bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:767/3453)

Domowy boczek na kanapki 82

Domowy boczek marynowany w musztardzie, doskonała wędlina na kanapki. Prosty, sprawdzony przepis na pyszny boczek pieczony w niezawodnej marynacie, bez chemii i sztucznych polepszaczy. Boczek z tego przepisu jest miękki i aromatyczny, przygotowuje się go bardzo łatwo. A efekt końcowy zadowoli każdego smakosza domowych wędlin.  Boczek pieczony w musztardzie, doskonale sprawdzi się jako cięższy dodatek do obiadu. Musztarda

Dieta moja pasja
Bezowe duszki na Halloween 119

Pianę z białek przekładamy do rękawa cukierniczego bez tylki  Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Formujemy zgrabne duszki wyciskając masę bezową zaczynając kółka następnie unosząc rękaw ku górze kończąc ostrym ruchem aby powstał stożek. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Włożyć przygotowane bezy, zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i suszymy bezę ok 50-60 minut

Andzia Pichci
Zdrowa babka jogurtowa z białą czekoladą bez cukru 120

mąki (u nas orkiszowa typ 750) 4 jajka 150 g jogurtu naturalnego 80 ml oleju rzepakowego 130 g erytrolu / ksylitolu /cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: Czekolada biała bez cukru  + 1 łyżeczka masła + odrobina mleka Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z ksylitolem/erytrolem/cukrem. Dodajemy jogurt i olej. Następnie dodajemy powoli mąkę i proszek do pieczenia

Czarnawisienka
Rolada bezowa z kremówką, mascarpone, nutellą i wiśniami z amaretto 198

początku na średnich obrotach, stopniowo zwiększając obroty. Ubitą bezę rozsmarowujemy na blasze wyłożonej papierem. Końcówkę z jednej strony , tam gdzie będziemy zwijać bezę robimy cieńszą. Bezę posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy w piekarniku 20 min. w tem. 160 stopni. Śmietanę, mascarpone i nutelle ubijamy na krem (wszystko razem, nie ma się czego bać, ubije się). Na upieczoną bezę układamy papier

Lili w kuchni
Ciasto Malinowy Sen 138

kawałku smakuje słonecznym latem Ciasto nie jest trudne w wykonaniu, jednak kilka rzeczy na początku skomplikowało mi proces pieczenia. Ciasto “Yellow cake” jest tak popularne w Stanach, że bez problemu można kupić gotowe mieszanki tzw. “Yellow cake mix”. Wystarczy dodać mokre składniki i ciasto gotowe! Niestety autorka(...)mąkę z proszkiem do pieczenia. Szpatułką lub rózgą kuchenną delikatnie mieszamy całość do momentu połączenia się składników. Ciasto przekładamy do formy o wymiarach 20x20cm (polecam większą formę: 23x23cm) , wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy od 35 do 45 minut w 175°C (bez termoobiegu) , lub dłużej

Słodki Pomysł
Babeczki z rabarbarem i bezą 261

czasie rozwałkować. Wykrawaczką w kształcie kwiatka wycinać ciasteczka i umieszczać je w foremce na muffinki. Przed pieczeniem schłodzić i nakłuć widelcem spód babeczek. Piec w temperaturze 190 *C i piec przez ok 10-15 min. Rabarbar pokroić na kawałki, dodać cukier i wodę. Podgrzewać na małym ogniu. Gotować, aż rabarbar całkowicie się rozpadnie. Dodatkowo można zmiksować blenderem. Żółtka utrzeć(...)łyżce cukier. Powinien się całkowicie rozpuścić. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdy i wycisnąć rozetki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C i piec ok 20 min do zrumienienia bezy. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Ciasta z warzywami , Ciasteczka , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: rabarbar

https:KKuchniaMniam
Cukinia pieczona w piekarniku 144

Cukinia pieczona w piekarniku to prosty przepis na pyszne danie z 4 składników. Wszystko czego będziesz potrzebować to cukinia, żółty, ser, trochę wędliny oraz śmietana. To pomysł nie tylko na obiad, ale również na kolację lub dość szybką w przygotowaniu przekąskę. Przepis na cukinię z piekarnika nacinaną jest inspiracją z coraz bardziej znanych(...)ziemniaków hasselback. W naszym domu gości coraz częściej, szczególnie, kiedy pojawia się młoda cukinia bez pestek. Cukinia z piekarnika jest bez wątpienia jednym z najpopularniejszych sposobów przyrządzania tego lubianego przez nas warzywa. Z pewnością każdy ma swój ulubiony przepis na pieczoną cukinię. Warto jednak szukać nowych inspiracji i pomysłów. Dzięki temu rodzinne obiady nigdy nie będą nudne

