bezy z bitą śmietaną - 500 przepisów (strona:3/34)

ZIMOWE CIASTO Z MANDARYNKAMI 197

Mandarynki dla wielu to symbol Świąt Bożego Narodzenia. Warto ich... Artykuł ZIMOWE CIASTO Z MANDARYNKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Gruszki w sosie 206

bitej śmietany i gruszkami w sosie karmelowym. Jest słodko . Czego innego się spodziewaliście...? Ale jednocześnie tak pysznie, że nie można się od tego deseru oderwać. Połączenie chrupko-ciągnącej bezy, lekkiej bitej śmietany, miękkich i soczystych gruszek oraz obłędnego, korzenno-karmelowego sosu sprawiło, że C. stracił głowę. A ja nie pozostałam za nim w tyle! Zajadaliśmy się, aż miło.  Dopóki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Torcik bezowy z bitą śmietaną, kajmakiem i prażonymi migdałami 489

weekendem mam dla Was coś niesamowicie słodkiego, ale pysznego - torcik bezowy z bitą śmietaną, kajmakiem i migdałami. Ci, którzy są na diecie niech nie czytają dalej ;)Torty bezowe kojarzą mi się z moim dzieciństwem, kiedy przyjeżdżałam do babci i wspólnie piekłyśmy bezy. W zasadzie nie wyobrażałam sobie, żeby u babci nie były ich. Czasami babcia

Codzienna kuchnia niecodzienna
Mini Pavlova 131

wykładać bezę, zachowując odstęp około 5 cm. U mnie z tej ilości białek wychodzi 6 sporych bez. Bezy wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopniu i do razu przykręcamy na 150 stopni. W moim starym gazowym piekarniku bezy suszą się przy tej temperaturze około 2 godziny (przez drugą godzinę drzwiczki są lekko uchylone). Beza powinna być z zewnątrz chrupiąca, delikatnie(...)ciągnąca. Kremówkę ubijamy na sztywno (można dodać odrobinę cukru pudru – ale beza jest już i tak słodka). Wykładamy na wystudzone bezy. Na kremówce układamy konfiturę lub świeże owoce. Posypujemy startą czekoladą. Jeśli bezy chcemy podać dopiero następnego dnia, należy dopiero przed podaniem udekorować je bitą śmietaną – inaczej rozmiękną i zrobią się z nich „kapcie

Pociąg Do Kuchni
Bezy z lodami jagodowymi 138

jeszcze raz przymierzyć się od bezów. Tym razem w pysznej, letniej jagodowej wersji. Do dekoracji oprócz świeżych borówek i bitej śmietany wykorzystałam jagodowe lody Carte d’or i muszę Wam powiedzieć, że to był strzał w dziesiątkę! Połączenie delikatnej chrupiącej bezy i pysznych jagodowych lodów od razu kojarzy mi się z moim dzieciństwem i z najlepszym bezowym tortem lodowym, zarezerwowanym

Ciastkozercy
Tort bezowy Pavlova. Primabalerina wśród deserów 126

uważajcie, żeby beza nie zżółkła. Powinna zostać śnieżnobiała. Jeśli zauważycie że zmienia kolor, zmniejszcie temperaturę i wydłużcie czas suszenia. Po upieczeniu i wystudzeniu w wyłączonym piekarniku, bezę delikatnie przekładamy na talerz. Ubijamy śmietanę z dodatkiem fixu według przepisu na opakowaniu. Wykładamy śmietanę na szczyt bezy, dekorujemy owocami. Tym razem wybrałam świeże delikatne maliny. Beza z wierzchu jest przyjemnie krucha(...)puszystą pianką. Każdy kęs jest lekki i pełen smaku, gubi się granica między bitą śmietaną a piankową bezą. Nie ma delikatniejszego deseru. I bardziej wdzięcznego. Prawdziwa primabalerina wśród słodkości. SKŁADNIKI 5 białek 250g drobnego cukru do wypieków 200ml śmietany 36% fix do bitej śmietany maliny, ilość według uznania

Karo in the Kitchen
Bezy z miętą 132

oczywisty. Bezy, bezy z miętą i to świeżą miętą, nie wiedziałam, czy mięta nie jest za mokra, czy za bardzo nie zmieni smaku, czy bezy będą dobre, czy kompletnie niejadalne. Ale kto nie ryzykuje i nie próbuje ten się nie dowie, bezy z miętą wyszły pyszne, o cudownym aromacie mięty, który ubóstwiam, uzupełnieniem takich bez była bita śmietana i arbuz

dom-agi.pl
Tarta Truskawkowa Chmurka 199

chmurka, pyszna, krucha, rozpływająca się w ustach, nigdy nie ma się jej dość. Taka właśnie się moja tarta Truskawkowa Chmurka. Kruche ciasto, wypełnione truskawkowym budyniem, do tego bita śmietana i bezy. Czego można chcieć więcej ? ;-). Po prostu nieziemska, dla fanów mniej słodkich wypieków idealna. Przepis autorski. Składniki na formę o średnicy 26 cm Spód: 200 g mąki pszennej(...)Gorący budyń wylać na upieczony kruchy spód. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Bita śmietana: 250 g śmietany 30% schłodzonej 1 łyżka cukru pudru 10-15 bezików kilka truskawek do dekoracji Śmietanę przelać do misy miksera, ubić na sztywno pod koniec dodając cukier. Śmietanę wyłożyć na zimny budyń, wyrównać, posypać bezami. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego! Tarta Truskawkowa Chmurka Tarta Truskawkowa Chmurka

moj przepis na
łatwe, szybkie ciasto ze śliwkami... 156

blaszki i na wierzchu poukładać śliwki bez pestek lekko je wciskając w ciasto piec 40-45 minut w 200C - upieczone ciasto zostawić do wystudzenia podać z kleksem bitej śmietany 30% bez cukru........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kostka alpejska 206

