babki - 8724 przepisów (strona:300/582)

Babkowa Pani Dynia 182

szaleństwie, nie ma strasznych zabaw, masek, strachów czy “trick or treat”, to jakoś nie nasze klimaty... Nigdy nie odmawiam jednak strasznej słodkości moim dzieciom. Tym razem upiekłam dyniową babkę.  W niedziele dorośli delektowali się dyniowo-orzechową krajanką, a dzisiaj dzieci cieszą się z Babkowej Pani Dyni. Piecząc to ciasto chciałam również sprawdzić nową foremkę Wiltona Dynia 3D. Spisała się(...)ładnie urosło i samo wyskoczyło z formy!! Niestety, nie miałam oka co do ilości składników, więc ciasta troszkę zabrakło, dlatego dynia wyszła trochę plaskawa (następnym razem zwiększę ilość składników) Babka dyniowa wyszła idealnie słodka, piernikowo-dyniowa, z lekką pamaranczową nuta, prawie świateczna)). Babka jest delikatna jak biszkopt, puszysta i wilgotna. Polecam! Przepis, troszke zmodyfikowany ze strony  Kasia Moje Ciasto

Mia Cucina Sofieta
BABKA MAJONEZOWA 2971

tygodnie Wielkanoc i chyba dlatego naszlo mnie wczoraj na babke. Do tego celu zuzylam ostatni sloik polskiego majonezu. Przyznaje, ze bylo warto, bo po babce zostalo tylko wspomnienie i foremka do umycia. 4 jajka - bialka ubijamy osobno 1 szklanka cukru do szklanki wsypujemy 2 lyzeczki proszku do pieczenia 1 budyn smietankowy 0.5 szklanki maki pszennej 0.5 szklanki maki ziemniaczanej majonez

Przysmaki Karolki
Babka bananowo-truskawkowo-ananasowa 168

cóż w tym roku wiosna nas nie rozpieszcza. Dlatego tym bardziej postawmy na wielkanocnym stole kolorowe, pyszne dania. Myślę, ze jednym z nich może być ta owocowa, kolorowa babka o potrójnym smaku, łącząca banany, truskawki i ananasy. To kolejna wariacja na temat popularnego amerykańskiego deseru banana split. Myślę, ze nie jeden łasuch się na nią skusi

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Dyniowa babka z imbirem 201

Jako ,że z piwnicznych zapasów mojej mamy dostało mi się troszkę dyni , dlatego też oprócz smakowitej zupy dyniowej ( pamiętanej jeszcze z dzieciństwa) powstała również ta babka. Składniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 4 jajka 3/4 szklanki oleju 1/4 szklanki mleka łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody 3 łyżeczki mielonego imbiru pół łyżeczki mielonego kardamonu ok pół szklanki zmielonych orzechów

Malinowa Kawiarenka
Babka piaskowa z cytryną i tymiankiem 174

Witam Was! Dalej zostajemy w klimatach wielkanocnych słodkości :-). Moja dzisiejsza propozycja to wielkanocna babka piaskowa z dodatkiem dużej ilości cytryny i z... tymiankiem! Niecodzienne połączenie, ale bardzo smaczne! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Babka jogurtowa 666

żadnych kremów i innych zbędnych dodatków. zaprezentowany niżej przepis jest bardzo prosty. Miarką jest tutaj kubeczek po jogurcie. Wystarczy odmierzyć wszystkie składniki i wymieszać. Prosto i smacznie, polecam!   Babka jogurtowa   PRZEPIS temperatura pieczenia: 220ºC | czas pieczenia : ~ 60 min   Składniki   1 mały jogurt naturalny ( Zott 180 g)  2 płaskie łyzeczki proszku do pieczenia

coolinarnastrefa.blogspot.com
Wielkanocna babka piaskowa 368

Post Wielkanocna babka piaskowa pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
POMARAŃCZOWY SERNIK NA ZIMNO 39

