bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:429/1508)

Pieczone brzoskwinie pod cynamonowym ciastem 206

warto dodać go mniej). Szybko zagniatamy ciasta ręką tworząc kulkę. Jeśli ciasto się zbytnio klei możemy podsypać rękę delikatnie mąką. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażalnika do schłodzenia (na minimum 15 minut). Brzoskwinie dokładnie myjemy i kroimy w ćwiartki lub grubsze plasterki. Układamy w dwóch naczynkach do zapiekania. Wyciągamy ciasto z zamrażalnika, odrywamy kawałeczki i układamy(...)tworząc małe „łatki”). Każdą porcję posypujemy po wierzchu większą szczyptą cukru trzcinowego. Desery wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy do zarumienienia ciasta (około 30 minut, czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika). Podajemy przestudzone z porcją bitej śmietany obsypanej delikatnie cynamonem. http://www.mlynystoislaw.pl/ Smacznego

Słodkie okruszki
Kransekage, czyli Nowy Rok po duńsku 201

prostej: konfektu. Czyli małych wypieków, takich w sam raz na raz . Migdałowe ciasto na białkach, krótko pieczone w wysokiej temperaturze, przybiera apetyczną złoto-brązową barwę i staje się chrupiące, w środku jednak pozostaje miękkie i lekko ciągnące. Sylwestrowa zabawa nie może się obyć bez kransekage - o dwunastej przegryza się je do szampana.  Klasycznie w Danii używa się masy(...)przygotowywania czego innego... Ale każdy, kto choć raz odwiedził ten najbardziej wysunięty na południe skandynawski kraj, wie, że jego mieszkańcy migdały traktują jak dobro narodowe na równi z ciastem duńskim (tutaj zwanym wienerbrød ; tak dla ułatwienia). Kransekage konfekt Składniki: (na 40 sztuk) 310 g surowego marcepanu (kranse xx) 155 g cukru 50 g białek dodatkowo: 10 orzechów laskowych 5 migdałów

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CIASTO Z WIŚNIAMI I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 154

budyń na soku z wiśni, jeśli płynu nie mamy 3/4l uzupełniamy mlekiem. Jeśli używamy budyń bez cukru, dodajemy cukier wg przepisu na opakowaniu, jeśli z cukrem - nie słodzimy.Odcedzone wiśnie wykładamy na ciasto, posypujemy lekko mąka ziemniaczaną i wylewamy na nie gorący budyń. Pieczemy w temperaturze 175 st ok 45 godziny. W tym czasie robimy kruszonkę i pianę

Walijskie Pichcenie
Domowe krakersy 167

pomidory z oregano), kminkowe i solone, można zrobić wędzone (z papryką wędzoną), z cebulką i jakie tylko chcecie :) Składniki: - 1 i 3/4 szklanki maki pszennej, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - 1/2 łyżeczki soli, - 1/3 szklanki oleju, - 1/2 szklanki wody, opcjonalnie: - 1 łyżka koncentratu pomidorowego, - szczypta czosnku suszonego, - 1/3 łyżeczki oregano suszonego. - kminek, -ew. sól gruboziarnista do posypania. Wykonanie: Jeśli(...)misek wsypujemy po połowie składników, do jednej dodajemy dodatkowo koncentrat, czosnek i oregano. Ze składników w obu miskach wyrabiamy gładkie ciasto (gdy potrzeb dosypujemy mąki). Ja przyznam się, że robiłam w robocie Kitchen Aid, zrobiłam jedno ciasto bez dodatków, podzieliłam na dwie części i do jednaj dodałam koncentrat z oregano i czosnkiem ponownie wyrabiając. Ciasto musi być gładkie

Co na wege obiad?
mazurek z orzechami i bezą 122

każdej krawędzi. Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Z odciętych kawałków ciasta formujemy wałeczki i przyklejamy je do ciasta (możemy przyklejać białkiem) tworząc rant. Ciasto nakłuwamy widelcem. Pieczemy w 170 st. C do zrumienienia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na wierzch ciasta: ok. 2-3 łyżki dżemu lub powidła 1-2 garście orzechów włoskich 3 białka(...)Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier puder i ubijamy na lśniąco. Na upieczonym spód ciasta rozsmarowujemy np. dżem, posypujemy posiekanymi orzechami. Na całości rozsmarowujemy równomiernie ubite białka i wierzch posypujemy odrobiną posiekanych. Pieczemy w 140 st. C przez ok. 60 min., aż beza będzie wypieczona, chrupiąca z wierzchu. Po upieczeniu możemy pozostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do wystudzenia

Domowy Smak Jedzenia
Kolorowe muffiny 160

składniki - oprócz sody! Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni, program góra/dół, bez termoobiegu.  Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Wymieszać suche i mokre składniki, na sam koniec dodać do całości sodę, wymieszać i natychmiast nakładać ciasto do papilotek.  Wstawić do piekarnika i piec przez 20 minut.  Bon appetit!  Dodatki: Jakie tylko podpowiada Wam wyobraźnia(...)czekolada lub krem, jak u mnie.  Czekolada: 3/4 szklanki posiekanej czekolady + 1/4 do posypania muffin (3/4 dodać do suchych składników, resztą posypać muffiny przed pieczeniem). Krem: Najbardziej popularny krem do muffin robi się na bazie masła i barwników. Jest to krem, który ładnie się trzyma, jednak mi nie odpowiada zarówno smakiem jak i swoją "ciężkością."  Polecam

