Popularny austriacki deser, w formie małego tortu. Składa się z dwóch warstw, nasączonych w pomarańczowym ponczu, biszkoptów, budyniowo-maślanego kremu i cieniutkiej warstwy konfitury z czarnej
cool and mintyObłędny i puszysty krem chałwowy 💙 z dodatkiem chrupiących ciastek i borówek. Dla mnie hit zdecydowanie i polecam spróbować go chociaż raz w życiu (chociaż myślę
Czarnawisienkarazem coś na słodko 😀 Crème brûlée w nie do końca kanonicznej wersji bo bez użycia pieca. W tym przypadku robimy go z wykorzystaniem gotowania na parze. Jednak wciąż, niezmiennie pyszny... Składniki: (na 3 kokilki po 150ml. każda) 4 żółtka, o temperaturze pokojowej; 200ml słodkiej śmietany (30-36%), o temperaturze pokojowej; 100ml mleka pełnego, o temperaturze pokojowej
Pasta Po PolskuNajlepsza, najbardziej uniwersalna a co za tym idzie najbardziej pasująca do każdego ciasta/deseru polewa czekoladowa. 4 proste składniki, z pewnością zawsze mamy je w domu,
Życie zaczyna się w kuchniMalakoff to słynny austriacki deser, leciutki i delikatny niczym tiramisu. Moja wersja jest na bazie nasączonych biszkoptów savoiardi ponczem z likierem cointreau i
Wanilia i KardamonJabłkowo-pomarańczowe crumble z patelni! 🍊🍎Coś dla tych którym nie chce się grzać piekarnika lub go nie mają. Jest mega chrupiące! Ta kruszonka mam wrażenie jeszcze
CzarnawisienkaTorty przygotowuję średnio dwa razy w roku. Czyli bardzo rzadko. W naszej rodzinie jest część osób, które są
Pan i Pani Smith w kuchniCiasto Stefanka na herbatnikach, więc nie wymaga pieczenia. Szybka, prosta i smaczna propozycja dla niecierpliwych :) herbatniki czekoladowe 250-300 g mascarpone 500
Smaczne mojeOd lat jesteśmy zauroczeni tym ciastem. Jest proste, szybkie i zawsze wychodzi. A smakuje obłędnie. Inspiracja - przepis Anety G. śmietana 30 % 600 ml
Smaczne mojeTo ciasto wykonamy w ekspresowym tempie. Niespodziewani goście będą zachwyceni. herbatniki pełnoziarniste 20 dag masa krówkowa 15 dag orzeszki ziemne 10 dag opakowanie
Smaczne mojeLekkie i puszyste racuchy drożdżowe na jogurcie to idealne danie na śniadanie lub podwieczorek. Uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli. Prosty i łatwy do przygotowania
Kuchcik gotujeryżem i zalene sosem pomidorowym a ostatnio wypróbowałam przepis na gołąbki bez zawijania, zapiekane w sosie pomidorowym. Smak gołąbków i znacznie mniejsze nakłady pracy. Idealnie. Ja swoje gołąbki zrobiłam z mięsa z indyka i zjadłam z surówką, więc było lekko i dietetycznie. Gołąbki bez zawijania pieczone w sosie pomidorowym Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka
Smaczny zeszytPrzepis na to obłędne ciacho pochodzi z IG Pani kulinarna 🙂 Zapraszam po ten i inne świetne przepisy 🙂 Składniki:100g mąki owsianej (zblendowane płatki owsiane)200g daktyli
czarrna od kuchni