bagietka - 3616 przepisów (strona:110/242)

14 pomysłów na przekąski na świąteczny stół 111

Podróż w Kulinaria 8. Jajka faszerowane pastą z tuńczyka przepis na: Mydło i Powidło 9. Koreczki z pomidorków koktajlowych i mozzarelli przepis na: Życiowe Pasje 10. Zapiekanki „kominy” z bagietki przepis na: Kuchnia na Wypasie 11. Mini przekąski na krakersach przepis na: Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki 12. Koreczki z ogórka i z wędzonym łososiem przepis na: Zdrowy Styl Joanny

BabskiePorady.pl - Przepisy
Sałatka z tuńczykiem i serem pleśniowym 73

Smaczna… zdrowa… kolorowa sałatka z tuńczykiem i serem pleśniowym Polecam na kolację, domową imprezę lub do zjedzenia w pracy. Świetnie do niej pasuje bagietka, pieczywo czosnkowe lub grzanki.   Przystawki i przekąski: ** Ruloniki z pastą jajeczną ** Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego ** Jajka faszerowane tuńczykiem ** Mini tortille z papryką i ogórkiem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki

Kulinarny S.O.S.
Shakshuka 85

masz gotową pastę Zakuscă 🇷🇴 – Rumunia 🇮🇱 – Izrael 🇵🇱 – Polska Składniki potrzebne do zrobienia Shakshuki Pasta z bakłażana i papryki Zakuscă 3 jajka Ser feta Świeża lub suszona pietruszka Bagietki, grzanki, bułki, chleb co lubisz Shakshuka jak ją przygotować Jest to banalnie proste. Jeśli masz już gotową pastę Zakuscă , wlej ją na dużą patelnię i podgrzej. Zrób otwory w sosie

RafalCook
Pasta z bakłażana i papryki 79

dodaj pomidory, miód, liści dopraw solą, zagotuj, zmniejsz temperaturę, przykryj pokrywką i gotuj ok. 90 minut lub dłużej. Możesz pastę z bakłażana zjeść ciepłą lub na zimno. Podawaj z bagietką, Mamałygą , Mici lub z czym tylko lubisz. Jeśli spodobał Ci się mój przepis proszę daj mi znać w komentarzu. Napisz również jakie dania, smaki chciałbyś zobaczyć na moim blogu

RafalCook
Bouef strogonow według oryginalnego przepisu. Zdecydowanie najlepszy 76

przykrycia przez około 5 minut – aż danie nabierze odpowiedniej konsystencji. Bouef strogonow podajemy od razu, raczej nie należy go odgrzewać. Rada: bouef strogonow najlepiej smakuje podany ze świeżą bagietką i ogórkiem kiszonym. Artykuł Bouef strogonow według oryginalnego przepisu. Zdecydowanie najlepszy pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Sałatka z bakłażana 66

smacznego.   👥 – 4 ⏰ – 90 minut 🇧🇪 – Rumunia Sałatka z bakłażana i jej składniki 3 bakłażany Świeża pietruszka lub suszona Pomidorki koktajlowe Majonez domowy 1-2 ząbki czosnku Bagietka Sól Pieprz świeżo zmielony Jak zrobić sałatkę z bakłażana Bakłażana i pomidorki włóż na ok. 50-60 minut do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni. Pomidorki możesz wyciągnąć wcześniej, żeby

RafalCook
Błyskawiczna pasta ze śledzi, twarogu i jajka + film 64

Błyskawiczna pasta ze śledzi, twarogu i jajka to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych wędlin, a także smaczna propozycja na urozmaicenie śniadań. Świetnie smakuje podana ze świeżym pieczywem, pszenną bagietką lub waflami ryżowymi, a do tego jest szybka i prosta w przygotowaniu.     składniki na 3-4 porcje puszka śledzi w oleju (170 g) 2 jajka ugotowane na twardo

Smakowite Dania
Sałatka z rukoli 63

winegretu łyżeczkę octu winnego lub łyżeczkę soku z cytryny. Do sałatki świetnie pasują także suszone pomidory z oleju, plastry grillowanej cukinii lub tarty parmezan. Sałatkę wymieszaj, podawaj z bagietką, pieczywem czosnkowym, grzankami jako dodatek do śniadania lub kolację. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Piersi z kurczaka pieczone 70

bardzo smaczny obiad dla całej rodziny. Możesz go podać z rozmaitymi dodatkami jak np. puree z ziemniaków oraz warzywami. Smakuje także na zimno pokrojona na kanapki lub do bagietki. Pieczone piersi kurczaka można dodatkowo owinąć w plastry boczku lub szynki parmeńskiej, pokroić w plastry. To wyjątkowo udane danie obiadowe. SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz lub pieprz kolorowy

Zasmakuj Kuchni
Śródziemnomorska sałatka z fetą i oliwkami 87

balsamiczny można kupić gotowy w sklepie, lub samodzielnie przygotować mieszając ze sobą: łyżkę octu balsamicznego, łyżeczkę miodu, 2 łyżki oliwy, szczyptę soli i pieprzu. Sałatkę podajemy z grzankami z bagietki lub paluszkami grissini.   Śródziemnomorska sałatka z fetą i oliwkami Zobacz inne przepisy na lekkie i szybkie sałatki: Efektowna sałatka na przyjęcie Sałatka z makaronem i wędzonym kurczakiem Sałatka

e-PrzepisyKulinarne
Zupa z czerstwego chleba 63

fasoli ma w swoim składzie czerstwy chleb. Najważniejszym składnikiem zupy chlebowej jest chleb. Powinien być dobrej jakości, w miarę możliwości bez konserwantów. Możesz wykorzystać zwykły pszenny chleb, bułkę wrocławską, bagietkę lub skorzystać z przepisu na włoski chleb ciabatta . Chleb nie musi być wysuszony na kamień, ale powinien być już czerstwy, kilkudniowy, jednak bez śladów pleśni. Chłopska zupa chlebowa ma nieskończoną

Cztery Fajery
Zapiekanka z pieczarkami i serem 45

Zapiekanki to szybka propozycja na obiad, gdy nie mamy czasu na przygotowanie bardziej czasochłonnych potraw. Składniki oraz sposób przygotowania: Bagietka posmarowana masłem. Na to pieczarki usmażone, ser starty, można dodać salami. Rozgrzać piekarnik do 180 st i piec do stopienia serka z 10 min. max żeby bułka nie była za twarda. Na górę keczup i szczypiorek. Autor przepisu: Magdalena Magda

Wasze Przepisy
Zielona serowa pasta z olejem z pestek dyni 68

szczypiorek dodajemy do pasty. Możemy również pozostawić pestki w całości i tak jak ja posypać po wierzchu pasty. Zieloną pastę podajemy w miseczce z krakersami lub z kanapkami z bagietki, chleba, ciabatty. Kremową pastą możemy również nadziewać ptysie. Smacznego! Przepis został  przygotowany razem z  Allegro Zdrowie i Uroda

Tajemnice Smaku
Bułki wiejskie na podmłodzie wg Aleex 80

równych części wagowych mąki i wody z niewielką ilością drożdży. Poolish to zaczyn, który pochodzi z Polski i został przywieziony do Francji przez polskich piekarzy. Dzięki niemu bułki i bagietki mają niepowtarzalny smak i chrupiącą skórkę. Aby upiec pieczywo na podmłodzie nie musicie mieć zakwasu. Wystarczy mąka, woda i odrobina drożdży. No i potrzebujemy jeszcze jednego „składnika” – czasu. Pieczywo

W mojej kuchni