bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:210/1508)

Pieczony omlet kakaowy z bananem 168

smakują prawie jak ciasto. Dziś więc przepis na przepyszny mocno kakaowy omlet z bananami. Idealny na śniadanie, zwłaszcza to weekendowe ;)  Ja swojego omleta piekę w małym ceramicznym naczyniu delikatnie posmarowanym olejem kokosowym. Omleta można upiec również w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia albo użyć patelni, którą można wsadzić do piekarnika.  Taki pieczony omlet wychodzi bardzo puszysty(...)Dodać żółtka, delikatnie wymieszać trzepaczką. Dodać 2 łyżki mąki oraz kakao i bardzo delikatnie wymieszać za pomocą łyżki. Ciasto wylać do formy, wyrównać. Na wierzch położyć plasterki banana. Piec przez około 10 minut. Podawać z masłem orzechowym, syropem klonowym lub bez dodatków

Healthy food explorer
Ciasto ze śliwkami z bezą na serowym spodzie i... 1 urodziny bloga:):) 172

ciasto pochodzi czasposisma "Smacznego!", nr 9/2005. Blaszka o wymiarach  26/41 cm Składniki: 1 kg śliwek węgierek 1 jajko 7-8 łyżek mleka 7-8 łyżek oleju 20-25 dag chudego twarogu (kostka) 40 dag cukru (25 dag do ciasta, 15 dag do bezy) szczypta soli 1 torebka cukru waniliowego 40 dag mąki 2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia(...)pieczenia i stopniowo dodawać do masy. Całość wyrobić na gładkie ciasto. Blaszkę dobrze natłuścić. Wyłożyć do niej ciasto i równomiernie je rozwałkować. Posypać tartą bułką i wyłożyć na nie śliwki. Piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Białka ubić na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania stopniowo wsypywać pozostały cukier. Na końcu dodać sok z cytryny. Bezę rozsmarować

My simple kitchen
Metrowiec – dwukolorowe ciasto z kremem 556

jakoś nie kojarzę tego ciasta. W każdym razie warto bez wątpienia go zrobić. Skąd się bierze tak charakterystyczny wygląd metrowca, złożonego jakby z pionowych pasków? Pieczemy dwie blachy ciasta – jedno zwykłe, drugie z dodatkiem kakao. Po upieczeniu, ciasto kroimy i smarujemy kremem, na przemian w blaszce układając ciasto kakaowe i białe. Górę wykańczamy polewą czekoladową. Ja pozwoliłam sobie(...)ciasta kroimy na kromki.\r","Ka\u017cdy kawa\u0142ek ciasta smarujemy kremem i uk\u0142adamy na przemian w blaszkach - raz kromka bia\u0142a, raz kromka kakaowa.\r","Ciasto polewamy polew\u0105.\r","G\u00f3r\u0119 posypujemy podpra\u017conymi bez t\u0142uszczu, na patelni pestkami migda\u0142\u00f3w.\r","Przed podaniem ciasto kroimy pod skosem.\r"]} Drukuj Metrowiec – dwukolorowe ciasto

Mieszam w Garnku
Fougasse - spokój przy ognisku domowym 163

łyżką, a następnie wyrabiam do uzyskania delikatnego, plastycznego ciasta. Można wyrabiać robotem lub używając maszyny do chleba. Ja robię to ręcznie z upodobania. Po kilku minutach wyrabiania gładzę kulę ciasta z wszystkich stron dłonią oblaną oliwą. Przykrywam i odstawiam na 1 do 1,5 godziny w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto jest gotowe do dalszej pracy. Podsypuję mąką kukurydzainą(...)pita. Piekę 12 minut na złotobrązowo, bez nawiewu. Teraz zajmuję się drugą częścią ciasta, postępując z nią identycznie jak z pierwszą. Fougassy poznałam dzięki stronie chleb.info.pl. Troszkę tylko tamtejszy przepis zmodyfikowałam. Spróbujcie, na pewno nie będziecie żałować! Fougassy są jakby odpowiednikiem włoskiej focaccii, możecie pokusić się o dodawanie do ciasta różnych ziół czy posypywania listków przed pieczeniem, czym

I tu będę miała takie te
Snickers 212

musi być idealnie równo rozprowadzona, ponieważ podczas pieczenia rozpuszczone składniki "bomblują" i rozmieszczają się na całą powierzchnię ciasta) 4. Z upieczonego ciasta ściągnąć papier do pieczenia. Na blachę położyć pierwszą część bez orzechów. 5. Przygotować masę budyniową. Mleko zagrzać w garnku. W misce rozmieszać budyń  i cukier. Dodać do gotującego się mleka. Gdy budyń zacznie gęstnieć

A Ty Smakuj Mnie
Kruche ciasto z brzoskwinią i budyniem 156

śmietany 18 % 2 łyżki lodowatej wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ponadto: 3 duże brzoskwinie 3 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 900 ml mleka    Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Mąkę , cukier puder i proszek do pieczenia przesiać i dobrze wymieszać. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wszystkie składniki ucieramy na grubą

