Składniki: ? 3 szklanki startej cukini ? 3 szklanki mąki ? 1 szklanka cukru ? cukier waniliowy ? 3/4 kostki margaryny ? 3 jajka ? 150 g suszonej żurawiny ? 2 płaskie łyżeczki sody
To co kochamCzekoladowe muffinki od początku do końca wykonała moja córka Monika. Mają specjalne przeznaczenie – urodziny 4-letniego Szymonka, być może przyszłego jej szwagra… jakkolwiek dziwnie
To co kochamTe babeczki powstały specjalnie na konkurs organizowany przez firmę Gellwe na portalu kulinarnym Przyślij Przepis. Ze względu na to, że wykonane zostały z półproduktów, miały nie
To co kochamCzekolada to naturalny antydepresant . Poprawia nastrój, powoduje uczucie zadowolenia, rozjaśnia umysł, zwiększa przepływ energii. Magnez, który zawiera czekolada, reguluje sprawność komórek nerwowych, a cynk i selen
To co kochamTanie i ekspresowe ciasto z jednego jajka! Jest bardzo lekkie i najlepiej smakuje jeszcze na ciepło. Samo przygotowanie to tylko 10 minut. Składniki: ? 1 jajko ? 125
To co kochamKruche babeczki słodko-kwaskowe. W smaku przypominają trochę ciastko warszawskie – Bezę Zygmuntówkę . Zamiast bezy użyłam jednak piany z białek zaparzonej gorącym syropem z przepisu mojej
To co kochamSezon truskawkowy w pełni, więc na każdym blogu kulinarnym znajdziemy ciekawe przepisy z truskawkami. U mnie są to muffinki, które zawsze wychodzą. Podaję przepis podstawowy, z
To co kochamDzisiaj nie będzie przepisu na muffinki ale na masę cukrową do ich dekoracji. Moja córka Monika i jej chłopak David zdali świetnie sesję i od kilku
To co kochamWiśnie zamknięte z orzechami włoskimi w kruchej babeczce! Prosty i zarazem wykwintny deser. Składniki: Ciasto kruche ? 300 g mąki pszennej ? 150 g masła ? 100 g cukru
To co kochamPo powrocie z urlopu bardzo trudno przechodzę jet lag syndrom i moja kuchnia poszła na razie w odstawkę. Wszystkie zapasowe przepisy wykorzystałam, więc dzisiaj pokażę Wam
To co kochamBardzo kruche babeczki z pysznym budyniowym nadzieniem. Przepis pochodzi z amerykańskiej książki „Taste cupcakes”, którą dostałam od siostry. Dodałam jeżyny do środka babeczek, co
To co kochamWszyscy chętnie jemy muffinki, a gdy są czekoladowe to smakują tym bardziej. To ciastko o idealnej porcji i wyglądzie małych torcików, na każdą możliwą okazję i
To co kochamW Halloween nie może zabraknąć dyni. Moja jest ukryta w muffinkach, które wyszły wyśmienite – miękkie, mokre, mięsiste i chrupiące dzięki orzechom i migdałom, a przy
To co kochamIdealne wytrawne muffinki na zdrowe śniadanie. Najlepiej smakują na ciepło z masełkiem. Po przekrojeniu pachną intensywnie oregano, a nasiona przyjemnie chrupią podczas jedzenia. Samo wykonanie jest
To co kochamTe drożdżowe babeczki upiekłam specjalnie z przeznaczeniem do koszyczka ze święconką, bo są symbolem umiejętności i doskonałości. Bardzo ładnie urosły, ciasto jest puszyste i mięciutkie. Takie
To co kocham