bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:947/3453)

Łosoś pieczony na pomidorach 153

blasze piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia układamy plastry pomidorów. Na każdym z nich układamy łososia posmarowanego creme fraiche. Na wierzchu układamy drobno pokrojoną białą część pora. Zapiekamy w nagrzanym do 160 – 170 stopni piekarniku przez ok 15 minut. Podajemy gorące. Smacznego! ps. możecie piec zarówno pod przykryciem jak i bez

Szybko Tanio Smacznie
EMPANADAS 169

brzegi. Układamy na stolnicy lub blacie i przykrywamy ściereczką, aby nie obeschły. Gotowe pierożki układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem, wierzch każdego pierożka smarujemy roztrzepanym żółtkiem ( tylko w wersji pieczonej w piekarniku). Pieczemy 15-20 minut w 200℃ (bez termoobiegu) lub smażymy z obu stron na 0,5-1 cm. warstwie rozgrzanego oleju

cool and minty
SAŁATKA Z KARMELIZOWANYCH BURACZKÓW I AWOKADO 142

łyżek oliwy  sól morska świeżo zmielony czarny pieprz WYKONANIE Buraczki myjemy, każdy oddzielnie zawijamy w folię aluminiową i w niewielkich dstępach układamy na blaszce. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200ºC bez termoobiegu przez około 1 godzinę (lub krócej w zależności od wielkości buraków) lub do momentu, aż wbity widelec z łatwością zagłębi się w miąższu. Upieczone buraki wyjmujemy

cool and minty
STIR-FRY Z PIECZONYM ŁOSOSIEM, JAJKIEM i BRUKSELKĄ 148

marynaty i polewamy nią łososia. Odstawiamy na minimum ¹⁄₂ godziny do zamarynowania (najlepiej na całą noc). Piekarnik rozgrzewamy do 180℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Wstawiamy formę łososiem i pieczemy przez około 20. Widelcem rozdzielamy mięso na kilka części i obtaczamy w pozostałej marynacie. MAKARON RYŻOWY moczymy w wodzie, przez około 10 minut. Odsączamy, wrzucamy

cool and minty
KURCZAK TANDOORI 195

kuchenny lub na całą noc do lodówki/ przed pieczeniem ocieplamy w temp. pokojowej). Piekarnik rozgrzewamy do 200℃ z włączoną funkcją góra/dół bez termoobiegu. Razem z piekarnikiem nagrzewamy formę, w której będziemy piekli mięso. Kurczaka wraz z marynatą przekładamy do formy, wkładamy do piekarnika i pieczemy około 50 minut. Od czasu do czasu przewracamy podudzia na drugą

cool and minty
Omlet waniliowy z dwukolorowym kremem z ricottą i bananem 102

jest naturalna, a druga czekoladowa. Owoce mogą być dowolne np. sezonowe truskawki lub banany tak jak u mnie :) Omlet: 2 jajka 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka miodu Składniki zmiksować i wylać na  rozgrzaną patelnię. Smażyć pod przykryciem 5 minut z każdej strony. Krem: 3 łyżki serka ricotta 2 łyżki

Chocolate Muffin Blog
Proste ciasto jogurtowe z truskawkami 48974

dość gęste . Średnią tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto i wyrównać łyżką wierzch.   Po upieczeniu Truskawki umyć, osuszyć, odszypułkować, przekroić na połówki. Poukładać je na wierzchu ciasta przeciętą stroną do góry.   Piec w temperaturze 170C - u mnie bez termoobiegu, grzałka góra-dół, środkowy poziom piekarnika; piekarnik należy wcześniej rozgrzać

Grunt to przepis!
Dieta CTZO, dzień szósty 121

oregano, zioła prowensalskie. Piec w piekarniku, w rękawie do pieczenia przez godzinę w temp. 180 st C   Nie dostałam cielęciny, więc wykorzystałam polędwicę wieprzową. Daleko im do siebie, ale jak się nie ma co się lubi… Tym razem nie piekłam mięsa, tylko podsmażyłam na patelni bez dodatku tłuszczu.   Podwieczorek 100 g brzoskwinia 160 g gruszka

Kucharzyca
Chałwowiec z brzoskwiniami 130

podczas ubijania masy trzeba próbować :)) Blaszka 24x34 cm :) Składniki biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka mąki pszennej 3 budynie czekoladowe (bez cukru) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 2 budynie waniliowe 200 g masła (miękkiego) 350 g chałwy (waniliowej u nas) 3 szklanki mleka Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe

kruche babeczki
Dip z jogurtu, fety i rzodkiewek 265

rzodkiewek - idealny do mięsa, ryb, grilla i sałatek. Znowu namiętnie i do wszystkiego przygotowuję dipy. Czy to mięso z grilla, czy pieczony kurczak, sałatka albo pieczona ryba - nie może się obyć bez czosnkowego sosiku na zimno. Ostatnio króluje w nich ser typu feta. Tłusty czy nietłusty, jaki akurat wpadnie w ręce. Dipy są idealnie słone, nie trzeba

Kraina Tysiąca Smaków
BEZY DOMOWE 107

stopni Celsjusza. Białka ubij na sztywną pianę, stopniowo dodawaj cukier, dodaj szczyptę soli.  Ubijaj  aż cukier dokładnie się rozpuści.  Za pomocą szprycy wyciskaj bezy, możesz również zrobić to łyżeczką.  Pieczemy około 20 minut, następnie suszymy w piekarniku  przez 40 minut

Kukuleczki
Sałatka brokuła i liści rzodkiewki z pieczonymi ziemniakami 129

łyżki) oliwa z oliwek (1 łyżeczka) ziemniak (1 duży) sól Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Ziemniaka kroimy w kostkę. Polecam nie obierać. Pieczemy w temperaturze 220 C. Najlepiej bez tłuszczu na papierze. Wyjmujemy kiedy będzie rumiany. Seler i liście rzodkiewki myjemy i kroimy. Brokuła dzielimy na różyczki i wrzucamy do gotującej się posolonej wody. Gotujemy

Weganka gotuje
Sałatka z pieczonych warzyw z sosem czosnkowym 130

  Zaniedbałam ostatnimi czasy bloga. Z jednej strony to normalne, bo bardzo intensywnie spędzam czas poza kuchnią, ale z drugiej, mam mnóstwo fajnych rzeczy, którymi chciałam

Gotuj z Blue Raven
Ciasto Jamajka 195

akurat nie miałam ale mimo jego braku wyszło rewelacyjne. Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Warstwa bananowa: 5-6 dużych bananów 2 galaretki cytrynowe dżem ulubiony (u mnie z mirabelek) sok z cytryny Masa straciatella: 600 ml. śmietany kremówki 1 tabliczka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto jamajka 432

blogu  z cukrem pudrem . Polecam. Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 3/4 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz na spód: 3 łyżki soku z cytryny 8 łyżek zimnej przegotowanej wody cukier do smaku 5 łyżek dżemu wiśniowego Dodatkowo: 7-8 średnich bananów

Ewusiowe Smaki