bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1112/3453)

Pizza pepperoni z papryką i pieczarkami 107

wybraliście cebulkę to posypcie ją na ser), następnie układam równomiernie paprykę, pieczarki i pepperoni. Wszystko posypuję lekko ziołami prowansalskimi oraz świeżo zmielonym pieprzem. Pizzę piekę na środkowej półce piekarnika (grzanie góra plus dół, bez termoobiegu) w temp. 200 C przez 20-25 minut. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Roladki z udźca indyka z boczkiem i suszonymi pomidorami. Risotto z suszonymi pomidorami. 122

suchy jak filet, nie jest też w smaku tak specyficzny jak typowe białe mięso. Udźce przygotowałam z boczkiem, suszonymi śliwkami, śródziemnomorskimi przyprawami i suszonymi pomidorami. Boczek nawilżył mięso podczas pieczenia, a przyprawy nadały lekkiego i ciekawego smaku.  Mięso podałam z risotto i dodatkami. Wyszedł fajny i ciekawy obiad. Polecam! Udźce z indyka, przepis: - 3 udźce z indyka - suszone(...)garnka żeliwnego ułóż posiekaną cebulkę, czosnek, ćwiartki jabłka, kilka suszonych śliwek, ułóż pionowo roladki z kurczaka im ciaśniej tym lepiej. Całość piecz przez 30 minut pod przykryciem kolejne 30 minut bez pokrywki. Risotto z suszonymi pomidorkami - 300 g ryżu do risotto - 2 łyżki masła - łyżka oliwy z oliwek - 2 ząbki czosnku - suszone pomidory (mogą być w oleju) - sól - szklanka

SMYKWKUCHNI
Drożdżówki z marmoladą, skórką pomarańczową i kruszonką 101

oprószonej mąką miski i odstawiam na 1,5 godziny do podwojenia objętości. Piekarnik nagrzewam do temp. 190 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładam papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkowuję na większy prostokąt, smaruję równomiernie marmoladą, posypuję skórką pomarańczową. Zwijam w roladę i kroję nożem na około 2 cm plastry. Układam na papierze

Zasmakuj Kuchni
Chleb pszenno-żytni z garnka 135

niego bochenek, naciąć nożem kilka kresek lub kratkę, przykryć i wstawić do piekarnika.  Po włożeniu chleba zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec przez 30 minut a następnie kolejne 20 minut bez przykrycia.  Po tym czasie wyjąć z piekarnika i studzić na kracie. Najlepiej kroić po całkowitym wystudzeniu. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku

Kulinarne przygody
szybkie ciasto marchewkowe 119

byloby w formie 20x20 2 jajka 200 g startych ,lub zmiksowanych marchewek 180 g mąki 80 g stopionego masła 100 ml mleka -u mnie bez laktozy 120 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki Imbiru proszek 100g posiekanych orzechów Lukier 2 łyżki masła 1 łyżka jogurtu 1 łyżka capuccino ,lub kakao wanilia

mojej kuchni
Kurczak po Marokańsku 112

Pieczony Kurczak po marokańsku pełen aromatycznych przypraw. Niezbyt skomplikowane danie i ciekawy pomysł na pyszny obiad lub lunch do pracy. Zamów produkty potrzebne do wykonania tego

Oslov.
Kremówki papieskie 154

mąki ziemniaczanej olejek waniliowy lub 2 laski wanilii cukier puder do posypania Ciasto francuskie dzielimy na dwie równe części . Nakłuwamy widelcem lub nożem i pieczemy w temperaturze 180 C we wcześniej wygrzanym piekarniku, bez termoobiegu , tak długo aż zacznie być złote . Około 15-20 minut . Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia .Z mleka odlewamy 200 ml i mocno podgrzewamy , nie doprowadzając

Ogrodnik w podróży
SLOW WEST WEGE RECENZJA KSIĄŻKI 120

miłość do zwierzą i do przyrody. W książce podoba mi się to, że przy każdym przepisie czytelnik znajdzie informacje dotyczące sposobu obróbki ( gotowanie,pieczenie,smażenie i surowe) Ikonki informujące, że danie jest bez laktozy lub bez glutenu oraz pory roku, sugerujące kiedy najlepiej przygotować danie. Książka została podzielona na dwa rozdziały, gdzie w pierwszym umieszczone są przepisy

