To mój kolejny tort bez pieczenia. Na szybko gdy mamy ochotę na coś słodkiego a nie chcemy czekać aż upiecze nam się biszkopt. Z
Ewa w kuchniCiasto wzorowane na batoniku Kinder Country. - bez pieczenia - proste i pyszne - idealne na każdą okazję Czas szykowania: około 30 min + oczekiwanie na galaretkę Czas chłodzenia: około 2 h Ilość porcji: forma 28/18 cm lub tortownica 24-26 cm Składniki na białą masę: • 250 g serka mascarpone • 250 g śmietanki 30 % • 1 galaretka
AniaGotuje.plNiesamowity sernik o smaku bardzo zbliżonym do Wedlowskiego ptasiego mleczka. Idealne również jako tort. To jedno z ciast, które zaskoczyło nawet mnie samą :-) - bez pieczenia - bez spodu - bez glutenu - prosty i szybki Ps. Kto jeszcze nie próbował najpopularniejszego w sieci przepisu na Śnieżny Puch ? :-) Czas przygotowywania: około 40 minut Czas chłodzenia: minimum
AniaGotuje.plByły już ciasta o smaku Snikersa, były Snikersy bez pieczenia teraz przyszedł czas na sernik z wkładką Snikersową, który jest bardzo szybki, prosty i dobry w smaku. Piekłam 70 minut w 180 stopniach w tortownicy o średnicy 23 cm. Czytaj więcej
PychotkaaaPyszny torcik bez pieczenia z masą czekoladową i waniliową oraz z letnimi owocami. Ładnie się prezentuje i nie wymaga pieczenia. Przygotowanie zajęło mi
Bajeczna KuchniaWeekend a więc pewnie wielu z was będzie piekło coś słodkiego. Bo weekend bez domowego ciasta czy babeczek to weekend stracony. Ale co zrobić, gdy mamy ochotę ale zdrowie ogranicza korzystanie nam ze słodkich wypieków? Mozna upiec bezglutenowe muffinki. Szybkie, proste i pyszne. Z dodatkiem masła orzechowego idealna, weekendowa, słodka przekąska. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikgodzinę. 3. Formę o wymiarach 20 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Prosto do formy zetrzeć na dużych oczkach tarki schłodzone ciasto Ciastem wylepić spód formy i wstawić do lodówki na około 30 minut. 4. Piekarnik nagrzać do 160 stopni (góra i dół bez termoobiegu). Wstawić blaszkę z ciastem i piec przez około 35 minut na złoty
W mojej kuchniwymieszaj. Dodaj suche składniki do mokrych i delikatnie wymieszaj łyżką lub szpatułką. Wyłóż formę papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Wyłóż ciasto do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ciasto na 175ºC na termoobiegu (bez termoobiegu w zależności od piekarnika ale 10 stopni więcej) przez 40 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij upieczone ciasto
codojedzeniaSzybki torcik bez pieczenia z mascarpone i malinami. Składniki: 500 gram serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru cukier waniliowy 2 śmietan-fixy Masa malinowa
Bajeczna Kuchniawyczuwalne i widoczne kawałki jabłek dlatego takie dodałam, jak ktoś nie lubi morze zetrzeć na tarce ) Na rozgrzaną patelnie (ja używam zawsze teflonowej i piekę bez tłuszczu) kładziemy po pełnej łyżce ciasta, przekręcamy na druga stronę gdy zobaczymy bąbelki. Smażymy do zrumienienia z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem lub z ulubionym swoim dodatkiem. Smacznegooo
Gotowanie...to proste !wspaniała alternatywa do pieczonych ciast, to wersja ciasta na zimno, bez udziału piekarnika, doskonały deserek na zimno, do poobiedniej kawy taka porcyjka? - czemu nie?! Składniki: 3 paczki herbatników kakaowych 1 śmietana 30% 1 serek mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki soku z limonki 1 paczka wiórek kokosowych polewa czekoladową Wykonanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem
kgwjanczewocytrynową ,zagniatamy ciasto na jednolitą masę. Rozwałkowujemy je na grubość 4 mm ,na wierzch wykładamy masę makową pozostawiając na około po centymetrze ciasta bez masy. Zawijamy rulon i nakłuwamy szpikulcem (żeby nie popękało podczas pieczenia). Ciasto przekładamy do dużej keksówki i odstawiamy na 40 min w ciepłe miejsce. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C i pieczemy
