biszkopt - 18068 przepisów (strona:928/1205)

Deser lodowy z brzoskwiniami, bitą śmietaną i adwokatem 148

rezygnujemy z alkoholu, a dokładamy syrop owocowy lub sos czekoladowy. Herbatniki ułożone na spodzie lekko namokną sokiem z owoców i lodami. Dlatego warto użyć herbatników lub innych kruchych ciastek. Biszkopty zbyt szybko staną się miękkie.  Składniki: dowolne ulubione lody bita śmietana brzoskwinie ajerkoniak lub adwokat herbatniki Na dno pucharka położyć 1-2 pokruszone lekko herbatniki. Na herbatnikach ułożyć owoce

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szkolenie „Pasticceria italiana 1.0” z mistrzem cukiernictwa – Michałem Doroszkiewiczem w Szkole Ashanti 210

tort cytrusowy z konfiturą pomarańczową, kremem mandarynkowym z białą czekoladą i błyszczącą, czekoladową polewą. Prezentował się wspaniale. Torta al cioccolato al pistacchio – Kolejny tort to tort czekoladowy z biszkoptem pistacjowym i kremem pistacjowym, ozdobiony techniką „zamszu”, czyli czekolada z masłem kakaowym rozpylona na schłodzone ciasto. Trzecim tortem był tort „Gianduia” czyli tort czekoladowo – orzechowy, bardzo popularny we Włoszech

Mała Cukierenka
ŁACIATY MURZYNEK Z TWAROGIEM I KASZĄ 166

Zdjęcie pokazuję tylko pół bo druga część już zniknęła zanim wróciłam do domu😝 Pamiętajcie, aby jaja i maślanka były temperatury pokojowej, nie prosto z lodówki. Składniki: duża blacha 37x26 biszkopt -3 jajka  -2 szklanki mąki orkiszowej -2 łyżki kakao -pół szklanki cukru pudru (słodzik zmielony) -szklanka maślanki -pół szklanki oleju -1 łyżeczka sody -1 łyżka octu jabłkowego masa

Zdrowie i pysznie na talerzu
Grubiutkie Placuszki Z Borówkami 132

takich placuszków, bardzo miałka i sprawia wrażenie puszystości (jak by była przesiana przez sito). Tą mąkę będę sobie wykorzystywać tylko i wyłącznie do takich właśnie placuszków i ewentualnie biszkoptów itp. Składniki na około 16 placuszków: 2 jajka 100 ml mleka 125 g  mąki pszennej uniwersalnej Polskie Młyny 3 łyżki cukru około 150 g borówek kilka kropel esencji waniliowej olej

Gotowanie...to proste !
Lodowe urodziny 248

mozzarellą oraz hummus podawany z kruchych miseczkach. Obowiązkowa była lemoniada z owocami i schłodzone soki. To wystarczyło, a solenizantce i gościom bardzo smakowało. Tort śmietankowy z polewą kakaową biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 100 ml soku pomarańczowego do nasączenia masa: […] Artykuł Lodowe urodziny

Mienta blog
Tort czołg 140

szczęśliwi do domu :). Przy okazji życzę wszystkim Kobietom aby każdy kolejny dzień był Dniem Kobiet , aby uśmiech na naszych twarzach gościł tak często jak dzisiaj W skład tortu wchodzi biszkopt przełożony bitą śmietaną, całość pokryta masą cukrową. Artykuł Tort czołg pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Metrowiec 819

innych tego typu spotkaniach królował metrowiec. Jesień zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nią wzmaga się mój apetyt na te „cięższe” ciasta. Wszystkie letnie tarty i biszkopty z galaretką robią miejsce dla pysznych szarlotek, serników czy też czekoladowych słodkości. Zapraszam na kawałeczek pysznego ciasta do kawki:) Metrowiec Ciasto 8 jajek 2 szkl cukru 3 szkl mąki

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto z owocami i galaretką. 125