Kuchnia Na Wypasie
Kokosanki – makaroniki kokosowe 244

Kokosanki to masa bezowa i kokosowe wiórki. Zrobicie je szybko i prosto – pod warunkiem świadomości składników, których używamy. Rozgrzewamy piekarnik do 165-170⁰C, grzanie góra dół, bez termoobiegu. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Dwa białka – wyjęte z lodówki, odmrożone lub świeże – ubijamy z solą na sztywno, do momentu ‘soft peaks’ czyli do chwili, gdy na szczytach ubijaczki

Karo in the Kitchen
Sernik tradycyjny 129

twarogu półtłustego lub tłustego (należy go zmielić minimum 2-krotnie) 175g cukru (jeśli robisz sernik bez polewy czekoladowej to możesz dać 200g cukru) 200g masła ekstra82% 5 średnich jajek 5 kropel aromatu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia mała szczypta soli Dodatkowo jeśli lubisz rodzynki (1 garść) oraz skórkę pomarańczy. Polewa czekoladowa: 100g czekolady(...)kuchennej. Piekę sernik. Blaszkę o wymiarach około 24cm x 24cm wykładam papierem do pieczenia . Rozgrzewam piekarnik do temperatury 170 stopni C. Tortownicę z masą sernika wkładam do nagrzanego piekarnika na półeczkę poniżej środkowej, aby góra nie spiekła się za bardzo. Sernik tradycyjny piekę przez około 60 minut w temperaturze 170 stopni C grzałki góra i dół, bez termoobiegu

Ania gotuje
Burgery z łososiem, salsą z surowego jarmużu i frytkami z batatów 78

Burgery z łososiem, salsą z surowego jarmużu i frytkami z batatów to pyszne, sycące i mega zdrowe danie obiadowe . Łosoś pieczony w piecu na skórce z pomarańczy nabiera delikatnej cytrusowej nuty, która idealnie komponuje się z salsą z jarmużu z dodatkiem filetów z pomarańczy. Dzięki obecności plastrów awokado burger nie jest suchy, a dzięki salsie z pomarańczami – soczysty. Oczywiście samego(...)sytości, skusiliśmy się dokładkę i zjedliśmy jeszcze po połowie 🙂 ), po drugie za mega zdrowe i wartościowe składniki (bataty, łosoś, awokado, jarmuż, kolendra, słonecznik), a po trzecie za uczucie sytości bez winy 🙂 Polecam! Czytaj więcej: Burgery z łososiem, salsą z surowego jarmużu i frytkami z batatów The post Burgery z łososiem, salsą z surowego jarmużu i frytkami z batatów appeared

Moja Delicja
Ciastka Bankietowe 162

Białka oddzielamy od żółtek. Dodajemy do nich szczyptę soli i miksujemy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier i ubijamy na sztywną bezę. Dodajemy po jednym żółtku i miksujemy na najniższych obrotach. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy jajecznej i dokładnie mieszamy. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni . Studzimy. Foremką wycinamy kształty odpowiednie do formy(...)drobno krojonych orzechów włoskich 5 jaj szklanka cukru 2 łyżki miodu 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno, stopniowo wsypujemy cukier i miksujemy na bezę. Dodajemy żółtka, lekko mieszając. Następnie wsypujemy mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i orzechy. Dokładnie mieszamy. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Domowe ciasta
Malinowa chmurka z kokosem 940

szybko ciasto, owinąć w folię spożywczą i włożyć na pół godziny do lodówki. Po schłodzeniu wylepić dno formy do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym, ponakłuwać widelcem, piec w nagrzanym do 180*c piekarniku przez  15 minut. Wyjąć, wystudzić. Beza: Białka umieścić w misce, ubijać do uzyskania puszystej pianki, wsypywać partiami cukier, łyżka po łyżce aż masa będzie gęsta(...)lśniąca, wsypać mąkę ziemniaczaną , zmiksować. Wyłożyć bezę do formy wyłożonej papierem pergaminowym tej samej w której piekliśmy kruche ciasto, posypać na wierzchu wiórkami kokosowymi, włożyć blaszkę do nagrzanego do 120*c piekarnika i suszyć przez 1 godzinę i 10 minut-beza ma być chrupiąca. Zostawić w piekarniku do całkowitego wystygnięcia. Galaretka z malinami: Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody

Wanilia i Kardamon
POEMAT JOGURTOWY 188

Składniki: Ciasto: 3 - 4 żółtka 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 100 g masła Beza: 3 - 4  białka 1 litr jogurtu naturalnego 1/2 szklanki cukru kryształ 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu waniliowego 200 g wiórków kokosowych 1 - 2 brzoskwinie Przygotowanie: Ciasto -   mąkę z proszkiem(...)żółtka. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Ciasto włożyć na zamrażalki.  Najlepiej ciasto zrobić dzień wcześniej i na noc włożyć do zamrażalki. Beza - białka ubić z cukrem. Dodać powoli wsypać proszek budyniowy i proszek do pieczenia cały czas miksując. Ubijamy pianę do momentu jak powstanie sztywna i gęsta piana. Następnie stopniowo wlać jogurt i ubić. Potem dodać wiórki