Kukuleczki
Muffinki korzenne z powidłami 116

wyczuwa się w cieście - wypełnione są w środku powidłami a na wierzchu pokryte - kremową pierzynką. Składniki na 12 szt.: 2 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 płaska łyżka przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 soku pomarańczowego 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 2 jajka Krem śmietanowy(...)masa będzie jednolita.  Przygotować formę do muffinek. Wyłożyć ją papilotkami i wypełnić ciastem do mniej więcej do 2/3 wysokości otworu  (fot.2) .  Piec około 25-30 minut w temperaturze 180˚C (bez termoobiegu). Następnie wyjąć z formy i dokładnie ostudzić na kratce. W międzyczasie przygotować krem śmietanowy.  Bardzo ważne jest, żeby śmietana i serek mascarpone były

Świat Ciasta
Chleb pytlowy 141

napoczęty, Na liściu kapuścianym, pulchny i pęknięty. Szedł drogą głodny. Staje. Prosi gospodyni: "Dajcie mi kromkę, kromka ubytku nie czyni. Jestem głodny, od wczoraj bez chleba i wody". "A cóż to, czy chleb piekę dla czyjej wygody? Nie dam wam, ani myślę dla was wstawać z ławy! - Fuknęła gospodyni. - Poszedł, jaki żwawy!" Za chwilę sama sobie chleb ukroić wstaje(...)mnie rosło dokładnie 2 godziny i 10 minut.   Nie trzymajmy się ściśle tego czasu. U mnie w kuchni było ciepło, piekłam mięso, więc temperatura była dość wysoka. Chlebek ma prawie podwoić objętość. Początkowa temperatura pieczenia to 240st. Wiadomo, jak włożymy blachę z chlebem, to się obniży. Po 15 minutach zmniejszamy o 15st. Pieczemy 45 -50 minut. Kończymy pieczenie

Leśny Zakątek
Piernik Staropolski Część II - Pieczenie I Składanie 163

Ciasto wałkujemy albo już na papierze na którym będzie się piekło albo przenosimy je za pomocą wałka na blaszkę z papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stop. przez około 15-18 minut bez termoobiegu. Wystudzony piernik przekrawam na trzy równe paski, przekładamy marmoladą lub powidłami i obciążamy czymś ciężkim i odstawiamy na noc lub dłużej

Gotowanie...to proste !
Serowe pizzerinki, hit na imprezę! 106

żółtego sera, na nie plastry szynki, posypuję równomiernie parmezanem. Zwijam wzdłuż dłuższego boku, kroję na ok, pół centymetrowe talarki. Układam na papierze do pieczenia. Piekę w temp. 200 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 20 minut. Po kolorze upieczonego ciasta francuskiego poznacie, że czas wyciągać:) Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Torcik krówkowy 109

gotować 3 godziny, co jakiś czas uzupełniając wodę tak, aby puszka była cały czas przykryta. Mleko odstawić do ostudzenia. Dno tortownicy wyłozyć papierem do pieczenia. Biszkopty przyciąć w 2/3 długości. Każdy biszkopt (stronę bez cukru) skropić sokiem z cytryny. Wyłożyć biszkoptami boki i dno tortownicy (stroną z cukrem do tortownicy). Dłuższymi boki, krótszymi dno. Żelatynę wsypać do miseczki

królestwo garów
Żółty kurczak pieczony 114

myję, układam w naczyniu żaroodpornym. Polewam równomiernie olejem i nacieram przyprawami. Układam między mięso nieobrane ząbki czosnku oraz plastry cytryny. Nakładam łyżkę masła. Mięso piekę w temp. 180 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 1,5 godziny. W międzyczasie dwa razy przewracam mięso i polewam powstałym sosem. Podaję gorące z dodatkami. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Ciasto bezowe z orzechami 109

Wyjątkowe ciasto bezowe, które z pewnością zmusi nas do zjedzenia kolejnej porcji. Bądźmy przygotowania do częstego pieczenia jak już raz pojawi się na stole. Składniki Beza 6 białek 300 g cukru 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem orzechowy 250 g mascarpone 3-4 łyżki kremu orzechowo – czekoladowego 150 g … Czytaj dalej Ciasto

gotuj ze mną

Proponowane wyszukiwania