Zwykłe ciasto z galaretką i świeżymi owocami. Nie jest to biszkopt, a raczej ciasto babkowe. Przepis ze starego zeszytu. Nam smakowało. Spróbujecie? Zachęcam, bo teraz jest najlepszy czas na pieczenie ciast z owocami. Składniki: 200 g. margaryny 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: dowolne owoce (u mnie brzoskwinie, banany

Agusiowe smakołyki
ciasto śnieżny puch 260

Śmietanę ubijam dodając stopniowo cukier puder, a gdy jest już sztywna zmniejszam obroty miksera i dodaję jogurt grecki oraz lekko tężejącą lecz jeszcze płynną galaretkę. Masę wylewam na biszkopt. Wstawiam do lodówki. Masło rozpuszczam na patelni, dodaję cukier i wiórki kokosowe. Podsmażam do delikatnego zrumienienia, cały czas mieszając. Ostudzoną posypką dekoruję stężone ciasto

babka w formie
Truskawkowy przekładaniec 267

Truskawkowy przekładaniec, to nasza kolejna, pyszna i podzielna propozycja na letni weekend. Puszysty biszkopt z truskawkami, delikatnym kremem (na bazie smietanki i mascarpone) i galaretką. Niby banalny, niby wszystkim znany, ale ma w sobie coś czemu nie można się oprzeć! Może dlatego, że dla wielu z nas to smak wakacji i dzieciństwa, a może dlatego, […] Artykuł Truskawkowy przekładaniec pochodzi

Domowe Torty
Kostka szwarcwaldzka 296

Kakaowe biszkopty, śmietanowy krem i wyczuwalne wiśnie w każdym kęsie. Z nutą alkoholu sprawdzi się na domowych imprezach. Ciasto foremka 25x36 cm: 6 jajek (M) 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g margaryny Krem: 750 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 fixy do śmietany 2 łyżki cukru pudru

VioletoweKucharzenie
Deserek z owocami egzotycznymi 132

Składniki: 200 ml śmietany 30% 2 małe serki waniliowe, po 150 g 1/2 melona 1/3 papai 1/2 grejpfruta biszkopty Przygotowanie: Owoce obrać, pokroić w kostkę, często grejpfruta obrać ze skórki, … Czytaj dalej Deserek z owocami egzotycznymi

czarrna od kuchni
Delicja siostry Anastazji 423

żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 30 min. w temp. 180 C ( najlepiej sprawdzić patyczkiem pod koniec pieczenia). Po upieczeniu kieliszkiem albo szklanką wykrajamy dziurki w biszkopcie. Masa: Z 1/2 litra mleka odlać pół szklanki do której wsypujemy oba budynie a resztę mleka zagotować z cukrem . Budyń wystudzić i zmiksować z miękkim masłem. Masę podzielić na pół

Różne smaki w kuchni
Biszkoptowa, czekoladowa rolada amaretto z wiśniami 174

bitej śmietany uperfumowany likierem amaretto jest lekki i puszysty. Wisienki to nie tylko element kolorystyczny, rolada dzięki ich dodatkowi jest winna i aromatyczna. Tak smakuje lato! Składniki na biszkopt: 4 jajka 110 g cukru/ksylitolu 70 g mąki orkiszowej jasnej 30 g mączki ziemniaczanej 25 g kakao Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czekoladowe trufle ziemniaczane w truskawkowym pudrze 148

Churros to słodka, chrupiąca z zewnątrz, a miękka w środku, przekąska, podawana najczęściej z gorącą Tort Red Velvet Tort Red Velvet w nieco innej odsłonie, bo przygotowany na puszystym biszkopcie, a krem w Kompot z rabarbaru Kompot z rabarbaru to moje dzieciństwo, to klasyka, którą zdecydowanie warto odtworzyć, kiedy tylko w Owsianka chałwowa Kiedy mam ochotę na słodkie śniadanie, najczęściej

NiePieprz.pl