Garniec Magalie
Brownie z kremem śmietankowym i owocami letnimi 144

jedną stronę. Formę do pieczenia (16lub 18cm) wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę na brownie. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C. Pieczemy przez ok. 35-45 min. Upieczone ciasto odstawiamy do przestudzenia, a w tym czasie przygotowujemy krem. Tak naprawdę krem możemy przygotować bez pomocy miksera, używając jedynie łyżki. Masę przygotowuję używając składników mocno schłodzonych. Mascarpone

Raj dla Podniebienia
Tarta owocowa z białą czekoladą-czekoladę można zastąpić budyniem jeśli ktoś nie lubi czekolady 255

akurat bardzo lubię białą czekoladę więc skladniki mi pasowały a przepis mam z gazety bez autora. składniki na ciasto blaszka o średnicy 26 cm 2 szklanki mąki tortowej 2 łyżki cukru pudru 1 kostka kasi do pieczenia 3 łyżki wody ,troszkę soli wszystkie składniki wyrobić i na 30 min do lodówki a potem ciasto rozwałkować i do blaszki

Moje Wyroby
Najłatwiejsze ciasto z truskawkami 137

partiami mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia. Cały czas mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przelewam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładam do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy 30-35 minut do tzw. suchego patyczka ( bez termoobiegu). Przestudzone możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem. Smacznego !                 Zapraszam

Kulinarne przygody
Ciasto orzechowiec 3030

piekarniku nagrzanym (góra-dół) do 170 stopni C przez 12 - 15 minut.  Z drugą częścią ciasta postąpić podobnie, ale dodatkowo przed pieczeniem położyć na nim lekko wystudzoną masę orzechową. Piec tyle samo czasu co poprzedni placek, oba wystudzić. Placek bez orzechów posmarować cienką warstwą konfitury, a na niej wyłożyć krem i przykryć plackiem z orzechami. Wstawić

Kuchcik gotuje
Migdałowe gniazdka Wielkanocne- muffinki 154

mleko. Ubijamy rózgą chwilę do rozbicia jajek i połączenia składników. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier, mieszamy rózgą. Nakładamy porcje ciasta do papilotek do 2/3 wysokości, posypujemy pozostałym cukrem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 25 minut ustawiając piekarnik góra i dół bez termoobiegu. Muffinki studzimy. Do wystudzonych przygotowujemy krem. Ubijamy zimną śmietankę z cukrem pudrem

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasteczka z mąką kasztanową i powidłami śliwkowymi 153

pozostałymi suchymi składnikami. Dodać masło pokrojone na mniejsze kawałki, żółtka, mleko i ekstrakt. Zagnieść gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość około 3-4 mm, wycinać kształty (równą ilość ciasteczek z dziurką i bez). Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 180 stopniach około 10 minut. Po przestudzeniu przełożyć ciasteczka powidłami śliwkowymi i posypać zmielonym na puder

Fitkot
Babka dyniowa bez cukru 190

dużo zdrowsze. Babkę polałam gorzką czekoladą. Dzięki tym zabiegom można pokusić się o kawałeczek babki do kawy bez większych wyrzutów sumienia ;) Ciasto: 200 g miękkiego masła 2/3 szkl ksylitolu 4 jajka 3 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl puree z dyni 1 łyżeczka cynamonu  2 łyżki kakao Dodatkowo: gorzka czekolada łyżka zmielonych orzechów

Smakołyki Asi
Tort Bezowy z Czarną Porzeczką PAVLOVA 215

połowę porzeczek i wymieszać parę razy szpatułką, żeby uzyskać marmurkowy wzór ( patrz FILM ). 9. Zdjąć papier do pieczenia z blatu bezowego z wgłębieniem i położyć go na paterze. Na bezę wyłożyć połowę śmietany porzeczkowej, wyrównać. Na wierzch wyłożyć połowę pozostałych porzeczek. Ciasto nakryć drugim blatem bezowym, lekko docisnąć. Na wierzch wyłożyć pozostałą śmietanę porzeczkową i pozostałe porzeczki. 10. Tort

Mała Cukierenka
Kruche rogaliki z marmoladą 5 - składnikowe 163

szybkie przysmaki. Niżej w przepisie napisałam aby ciasto schłodzić godzinę w lodówce,  a prawda jest taka że bez chłodzenia też wyjdą;) najwyżej będą mniej kruche ;)  i jeśli nie mam czasu bo mają to być szybkie rogaliki, zagniatam, piekę i jemy! Składniki na około 16 rogalików: 125 g masła 3 łyżki śmietany 18% 1,5 szklanki mąki(...)kostkę masło. Wszystkie składniki siekamy do uzyskania kruszonki, a następnie zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Ciasto owijamy folią spożywczą, pozostawiamy w lodówce na ok 1 godzinę.  Po tym czasie ciasto dzielimy na 2 części i każdą z nich cienko wałkujemy w okrąg. Rozwałkowane ciasto dzielimy na osiem części, tak aby powstało osiem równych trójkątów. Na szerszej części

Życie zaczyna się w kuchni