Każdego dopada spadek energii. Po prostu brak nam siły na wszystko. Znalazłam świetne rozwiązanie w postaci energetycznego koktajlu z bardzo znanych owoców. Składniki: 1 banan
Truskawkowa FiestaKolejna odsłona pierogów tym razem z jabłek i mieszanych mąk. Uwielbiam jabłka mogę jeść je w ciągle i tak robię! Uwierzcie - są pyszne! W czasie remontu
Truskawkowa Fiestalekko orzechowy smak. Zawiera ona całą gamę wartości odżywczych. Jest bogata m.in. w błonnik, wapń, sole mineralne i witaminy z grupy B. Może być zamiennikiem mąki pszennej w dietach bezglutenowych. Mąka owsiana stosuje się do wypieku chlebów, w celu wzbogacenia ich smaku i dodania wartości odżywczych. Zachęca do wykorzystania mąki w swojej kuchni. Istnieje cała masa ciekawych przepisów
Mania GotowaniaW końcu mogę odetchnąć z ulgą w nowo wyremontowanym pokoju. Nie cierpię remontu, a zwłaszcza wtedy, gdzie nie mam dostępu do internetu. Kilka dni temu spróbowałam
Truskawkowa FiestaMoją ulubioną opcją na śniadanie jest pieczywo. Mianowicie chleb razowy z dodatkami. Postanowiłam zmienić moje menu na bułeczki śniadaniowe. Bardzo pożywne, a zarazem syte zaspokoją nasz
Truskawkowa FiestaLato, lato nas rozpieszcza! Jest mnóstwo warzyw i owoców, a ja trzymam się swojego postanowienia, że będę jadła duuużo warzyw. Oczywiście się sprawdza, bo do każdego
Truskawkowa FiestaCiągle kombinując w kuchni na śniadanie zaoferowałam sobie omlet kukurydziany. Brzmi śmiesznie, ale w smaku dorównuje zwykłemu omletowi. Obawiałam się, że mi nie urośnie tak jak
Truskawkowa FiestaKolejna zupa krem za mną, szczerze to nawet je polubiłam. Wszystkie warzywa i składniki odżywcze w jednym. Skuteczna alternatywa w upalne dni, bo może służyć jako
Truskawkowa FiestaW moim regionie upały zaczęły się na dobre, co z tego wynika, że się nic nie chce robić. Chętnie cały czas bym leżała i spała, bo
Truskawkowa FiestaDostałam cały koszyk pięknie pachnących i smacznych papierówek! Szkoda, żeby z nich nie skorzystać, więc usmażyłam tradycyjne placuszki. Może odbiegają od tych oryginalnych pancakes, ale również
Truskawkowa FiestaSurówkę z surowej cukinii zrobiłam pierwszy raz w zeszłym roku, kiedy to w ogóle pierwszy raz taką cukinię spróbowałam. Dotąd jadłam ją tylko w formie przetworzonej
Zdrowa Kuchnia SowyZupę pomidorową robię bardzo rzadko, zdaje się nawet, że na palcach jednej ręki mogę te razy z ostatnich lat policzyć. Nie wiem nawet dlaczego, skoro lubię
Zdrowa Kuchnia Sowysiemieniem lnianym itp. Robiłam je bardzo często. Nie była to kruszonka klasyczna zawierająca mąkę, słodzik i tłuszcz w odpowiednich proporcjach. Tym razem zrobiłam klasyczne crumble, ale z użyciem mąki bezglutenowej, ksylitolu i oleju kokosowego. Oczywiście można wszystko modyfikować: mąki, słodzik i tłuszcz też, co kto lubi. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyPlacki ziemniaczane robię, choć rzadko ( te są pyszne, tylko teraz daję inną mąkę, niepszeniczną), jadam z dyni , z selera też, ale z kalarepki to nowość dla
Zdrowa Kuchnia SowyMleko mojego syna, który rzadko sięga po całe i świeże owoce. Owoce przemycam mu więc w różnych potrawach, wypiekach i koktajlach. Dziś proponuję Wam Malinowo-Miętowe
Blondynka Gotuje