Różne smaki w kuchni
Kruche ciasto z brzoskwinią i budyniem 449

zimnego masła 2 żółtka 1 łyżka śmietany 18 % 2 łyżki lodowatej wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ponadto: 3 duże brzoskwinie 3 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 900 ml mleka    Sposób przygotowania:Ciasto kruche:  Mąkę , cukier puder i proszek do pieczenia przesiać i dobrze wymieszać. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych

Słodkości i nie tylko
Ciasto jogurtowe ze śliwkami 437

przekroić na pół i pozbawić pestek, oprószyć mąką ziemniaczaną (będzie chłonęła nadmiar soków podczas pieczenia ciasta). Następnie ułożyć owoce w rządkach na wierzchu ciasta, rozcięciem do góry, a skórką do dołu, lekko dociskając. Piekarnik nagrzać do 180 st.C (grzałka górna i dolna, bez termoobiegu) i piec całość przez ok. 35-50 minut (do czasu tzw. suchego patyczka

Kulinarne Przeboje
Przepyszne muffinki z daktylami i bananem 145

nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 35-40 minut. Wyjąć i przestudzić, delikatnie wyjąć z foremek. Podawać z gałką lodów waniliowych lub bez. Muffinki są rewelacyjne. Można to ciasto upiec na blaszce o wymiarach 20 x 20 cm. Wszystko robimy w ten sam sposób, tylko blaszka musi być wyłożona papierem do pieczenia wysmarowanym lekko masłem. Następnie polać

Kuchnia Pokoleń
Pani Walewska - Pychotka 283

wykonaniu - a efekt końcowy rewelacyjny. Kruche ciasto, delikatna słodka beza, krem budyniowy i dla przełamania słodyczy dżem porzeczkowy... Po prostu poezja :) Najpierw zagnieść kruche ciasto. Wszystkie składniki zagnieść razem. Powstałe ciasto podzielić na pół. Przygotować formę o wymiarach 25 x 33 cm, którą należy wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta wyłożyć na spód i wyrównać. Na nim rozsmarować(...)płatków migdałowych (fot.2).Placek piec w temperaturze 175ºC przez około 40 minut. Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta. Można obydwa placki piec razem w piekarniku (z termoobiegiem) lub jeden po drugim, ale wtedy najlepiej drugą drugą bezę przygotować tuż przed pieczeniem. Placki dobrze wystudzić.Teraz należy przygotować krem. Jedną szklankę mleka zagotować z cukrem i z cukrem waniliowym

Świat Ciasta
Chleb orkiszowy pełnoziarnisty - Gdańskie Młyny 130

minut na szybkich obrotach). Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Wyrośnięte ciasto zagnieść i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, w której będzie pieczony (ja zostawiłam go w misce i później piekłam na kamieniu, bez formy). Przykryć ponownie ściereczką i odstawić na 1h w ciepłe miejsce. Podczas rośnięcia powierzchnię ciasta należy kilkakrotnie nawilżać

CookYourself
letnie ptasie mleczko z owocami 340

Ciasto idealne na letnie dni- lekkie, soczyste a co najważniejsze: bez pieczenia. Do jego użycia można użyć dowolnych ulubionych owoców, ja wykorzystałam truskawki, jagody i poziomki. Chyba specjalnie nie trzeba go zachwalać, myślę że skusi się na nie każdy miłośnik ciast z galaretką.  *blaszka 25*34 cm Składniki: paczka okrągłych biszkoptów 250 g truskawek szklanka jagód

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
smaczne,łatwe,szybkie ciasto śliwkowe... 212

forma silikonowa 26 cm, ciasto rozsmarować, wierzch posypać tartą bułką (wchłonie sok z owoców i nie będzie zakalca), gęsto ułożyć śliwki bez pestek, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut ciasto dobrze wystudzić w formie, przed podaniem posypać cukrem pudrem - najlepsze, najsmaczniejsze dla dorosłych i dzieci ciasto ucierane z owocami jakie się lubi

W Mojej Kuchni Lubię
Kruche z bitą smietaną i owocami 198

Stęskniłam się za owocami z bitą śmietaną i pomyślałam ,że coś ala Benoffee ale na pieczonym spodzie i z galaretką i owocami będzie w sam raz

Wypieki Rene
Rustykalna tarta z jabłkami 180

Rustykalna tarta, bardzo krucha, delikatna, smaczna. Pieczona bez użycia formy do tarty. Można piec ją z różnymi sezonowymi owocami np. śliwkami czy gruszkami. Warta wypróbowania 😊. Składniki na ciasto: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej  2 łyżki cukru pudru 125 g zimnego masła, pokrojonego w kawałki  3 łyżki zimnej wody  szczypta soli  Składniki na nadzienie: 4 duże(...)roztopionego masła  1 roztrzepane jajko  Przygotowanie ciasta:  Mąkę wymieszać z cukrem i solą, dodać masło i 3 łyżki wody. Posiekać nożem do otrzymania kruszonki, następnie szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę i owinąć folią spożywczą, schłodzić w lodówce przez 30-60 minut.  Na blat wyłożyć papier do pieczenia tak, aby zmieścił się 30 cm krążek

Słodka Strefa