R'n'G Kitchenjasną masę, dodaj do mącznej mieszanki i wymieszaj. Dolej śmietanę i kolejny raz wymieszaj. Blachę wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Na dnie blaszki ułóż czereśnie (bez soku). Zalej je przygotowanym ciastem. Piecz ok. 40-45 minut w temperaturze 180 stopni, aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów i się zarumieni. Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i odstaw
Mania Wypiekaniawykładamy ciastem, pamiętając także o rantach formy. Ciasto nakłuwamy widelcem i wysypujemy na nie ceramiczne kuleczki lub suchą fasolę, aby ciasto w czasie pieczenia się nie wybrzuszało. Ciasto pieczemy przez około 10 minut (bez termoobiegu), po tym czasie zdejmujemy kuleczki i pieczemy kolejne 10 minut. Na podpieczony spód wykładamy krem budyniowy, a na kremie układamy plasterki rabarbaru. Tarte
Kulinarne przygody Gatitybudyń. Gotowy budyń odstawić do wytudzenia przykrywając aby nie zrobił się kożuch. Następnie utrzeć masło i porcjami dodawać wystudzony budyń. Do tortownicy w której piekło się ciasto przełożyć upieczony blat ciasta bez masy orzechowej. Wyłożyć krem budyniowy i przykryć drugim blatem z masą orzechową, orzechami do góry. Tortownicę przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki
Monia miesza i gotujePomidorki koktajlowe kilka Czarne oliwki kilka Rukola garść Składniki na ciasto do pizzy http://kulinarneprzeboje.pl/2013/02/03/domowa-pizza-ciasto-na-pizze-jak-z-pizzerii-przepis-podstawowy-hausgemachte-pizza-das-grundrezept/ Sos do pizzy http://kulinarneprzeboje.pl/2013/08/04/sos-pomidorowy-do-pizzy/ Wykonanie: Przygotować ciasto na pizzę (link do przepisu) – bez pieczenia. Przygotować sos do pizzy (link do przepisu) Mozzarellę pokroić w plasterki, a oliwki i pomidorki na pół. Nagrzać […] The post Pizza z rukolą, szynką
Kulinarne Przebojedłonią. Wałki z ciasta układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Pomiędzy wałeczkami zostawiamy odstępy, ponieważ podczas pieczenia ciasto urośnie. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut w 200 stopniach: grzałka góra + dół, bez termoobiegu. Po wyjęciu z piekarnika ciasto lekko studzimy. Wałki delikatnie przekładamy na deskę do krojenia i jeszcze ciepłe
Smak mojego domuharlotte to banalny i szybki w przygotowaniu deser, który sprawdzi się idealnie na wszelkie okazje. Jako że to ciasto nie wymaga pieczenia, wprost nie może się nie udać. Przygotowanie Charlotte zajmuje około 15 minut. Wystarczy umiejętnie ułożyć biszkopty, ubić kremówkę i wymieszać z owocowym musem. Reszta to oczekiwanie, aż krem stężeje. Ale na pocieszenie powiem Wam, że nawet(...)Ciasto wstaw z powrotem do lodówki na kolejne pół godziny do godziny (najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy jest już gotowe). Gdy galaretka stężeje, wierzch deseru ozdób malinami i bitą śmietaną za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego. Między maliny możesz dodatkowo poukładać listki mięty. Gotową Charlottę wyjmij z foremki, przełóż na paterę i zwiąż delikatnie wstążką (tylko w celach dekoracyjnych, ciasto bez
Food Squarecukru, cynamonem i opakowaniem cukru waniliowego. Wykładamy na ciasto. Wstawiamy do nagrzanego pieca na 15 minut i podpiekamy. 3. beza W tym czasie przygotowujemy bezę. - 3 białka - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 3 łyżki cukru Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, potem mąkę ziemniaczaną. Wykładamy na podpieczone ciasto. 4. dżem jeżynowy Na wyłożoną bezę wykładamy dżem jeżynowy, i posypujemy kruszonką
