Pyszny delikatny sernik z truskawkami, możecie go zrobić na spodzie biszkoptowym i taki zrobiłam ja, jak również na biszkoptach czy ciasteczkach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Delikatny
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj zapraszam Was do wypróbowania przepisu na pyszny sernik na zimno. Możecie go zrobić z każdymi sezonowymi owocami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z wiśniami Składniki
To co lubię - gotuję i polecamPatriotycznie dzisiaj. Proponuję sernik biało-czerwony idealny na 11 listopada – Narodowe Święto Niepodległości. Sernik w barwach narodowych. W wielu krajach z okazji świąt państwowych piecze
To co lubię - gotuję i polecamSzukacie przepisu na Tiramisu tradycyjne i najsmaczniejsze? Mam coś dla Was Dzisiejszy przepis jest właśnie dla Ciebie: miłośnika włoskich smaków i słodkości. Zanim jednak przejdę do
365 dni dookoła kuchni[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki: 300 ml śmietanki kremówki 30% 1 galaretka malinowa + 250 ml wody 2 garstki malin i jeżyn
Domowy Smak JedzeniaJesienne maliny kusząco zerkają z krzaczków i pojemników na straganach, więc jak tu nie zrobić z nimi ciasta? Tym razem wymyśliłam sobie serniczek z serków
Cynamonowe szczęściewyłożyć papierem Wyrośnięte ciasto krótko zmiksować Wyłożyć do foremki, wyrównać, pokrojone śliwki ułożyć skórką do dołu, posypać kruszonką Ciasto wstawić do zimnego piekarnika, ustawić temp.na 175*C ( bez termoobiegu), piec przez ok.40 min. do suchego patyczka Wyłączyć piekarnik, ciasto pozostawić w nim do wystudzenia. Kruszonka: do miękkiego masła dodać mąkę, cukier, wymieszać, formować kruszonkę. przepis stąd Moje uwagi
Proste PotrawyTo dla miłośników budyniowych smaków z lekko kwaśną nutą Deser budyniowy z porzeczką i prażonymi migdałami pachnie i smakuje latem. Jeśli chcesz uniknąć krojenia deseru (który
Słodki sentymentNa koniec tych upalnych dni i z okazji 5 urodzin bloga które będą w ten poniedziałek, przygotowałam takie ciacho. Jak zawsze poszłam na żywioł i co
Gotowanie...to proste !Coś fajnego na upały. Serniczek zrobiony na biszkoptach, więc nie trzeba włączać piekarnika. Do tego orzeźwiające owoce i galaretka. Sam sernik, też ma fajny
Agusiowe smakołykiSezonowe tiramisu z czarną porzeczką to wyjątkowy deser. Łączy subtelny smak kremu z mascarpone i bitej śmietany oraz gęsty sos … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Sezonowe
My Blueberry CornerSernik na zimno latem to jest to co "tygryski lubią najbardziej", zimą też smakują niebiańsko. Uwielbiam łączyć smaki i tekstury w wybitnych potem sernikach
Moje Małe Czarowanie[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki: 700 ml mleka 180 g cukru 4 żółtka 40 g mąki pszennej 60 g mąki ziemniaczanej
Domowy Smak JedzeniaObłoczek tęczowy Ciasto jest bardzo proste do zrobienia, nie wymaga pieczenia z wyciętych trójkątów możemy zrobić dwa ciasta, na pewno będzie ozdobą każdego stołu. Śmietanę
Kulinarna Chwila