Dziś mam coś dla miłośników pomarańczowego smaku 🧡 Pyszny, aromatyczny sernik na zimno z twarogu i serka mascarpone. U mnie wzbogacony pomarańczowym purre, które zostało mi od babki oraz kandyzowaną skórką pomarańczową. Przepis prosty i szybki, a efekt końcowy bardzo smaczny. PS. Jeśli zdecydujecie się dodać do sernika skórkę pomarańczową proponuję ją pokroić nożem drobniej. Ja tego nie zrobiłam i krojąc

Walijskie Pichcenie
Babka limonkowa 63

Jeśli szukasz orzeźwiającego przepisu na ciasto na specjalne okazje, idealnym wyborem będzie babka limonkowa . Jej cytrusowy aromat wniesie świeżość na Twój stół i zadowoli podniebienia Twoich bliskich

AniaGotuje.pl
Cytrynowiec – lekkie, orzeźwiające ciasto na każdą okazję 37

kilka godzin. Cytrynowiec – lekkie, orzeźwiające ciasto na każdą okazję Zobacz inne przepisy na ciasta z cytrynową nutą: Szybkie ciasto cytrynowe – mięciutkie, wilgotne i puszyste Ciasto Zguba Łasucha – mocno cytrynowe Babka piaskowa Ciasto intensywnie cytrynowe Artykuł Cytrynowiec – lekkie, orzeźwiające ciasto na każdą okazję pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
,,Babka tiramisu’’  41

Przepyszna babka tiramisu – prosta do przygotowania, idealnie pasuje na stół Wielkanocny! Dodatek serka mascarpone sprawia, że jest odpowiednio wilgotna i długo zachowuje świeżość. Składniki: 250 g mascarpone  200 g cukru  3 jajka (wielkość L)  50 ml oleju słonecznikowego  250 g mąki 16 g proszku do pieczenia 10 g gorzkiego kakao 15 g zaparzonego espresso

Podróż w kulinaria
Babka sernikowa 82

Babka sernikowa pieczona na maśle wychodzi aromatyczna, puszysta, wilgotna i długo świeża. To sprawdzony przepis, który gorąco polecam nie tylko na święta wielkanocne

AniaGotuje.pl
Mrożenie potraw – zasady, korzyści i co warto wiedzieć 34

odpowiednie składowanie pozwala dłużej zachować smak i wartości odżywcze. Mrożenie wypieków i ciast Mrożenie wypieków i ciast to doskonały sposób na długoterminowe ich przechowywanie. Wiele słodkości, takich jak serniki, babki czy różnorodne ciasta, świetnie nadaje się do zamrażania. Dzięki temu można delektować się nimi w przyszłości, nie martwiąc się o ich świeżość. Aby mrożenie przebiegało pomyślnie, warto znać kilka podstawowych

Marcepanowa kuchnia
Jajka faszerowane awokado 58

Czego nie może zabraknąć na Wielkanocnym stole, oprócz szynki, żurku, babki i mazurka? Oczywiście jajek, które podajemy na wiele różnych sposobów i każdy ma swoje sprawdzone i ulubione przepisy. Ugotowane na twardo jajka można faszerować: pieczarkami, szynką, tuńczykiem, łososiem, itp. U mnie na pewno pojawią się jajka faszerowane awokado – proste, smaczne, ładnie prezentujące się na talerzu. Jajka faszerowane awokado

Danka Pichci
Wegański kefir / proteinowy deser czekoladowy – Planton 38

Kefir – baza owsiana bezglutenowa 92% (woda, owies bezglutenowy), inulina 3% (błonnik z cykorii), skrobia, białka grochu, białka bobu, trój glicerydy średniołańcuchowe kwasów tłuszczowych (MCT) z kokosa 0,9%, wapń, babka płesznik w proszku, witamina A, niacyna (witamina B3), ryboflawina (witamina B2), naturalny aromat, żywe wegańskie kultury bakterii, drożdże, nieaktywne wegańskie kultury bakterii. Deser – baza roślinna 67% (woda, baza z migdałów

Candy Pandas