Dzisiejsza pogoda nie napawa optymizmem (ciemno zimno i pada) więc dobrym pomysłem na poprawę nastroju będzie smaczna kawa. Myślę, że ta wersja zostanie moją ulubioną. Delikatny
ciastkarnia na kruchym spodziePyszny, mocno truskawkowy torcik, składający się z trzech warstw - truskawkowego musu, jogurtowo-truskawkowej pianki i spodu z musli z dodatkiem... oczywiście truskawek :) Całość obłożona jest chrupiącymi
My Culinary ArtCzasami skuszę się na zakup gotowych eklerów z ciastkarni, ale po zrobieniu ich w domu zawsze dochodzę do wniosku, że to strata pieniędzy. Domowe są o
Ciasteczkowy PotwórNa wiosnę ciast z owocami nigdy nie jest za wiele. Tym razem aromatyczne, ucierane ciasto z brzoskwiniami zatopionymi w śmietankowej piance, w sam raz na wielkanocny
Mia Cucina SofietaTort z przepisu Nigelli Lawson wydaje się być typowo letnim. Wydaję mi się jednak, że nie ma nic piękniejszego niż lato wiosną ;-). Torcik pyszny, a
Humanistka w kuchniCoraz bliżej świąt i chyba czas już najwyższy zastanowić się nad świątecznymi wypiekami. Myślę, że to ciasto spełni oczekiwania świątecznego stołu. Przepis odkryłam dzięki rudasłodycz
ciastkarnia na kruchym spodzieDzisiaj pogoda spłatała nam niezłego figla. Wszyscy będą obserwować zaćmienie słońca a u nas dzisiaj totalna ciemność. Chmury i deszcz- pogoda wróciła więc do normy
ciastkarnia na kruchym spodzieSkładniki: biszkopt rzucany : 5 jajek 1 kubek drobnego cukru do wypieków 1 kubek mąki tortowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli masa wiśniowa: 1 l
Luźna KuchniaDelikatne ciasto z jabłkami , jeszcze z nieco zimowym aromatem, bo z chłodniejszymi dniami kojarzą mi się korzenne , rozgrzewające aromaty Jabłka zazwyczaj łączymy z cynamonem
Malinowa Kawiarenka"orea"? Jest taki kraj na południu, gdzie wyspy toną w błękitach, Gdzie Bóg zapomniał o grudniu, I zawsze dźwięczy muzyka...
w mojej kuchniSzybki deser, jaki przygotowałam na wczorajsze urodziny męża. Tort będzie dopiero w weekend, a wczoraj aby uczcić czymś słodkim ten dzień zrobiłam panna cottę (oszukaną, bo
Kto ugości moich gości?Pyszna, kremowa, lekko kwaskowata tarta na kruchym spodzie z karmelizowanymi pomarańczami, sokiem z pomarańczy, serem ricotta i mascarpone <3 Z wymienionych składników przygotujecie tartę o
My Culinary ArtSkładniki: ciasto: 1 szkl mleka 1 szkl wody 1/4 kostki masła 1 szkl mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3-4 jajka szczypta soli Krem: 2szkl
Luźna Kuchnia