SMYKWKUCHNIowocami. Maliny w cieście działają orzeźwiająco. Beza, na wierzchu każdego z blatów jest chrupiąca. Całość przełożona (nie)zwykłym kremem śmietankowym z dodatkiem dżemu mailowego nadaje ciastu inny wymiar smakowy i wprowadza w zachwyt z kolejnym kęsem. Bardzo polecam. Zaskoczcie i wprowadźcie w zachwyt swoich znajomych i rodzinę tym oto ciastem. Składniki na ciasto: 200 g masła 200 g cukru kryształu(...)pieczemy (patrz wyżej). Krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 4 łyżki dżemu malinowego Serek mascarpone i śmietanę umieszczamy w misie miksera. Ubijamy na sztywno. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta rozsmarowujemy dżem malinowy. Na warstwę dżemu wykładamy krem. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Dekorujemy dodatkowo malinami i płatkami migdałów. Źródło (ze zmianami): bbcgoodfood.com The post Kremowy Przekładaniec z Bezą
Made By Mom And Sonpapierem do pieczenia. Jedną część ciasta wyłóż łyżką na blachę, następnie za pomocą płaskiej łopatki (np. silikonowej), rozprowadź ciasto po blaszce. Łopatkę co chwilę należy wkładać do ciepłej wody, aby ciasto za bardzo się nie kleiło. Piecz przez 30 minut na złoty kolor. W trakcie pieczenia pod żadnym pozorem nie otwieraj piekarnika, bo inaczej ciasto opadnie! Uwaga(...)mniejszych foremkach ciasto będzie potrzebowało dłuższego pieczenia! Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika, odczekaj kilka minut, a następnie zdejmij placek z blaszki. Blaszkę umyj i osusz, powtórz pieczenie drugiego placka. Krem: Ugotuj budynie: w szklance mleka rozprowadź proszki budyniowe i ksylitol, resztę mleka dobrze zagotuj, wlej mleko z rozpuszczonym proszkiem i mieszaj, aż budyń będzie miał gładką konsystencję
Smiling Shrimppieczenia. Jedną część ciasta wyłóż łyżką na blachę, następnie za pomocą płaskiej łopatki (np. silikonowej), rozprowadź ciasto po blaszce. Łopatkę co chwilę należy wkładać do ciepłej wody, aby ciasto za bardzo się nie kleiło. Piecz przez 20 - 25 minut na złoty kolor. W trakcie pieczenia pod żadnym pozorem nie otwieraj piekarnika, bo inaczej ciasto opadnie! Uwaga(...)mniejszych foremkach ciasto będzie potrzebowało dłuższego pieczenia! Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika, odczekaj kilka minut, a następnie zdejmij placek z blaszki. Blaszkę umyj i osusz, powtórz pieczenie drugiego placka. Krem: Ugotuj budynie: w szklance mleka rozprowadź proszki budyniowe i ksylitol, resztę mleka dobrze zagotuj, wlej mleko z rozpuszczonym proszkiem i mieszaj, aż budyń będzie miał gładką konsystencję
Smiling ShrimpLink do filmu z przepisem na: Ciasto z jabłkami i budyniem Przygotowanie: Najpierw przygotuję ciasto (ciasto można przygotować ręcznie lub miksera): Na blat wysypuję mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, dodaję dobrze schłodzony tłuszcz (pokrojony) i pocierając dłońmi łączę ze sobą składniki. Następnie dodaję żółtka, śmietanę i zagniatam ciasto. Gotowe ciasto zawijam w folię spożywczą i odkładam(...)podpiekanie ciasta: Schłodzone ciasto wykładam na blat podsypany mąką i rozwałkowuję na wielkość foremki. Następnie przekładam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wyklejam dno ciastem. Ciasto nakłuwam nożem lub widelcem i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na drugą od dołu półkę i podpiekam około 20 minut (piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania
Uwaga Babcia Gotujecoś upiekłam, bo kawa bez ciasta to nie kawa :) Przepis na ciasto znalazłam u Pani Weroniki klik w jej przepisie był rabarbar ale że nie mogłam nigdzie dostać to dałam wiśnie i też wyśmienicie smakowało. Polecam bo jest łatwe w przygotowaniu i przepyszne . Zapraszam :) Składniki : 3 jajka 1 białko 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy
