Błyskawiczne w przygotowaniu - możemy je zrobić nie mając miksera! Serniczki słodkie, konfitura kwaskowata - idealnie się uzupełniają! Na 9 sztuk: 60 g biszkoptów 30 g masła lub margaryny 300 g twarogu sernikowego z wiaderka 100 g twarogu półtłustego z kostki 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 jajka 60 g drobnego cukru 2 łyżki budyniu waniliowego Kilka łyżek konfitury borówkowej Masło lub margarynę
VioletoweKucharzeniewystudzeniu kroimy na dwa blaty. Pamiętajmy o tym, żeby po wyjęciu ciasto puścić na podłogę, bo wtedy ciasto nam nie opada i potem spokojnie możemy go zostawić do wystudzenia, biszkopt będzie puszysty. Ciasto kokosowe: 5 białek 200 g wiórek kokosowych 180 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli do białek Białka ubijamy z solą
kruche babeczkiwuzetka tym razem pod postacią rolady. Wuzetkę uwielbiam a w takiej wersji jeszcze nie jadłam i jestem pod wielkiej jej wrażeniem. Krem z dodatkiem kefiru odświeża jej smak i biszkopt czekoladowy , to jest coś czego mi właśnie brakowało do mojej kawki ;). Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia ok. 10 minut wymiary blaszki : blaszka duża piekarnikowa źródło : "Gotuj krok
Różne smaki w kuchnipewno zorientowaliście się, że jestem pasjonatką mąki kokosowej w wypiekach :-) Przepis na bezglutenowy biszkopt kokosowy zamieściłam tutaj klik . Ponieważ święta za pasem a w spiżarni znalazłam 2 przejrzałe banany postanowiłam upiec szybki bezglutenowy placek z tego co akurat miałam. Zapraszam więc na kolejny przepis na bezglutenowe i bezzbożowe ciasto paleo :-) Paleo tarta z płatkami migdałowymi i owocami Ciasto najlepiej
Marta próbujetorcik na szybko tortownica 17 cm. Krem smaczny, oczywiście to nie śmietana ale smakoszy na krem też jest dużo. Musiał smakować skoro zjedli go moi milusińscy. Składniki na biszkopt : 3 jaja L mąka pszenna 2 łyżki mąka ziemniaczana 1.1/2 łyżki cukier 1 łyżka Dodatkowo: krem to tortów rumowy Cykoria 1 szt mleko ( jest podane na opakowaniu) czekoladowe dmuchane
Różowa kuchniaznalazłam dużo jednakowych przepisów, więc nie wiadomo, kto tak naprawdę jest autorem tego pierwszego. Wyszedł niezwykle delikatny (jeszcze bardziej niż sernik na jogurtach greckich ) i puszysty sernik, przypominający nieco biszkopt. Może dlatego, że sera w nim niewiele w porównaniu z liczbą jajek i pieczony jest w kąpieli wodnej (podobnie do crème brûlée ). Ciasto szybko znika. Niemniej mój sernik wyszedł dość
Weekendy w domu i ogrodzieDziś przedstawiam pyszną krajankę makową z bitą śmietaną. Uwielbiam ciasta z makiem a tutaj dodatek bitej śmietany wzbogaca i nawilża nasz makowy biszkopt. Polecam do kawy czy herbaty, ja do czystka, bo pije go namiętnie już 4 rok. No to co? namówiłam, pieczemy? Jakie ciasta lubicie najbardziej? Ciasto makowe z bitą śmietaną. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanietarce na dużych oczkach. Jeśli będzie dużo soku to odlać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z makiem. Jajka z cukrem ubić na sztywną masę jak do biszkoptu. Miksując na wolnych obrotach wlać olej wsypać mąkę i miksować do momentu połączenia się składników. Na końcu dodać cukinię i wymieszać łopatką. Papierowe papilotki wypełnić do 3/4 wysokości ciastem. Piec
Ala piecze i gotujedodatkiem cukrowych róż w ciepłych kolorach, jest idealnym tortem do świętowania ślubów i ich rocznic. Jego romantyczny wygląd to tylko jedna z zalet, które nadają mu uroczysty charakter…biszkopt został przełożny kremem, zrobionym na bazie śmietanki i mascarpone, z dość sporym dodatkiem likieru (tym […] Artykuł Tort rocznicowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyprzesiać razem z proszkiem do pieczenia. Białka zmiksować z cukrem na sztywno i nie przerywając miksowania dodawać po jednym żółtku. Miksować do momentu aż masa będzie sztywna jak na biszkopt. Do ubitej masy dodać połowę mąki, maślanki, oleju i miksować na wolnych obrotach gdy składniki się połączą dodać resztę składników i zmiksować na jednolitą masę. Formę o wymiarach
Ala piecze i gotujekrem, dodajcie dodatkowo do śmietany podczas ubijania 1 łyżkę cukru pudru. 2. Przygotować szklaneczki lub pucharki. 3. Na dno każdej szklaneczki wsypać pokruszone dość drobno herbatniki. Można je zastąpić biszkoptami – jeśli wolimy. 4. Orzechy posiekać, rozsypać na ciasteczkach. 5. Do każdej szklaneczki rozłożyć porcję kremu śmietanowego pomieszanego z pokruszonymi bezikami. 6. Wierzch deseru ozdobić porcją frużeliny. 7. Podawać najlepiej zaraz
W mojej kuchnipieczenia 1,5 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki drobnego cukru (lub cukru pudru) 500 g owoców cukier puder do oprószenia szklanka = 250 ml Wykonanie: Ciasto przygotowujemy bardzo podobnie do biszkoptu. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na bardzo, bardzo sztywno. To jest podstawa sukcesu naszego ciasta. Musimy porządnie ubić białka tak jak na bezę. Następnie nie przerywając miksowania
Poezja Smaków - blog kulinarnyprzyjęcie dziewczynki odbywało się w ciągu dwóch kolejnych dni. Zrobiłam więc prostokątny tort złożony z dwóch właściwie osobnych udekorowanych tak, że można je swobodnie rozdzielić. Wewnątrz kryje się jasny biszkopt przełożony malinową frużeliną i kremem na bazie serka mascarpone (z tego przepisu ). Wierzch udekorowany masą cukrową
6nieboBardzo udany deser. Znika w ciągu dwóch dni:-) Do tego lekki i owocowy. Serniczek można zrobić na spodzie z biszkoptów lub kruchych ciastek. Zarówno z mąki pszennej jak i bezglutenowej. Ja zrobiłam bez spodu, z lenistwa....:-) Spód z ciastek: opakowanie herbatników bezglutenowych - pokruszyć w mikserze 100 g rozpuszczonego masła/ margaryny Do pokruszonych herbatników dodać rozpuszczony tłuszcz i zagnieść całość. Spód
Ze smakiem bez glutenu