Kostka alpejska to ciasto jak z obrazka! Składa się z ciemnego kakaowego biszkoptu, słodkiej masy krówkowej z bezami oraz bitej śmietany usztywnionej żelatyną. Całość posypana jest startą czekoladą. Patrząc na ciasto po raz pierwszy, można odnieść wrażenie, że jest bardzo podobne do ciasta 3 Bit . Nie jest to do końca prawdą, choć górna warstwa śmietany i starta czekolada jest identyczna(...)Ładnie się prezentuje i zachęca do spróbowania. Gorąco polecam Wam ten przepis, który krąży w sieci od bardzo dawna. Ja wprowadziłam do niego jednak kilka zmian, m.in. zmniejszyłam ilość bez w masie krówkowo-bezowej, gdyż uważam, że jest już ona wystarczająco słodka :)     Składniki: (na blaszkę o wymiarach 25x35 cm)   Biszkopt ciemny: 4 jajka 1/2 szkl cukru

Nastoletnie Wypiekanie
Torcik brzoskwiniowy z bezami bez pieczenia 2753

licząc czasu na stygnięcie budyniu, jego wykonanie zajmuje jedynie około 20 minut. To ciasto - to wyśmienity deser z delikatnym biszkoptowym spodem i brzoskwiniowo-bananową masą, pokrytą delikatną bitą śmietaną i bezami. Polecam :) Składniki na spód: 200 g pokruszonych biszkoptów  100 g masła  Masa owocowa: 0,75 l soku bananowego  2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru

Świat Ciasta
Szybki deser bannoffee 784

bez pieczenia – przygotowanie zabiera tylko kilkanaście minut, chyba, że na bieżąco przygotujecie dulce de leche, czyli gęsty karmel. Możecie oczywiście skorzystać np. z gotowej masy kajmakowej, wtedy szybki deser bannoffee będzie nawet super szybki ;) Szybki deser bannoffee to po prostu inna odmiana ciasta bannoffee (bannoffee pie) – jednego z klasycznych angielskich deserów – połączenia bananów, kremu (z bitej śmietany

Pociąg Do Kuchni
Szarlotka z lodami i bitą śmietaną 214

jabłecznik może być szarlotką, ale nie każda szarlotka może być jabłecznikiem (tylko ta z jabłkami). Szarlotka z lodami i bitą śmietaną. Składniki na ciasto półkruche: - 500 g mąki krupczatki - 125g cukru pudru - 250g masła - 2 żółtka - 1 łyżka kwaśniej śmietany - 1 – 2 łyżki lodowatej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa: - ok.2,5 – 3 kg jabłek(...)tarce jarzynowej na masę jabłkową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C i pieczemy 30 minut. Upieczoną szarlotkę, gdy przestygnie, oprószamy cukrem pudrem. Szarlotka z lodami i bitą śmietaną to bez wątpienia jedno z najlepszych ciast - deserów. Można ją podać zarówno na zimno, jak i na ciepło. Po raz kolejny wzięłam udział w akcji zorganizowanej przez Bożenkę – Ciasto

mojewypiekiinietylko
Eton Mess 176

bitej śmietany (u mnie jogurt grecki) . Połączenie pyszne! Deser przygotowuje się błyskawicznie i nie trzeba ściśle trzymać się proporcji, po prostu łączymy składniki i podajemy :) Idealne rozwiązanie na wizytę niezapowiedzianych gości. Składniki (na 3 porcje): 250 g truskawek 1 łyżka soku z granatów 1 łyżka cukru 350 g jogurtu greckiego lub śmietany kremówki kilka sztuk pokruszonych bez Przygotowanie: 1. Truskawki

Domowa Cookierenka Agi
Czekoladowe koszyczki z musem czekoladowym z miętą: Marcowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 153

bitej śmietany (specjalnie bez cukru) i truskawką. Zapraszam również do polubienia facebookowego profilu Ewa Kuchennie - będzie mi bardzo miło :)   Składniki (na 6-7 sztuk): Miseczki czekoladowe: 1 tabliczka czekolady łyżka masła Mus czekoladowy: tabliczka gorzkiej czekolady 4 łyżki cukru pudru 150 ml śmietany kremówki mocno schłodzonej 1 białko jajka łyżeczka likieru miętowego pokrojone drobno liście mięty Dodatkowo: śmietana kremówka(...)bitą śmietanę i owoce - u mnie truskawki Miseczki czekoladowe Czekoladę z masłem topimy w kąpieli wodnej. Studzimy, po czym zanurzamy w czekoladzie coś, co nada kształt naszemu koszyczkowi. Ja nałożyłam na silikonowe formy od muffinów (pomogłam sobie pędzelkiem), ale można w czekoladzie zanurzyć balonik (dokładnie go umyć wodą z płynem do naczyń!) lub jajko otoczone folią spożywczą. Po zanurzeniu

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!