Są takie dni w życiu prawie każdej kobitki, że dostaje szału, nie zważa na żadne diety i marzy o czymś słodkim. Ja miałam taki dzień wczoraj
Dzieje kuchennej WiewióryPowróciliśmy do szkolnej rzeczywistości. Do szybkich spacerów do i ze szkoły lub też do proszenia tych życzliwych o podwózkę. Także do śniadaniowego pakowania. Na poniedziałkowe drugie
Dzieje kuchennej WiewióryCały czas kombinuję co by tu Córci zapakować do śniadaniówki. Oprócz wszelkich ryżów, kasz, granoli czy kanapek trafiają tam również ciekawe, trochę zdrowsze wersje ciast czy
Dzieje kuchennej WiewióryNajszybszy deser-ciasto to chyba muffiny :) uwielbia je. Dziś odsłona z bananami, orzechami i boską nutellą. Dzięki bananom babeczki są wilgotne.Składniki:2 szklanki przesianej mąki
Bon Appetit MałgorzatyBabeczki te wykonałam na imprezę kulinarną w OpoluŻarłostacja 2 - wydanie jesienne. około 50 muffinek rozeszło się w 20 minut! I zostały tylko miłe wspomnienia
Bon Appetit MałgorzatyDomowy jogurt bez zbędnych ulepszaczy.Składniki:1 dojrzały banan200 ml gęstego jogurtu naturalnego (może być grecki)Sposób przygotowania:Jogurt przekładamy do blendera, dodajemy obranego i pokrojonego
Kuchnia domowa AniPrzepis na szybką i pyszną kolację. Otręby to niezbędny składnik diety, dobrze wpływają na trawienie i mają dużo błonnika. Dodaję je ostatnio do płatków śniadaniowych z
Kuchnia domowa AniSezon na truskawki dobiega powoli końca. Z tej racji zapraszam na koktajl :)Składniki:1 szklanka truskawek1 duży banan1 szklanka mlekaSposób wykonania:1. Truskawki myjemy, odszypułkowujemy. Banana
Kuchnia domowa AniProste,szybkie ciasto dla wielbicieli truskawek i bananow.Spod z dodatkiem podprazonych mielonych orzechow laskowych swietnie komponuje sie z mascarpone i truskawkami.Dla tych co szukaja nowych wyzwan
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Od czasu do czasu lubię zrobić na szybko placuszki na słodko. I zawsze tak jest, że robię je z tego co akurat mam pod ręką. Dziś
Ewa w kuchnirozwiń i czytaj przepis ;Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniSkładniki na 24 muffinki: 2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju2 jajka 2,5 szklanki mąkiłyżka proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki
Świat CiastaCzerwone banany od świętego mikołaja już dojrzały :)Poza kolorem, od żółtych różnią się trochę konsystencją. U zwykłego banana miąższ jest żółty, zwarty i sprężysty, natomiast u
Kuchenny Skrawek NiebaDzisiaj kolejny pomysł jak wykorzystać banany, których nikt nie chce zjeść :) I zdjęcia odnalezione w czeluściach komputera ;) Kiedyś przygotowywałam babeczki z bananami >
Codzienna kuchnia niecodziennaPomyślałam sobie,że warto zastąpić tradycyjną mąkę inną. Czasami mieliłam otręby owsiane i też był mączka. Jednak moje eksperymentowanie poszło w kierunku kaszy jaglanej
W kuchennym oknie Ewy