Co by tu można napisać o tych muffinkach. Miało wyjść ich 12, a wyszło 21. Są lekko wilgotne od owoców i czasem się rozpadają. Zastanawiałam się
W kuchni wieczoremPiekarnik rozgrzej do 180 stopni C. Masło roztop w małym garnku . W jednej misce wymieszaj suche, a w drugiej mokre składniki. Jeżeli ciasto będzie zbyt
Kredowe Menu"Udało się! Przepracowałam cały weekend mimo okropnego przeziębienia. Niestety skończyło się to utratą głosu, ale w sumie to już się przyzwyczaiłam... Co parę miesięcy kompletnie tracę
Słodkie Przyjemności" Zasadziłam zioła. Szczególnie jestem ciekawa co wyrośnie z bazylii cynamonowej:) Przydałaby się na święta. Ale zanim święta - to jeszcze dużo, dużo, dużo pracy przede mną. A
Słodkie Przyjemności" Zrobiłam sobie w piątek, wieczór filmowy z eM. Oglądaliśmy Craiga w roli Bonda. Chcieliśmy się przygotować na dzisiejsze wyjście :) Dziś wieczorkiem wybywamy na Skyfall i robimy
Słodkie Przyjemności"Weekend! Co prawda dziś cały dzień w pracy, w niedzielę będę się uczyć do egzaminów, ale mimo wszystko weekend! Zawsze to jakoś lepiej brzmi :) Staram się
Słodkie Przyjemności"Czy muffiny zawsze muszą być słodkie? Oczywiście, że nie! Dziś przygotowałam dla Was przepis na Wytrawne muffiny ze szparagami i serem cheddar. Są wilgotne, smaczne i
Słodkie Przyjemności"Kiedyś trzeba zrobić coś po raz pierwszy. Tak właśnie było z dzisiejszym przepisem. Po raz pierwszy przygotowałam Tartaletki, dodatkowo przygotowałam je nie z kruchego a sypanego
Słodkie PrzyjemnościNie wiem jak Wy, ale ja bez drugiego śniadania z domu nie wychodzę. Śniadania czasem zdarza mi się nie zjeść w domu, ale zawsze rano pakuję
Słodkie PrzyjemnościLubicie proste przepisy, prawda? Oj na pewno! Szczególnie, gdy prostota idzie w parze z dobrym smakiem, zgadza się? Dziś coś dla tych, którzy nie mają
Słodkie PrzyjemnościPrzygotowałam bardzo smaczny a zarazem prosty przepis dla miłośników leśnej żurawiny. Zaznaczam to na początku tego wpisu, ponieważ nie każdy lubi jej smak. Jest kwaskowata, dlatego
Słodkie PrzyjemnościNajlepiej smakują ciepłe, wyjadane widelcem lub wgryzając się w papierek. Wytrawne, inne, zdrowe. Pachną jak zwykły bolognese. Smakują świetnie skropione pyszną oliwką i podane z bazylią
Czarnawisienkaskładniki * 1 niezbyt dojrzały banan * 1 lekko twarda gruszka * 100 g cukru pudru * 2 łyżeczki cukru wanilinowego * 100 g margaryny * 2 jajka * 150 g mąki pszennej
Mix smakuskładniki * 375 g mąki pszennej * 300 g cukru * 1 duży cukier wanilinowy * 5 jajek * 180 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego * 180 ml oleju * 3 łyżeczki proszku
Mix smakuskładniki ciasto * 7 jajek * 220 g cukru * 150 g mąki pszennej * 50 g kakao * 55 g stopionego masła lub margaryny masa orzechowa * 200 ml
Mix smaku