie przepisów na kruche babeczki znajdziecie w sieci setki, ale ten dla mnie jest wyjątkowy. Pochodzi z mojego zeszytu z przepisami, jaki prowadziłam jeszcze jako dziecko, gdzieś w 1-3 klasie podstawówki. Zeszyt jest gładki, a to dopiero początki pisania były

Mieszam w Garnku
Żytnie babeczki z borówkami/jagodami i jeżynami słodzone miodem 133

sztuki) 100g mąki żytniej (u mnie typ 720) 50g masła 3 łyżki miodu (płaskie) 2 jajka 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel esencji waniliowej Dodatkowo: 30g borówek/jagód 30g jeżyn   Masło rozpuścić w małym rondelku i pozostawić do lekkiego ostudzenia. W misce ubić jajka, a następnie dodać do nich masło, miód oraz odrobinę esencji waniliowej

Di gotuje
Czekoladowy tort z jeżynami 192

sokiem lub herbatą w wariancie dla dzieci), 30 g gorzkiej czekolady do rozpuszczenia (+ewentualnie olej kokosowy, żeby polewa miała właściwą konsystencję) dżem do przełożenia ciasta, świeże owoce – jeżyny, borówki Jak zrobić tort czekoladowy z jeżynami? Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Poprzedniego dnia przygotowujemy także ganache na krem: śmietanę kremówkę

Ciastkozercy
Sałatka z brzoskwinią 237

pozostaje nic innego, jak tylko działać! Składniki (dla dwóch osób): ulubiona mieszanka sałat (u mnie gotowa mieszanka o pięknej nazwie „Romantica” oraz dodatkowo roszponka) 2 brzoskwinie borówki kilka nerkowców 1 opakowanie szynki Serrano kilka mini kulek mozarelli świeża bazylia pieprz kolorowy, sól morska do smaku Na dressing: 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek 1 łyżka stołowa soku

Garniec Magalie
Budyń jaglany (proteinowy) z owocami 202

żaden problem zamieniamy to na twaróg chudy i porcja wartościowego białka gotowa. Wiórki kokosowe i masło orzechowe zapewnia nam źródło dobrych tłuszczy. Na koniec owoce wedle uznania, ja dałam borówki, które kocham przez cały rok, a świeżych truskaweczek aż grzech nie jeść w sezonie. 😊 Wartość odżywcza: 406 kcal B 29 g W 50 g T 9 g Składniki

Zdrowie i pysznie na talerzu
Babeczki na kefirze z owocami 221

szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 6 łyżek cukru 1 szklanka kefiru 1/2 szklanki oleju owoce (u mnie truskawki i borówki) cukier puder – do posypania   *** Do miski wbijamy jajko, dodajemy cukier, wlewamy olej oraz kefir i mieszamy *** *** Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sodą i mieszamy łyżką

Blog z Apetytem
Szybkie Ciasto Serwatkowe Z Owocami 181

jajka kl. L 60 ml oleju rzepakowego  1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sodu 3/4 szkl cukru esencja waniliowa mały talerzyk owoców ( u mnie były borówki, rabarbar i truskawki ) 1. Jajka roztrzepujemy razem z cukrem, następnie dolewamy serwatkę i olej. 2. W drugiej misce mieszamy suche składniki, a następnie porcjami dodajemy je do mokrych i mieszamy

Gotowanie...to proste !
Babeczki na maślance z owocami 230

Składniki suche: 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3 szklanki mąki pszennej tortowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia   Dodatkowo: 1 szklanka owoców sezonowych (u mnie truskawki i borówki) cukier puder do posypania babeczek   *** W misce roztrzepujemy za pomocą ubijaczki rózgowej wszystkie mokre składniki ciasta, czyli maślankę, olej i jajka *** *** W drugiej misce mieszamy wszystkie suche składniki, czyli

Blog z Apetytem
proste ciasto jogurtowe z owocami 275

zamrażalniku jeszcze mam zapas borówek z zeszłego roku. A że weekend i rodzinne spotkania przed nami to ciasta nigdy za wiele. Tym razem propozycja bardzo lekka i puszysta. Ciasto jogurtowe, które każdy (naprawdę każdy) jest w stanie zrobić. Polecam również gdy niespodziewani goście zapowiedzieli się z wizytą.  Składniki: 400 g mąki 180 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego

Gotowanie z pasją
proste ciasto jogurtowe z owocami 189

zamrażalniku jeszcze mam zapas borówek z zeszłego roku. A że weekend i rodzinne spotkania przed nami to ciasta nigdy za wiele. Tym razem propozycja bardzo lekka i puszysta. Ciasto jogurtowe, które każdy (naprawdę każdy) jest w stanie zrobić. Polecam również gdy niespodziewani goście zapowiedzieli się z wizytą.  Składniki: 400 g mąki 180 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego

Gotowanie z pasją
DROŻDŻÓWKI Z MARMOLADĄ I OWOCAMI 172

pszenna – 550 g * drożdże świeże – 30 g * masło min. 82% – 100 g * mleko – 250 ml * cukier – 100 g * jajko – 1 szt * sól – 1 szczypta + marmolada wieloowocowa i ulubione owoce ( borówki, maliny, jeżyny, aronia ) SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Drożdże rozpuszczamy z cukrem. W rondelku roztapiamy masło, dolewamy mleko, grzejemy ( nie możemy zagotować! ), lekko studzimy. Mąkę przesiewamy. Do drożdży dodajemy przestudzone mleko

Ostra na Słodko