Sama słodycz i szczypta chilipiekarnika do 190°C (góra i dół bez termoobiegu). Ciasto (spód i boki) okryć dokładnie folią aluminiową. Na spód wysypać suchą fasolę (fot.1). Piec przez 15 minut, następnie zdjąć obciążenie z fasoli oraz folię (fot.2) i piec jeszcze przez około 13 minut na złoty kolor.Teraz czas na bezę. Białka wlać do miski i ubić mikserem na sztywną pianę(...)dół bez termoobiegu). Truskawki dokładnie osuszyć i pokroić na kawałki. Następnie wymieszać z proszkiem kisielu lub z mąką ziemniaczaną.Na podpieczonym, kruchym spodzie rozsmarować dżem, ułożyć truskawki (fot.3), wyłożyć pianę z białek (fot.4) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 20-25 minut aż beza będzie z wierzchu lekko zarumieniona. Wyjąć i dokładnie ostudzić. Ciasto najlepiej kroić
Świat Ciastakromki (w końcu ktoś te kromki musi przecież zjadać...), tu każdy kawałek jest z kromką i wszyscy wciągają bez zająknięcia, tak więc jeśli macie taki sam problem z domownikami, polecam piec ciasta w tortownicy... :-) I jeszcze jedno moje spostrzeżenie, ponieważ piekłam już ten sernik na cukrze trzcinowym, później raz upiekłam na ksylitolu (i mimo iż bardzo lubię serniki(...)łyżki zimnej wody Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i przy pomocy haka zagnieść kruche ciasto. Gdy masa się rozkruszy dłońmi zagnieść kruche ciasto i wyłożyć do przygotowanej wcześniej (dno wyłożone papierem do pieczenia) tortownicy. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Dokładnie wykleić spód i wstawić formę do lodówki na czas przygotowywania masy serowej. Składniki masy serowej: - 1kg dobrego, gęstego
Smaczne Zdrowekońcu dodajemy rodzynki i całość mieszamy do połączenia składników. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub mielonymi migdałami formy. Wygładzić łyżką maczaną w letniej wodzie i odstawić w ciepłe miejsce do wyrastania (pod przykryciem), na ok.30-60 minut. Piec w nagrzanym do 175*C piekarniku (bez termoobiegu tylko góra-dół) ok.45-50 minut. Gdy lekko przestygnie (po ok.10-15
Smaczne Zdrowewanilii i dokładnie zagnieść hakiem. Gdy ciasto zacznie odstawać od brzegów miski wlać roztopione, lekko ciepłe masło. Masło dodawać małymi porcjami i ponownie zagniatać. Ciasto będzie miękkie i lejące. Przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości do wyrośniętego ciasta dodać skórkę pomarańczową obtoczoną w mące i dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części, zrolować i ułożyć(...)rulon w foremkach wysmarowanych masłem i obsypanych mąką. Ciasto wyłożyć tylko do połowy foremki. bo silnie wyrasta. Przykryć ściereczką kuchenną i odstawić do ponownego wyrośnięcia przed wstawieniem do piekarnika ciasto posmarować wodą lub mlekiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 200`C 30 minut. Początkowo studzić w foremce, później wytrząsnąć babki z foremek i studzić na kratce ksylitol zmielić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pieczenia. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, wyłożyć nim dno formy: można wcześniej lekko rozwałkować, można odrywać po kawałku i układać w formie, następnie wyrównać np. wałkując szklanką (ułożoną na boku) wewnątrz formy. Na wierzchu ułożyć ćwiartki śliwek Piec w temperaturze 190-200 o C przez około 30-40 minut lub krócej, do zezłocenia i wypieczenia ciasta. Wyjąć, wystudzić. Krem(...)temperaturze 140 o C przez około 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana. W razie konieczności lekko przedłużyć (lub skrócić) czas pieczenia. Wystudzić. Ciasto wyjąć z lodówki. Na wierzch wyłożyć wystudzoną bezę. Schłodzić przez 2 godziny w lodówce. Kroić, podawać. Ciasto kroi się lepiej po nocy w lodówce (beza nie stawia oporu przy krojeniu). Można przechowywać
Czerwień i błękit