Ciastka - domowe słodkości
Sernik z kulkami i polewą morelową 84

Serniki jako niewielka część ciast pasują do wszystkiego i można je modyfikować na każdy sposób. Ze spodem i bez, na zimno czy pieczone, z dodatkami lub same. Uwielbiam je za to. Dzisiaj przygotowałam dla Was ciekawie wyglądający sernik z dodatkiem kaszy jaglanej. Tym razem skupiłam się na wymyśleniu jakiegoś ciekawego spodu. Wpadłam na pomysł, żeby zrobić go z żurawiny(...)Ciasto wykonałam w formie 20 cm i wyszło dość wysokie, ale przyznam, że z obawą. Jeśli chodzi o serniki, nie można wykonywać ich w zbyt małym naczyniu, bo podczas pieczenia nam urośnie wysokie, a po zakończeniu opadnie i zrobi się nieprzyjemna  „ harmonijka ”  z boków ciasta. Pamiętajmy również, że serniki smakują najlepiej wtedy, kiedy swoje odstoją po upieczeniu

zdrowo i aktywnie
Sałatka z pieczoną papryką i szparagami 136

paprykę, szczególnie tę podłużną. Już sama upieczona z oliwą i solą jest wyśmienitą przystawką. Trzymam ją w lodówce i dodaję do różnych dań. Robię też wersję sałatki bez szparagów, tylko z pieczoną papryką, ale dodaję świeżą kolendrę zamiast bazylii, nie dodaję zielonego pieprzu, ale za to odrobinę czerwonej cebuli. Składniki: Normal 0 21 false false false

Cytryna&Co.
Sernik z kulkami i polewą morelową 143

Serniki jako niewielka część ciast pasują do wszystkiego i można je modyfikować na każdy sposób. Ze spodem i bez, na zimno czy pieczone, z dodatkami lub same. Uwielbiam je za to. Dzisiaj przygotowałam dla Was ciekawie wyglądający sernik z dodatkiem kaszy jaglanej. Tym razem skupiłam się na wymyśleniu jakiegoś ciekawego spodu. Wpadłam na pomysł, żeby zrobić go z żurawiny(...)Ciasto wykonałam w formie 20 cm i wyszło dość wysokie, ale przyznam, że z obawą. Jeśli chodzi o serniki, nie można wykonywać ich w zbyt małym naczyniu, bo podczas pieczenia nam urośnie wysokie, a po zakończeniu opadnie i zrobi się nieprzyjemna  „ harmonijka ”  z boków ciasta. Pamiętajmy również, że serniki smakują najlepiej wtedy, kiedy swoje odstoją po upieczeniu

Zdrowie i pysznie na talerzu
Babeczki cytrynowe z kremem czekoladowym 171

jednak mimo sporej ilości efekt był marny. Z barwnikiem czy bez, babeczki cytrynowe z kremem czekoladowym koniecznie trzeba upiec jeszcze w te Święta :). Składniki na 12 babeczek (40 mini babeczek): 210 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 90 g masła, miękkiego 130 g cukru białego(...)tylko do połączenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do papilotek umieszczonych w formie do muffinek. Wypełniamy papilotki do ¾ ich wysokości. Pieczemy ok 18-20 minut w temperaturze 175ºC (bez termoobiegu) , do tzw. suchego patyczka. Mini babeczki pieczemy ok 12-15 minut . Wyjmujemy babeczki z piekarnika i chwilę studzimy. Jeszcze

Słodki Pomysł
Pieczona -marynowana ,papryka z rozmarynem 166

dnia , układamy na blaszce do pieczenia ( pojedynczą warstwą ) . Smarujemy wierzch papryki odrobiną oleju – można skropić i rozetrzeć rękami . Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C . Pieczemy około 10 minut – aż skórka lekko zacznie się marszczyć i bąblować , ale jeszcze nie przypalać . W zależności od tego , czy pieczemy z termoobiegiem ,czy bez czas możemy nieco skrócić(...)wydłużyć . Upieczoną, przestudzoną , paprykę przekładamy do wyparzonych słoików po dżemie , wkładamy do każdego gałązkę rozmarynu i ząbek czosnku . Sok , który puściła podczas pieczenia , zlewamy do garnka , dodajemy pozostałe składniki z punktu zalewa . Wszystko doprowadzamy do wrzenia i gorącą zalewą napełniamy słoiki z papryką , ale do wysokości 2 cm od pokrywki . Do każdego słoika wlewamy 2 łyżki oleju i szczelnie

Ogrodnik w podróży