Super propozycja zarówno na obiad, lunch jak i przyjęcie. Tortille możemy przygotować naprawdę na wiele sposobów, zarówno na zimno jak i ciepło. Oto kilka moich propozycji
Mania GotowaniaPrzepis na tę pizzę podpatrzyłam na blogu Babeczka Piecze i Gotuje. Szukałam przepisu na „leżakujące” ciasto na pizzę od momentu zobaczenia programu Top Chef. W jednym z odcinków kucharze odwiedzili pizzerię specjalizująca się w pizzy neapolitańskiej na dojrzewającym cieście. Bardzo zaciekawiła mnie ta metoda. Przepis odbiega trochę od oryginału ale postanowiłam wypróbować i nie zawiodłam się. Zdecydowanie najlepszy przepis
Mania GotowaniaPrzepyszne, mega czekoladowe babeczki, wilgotne i sprężyste. Zaspokoją na pewno wszystkich uwielbiających czekoladę. Proste i szybie w wykonaniu. Przepis inspirowany Nigellą. Muffiny potrójnie czekoladowe Składniki: 220 g mąki 25 g kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 jajka 300 ml śmietany 12% 120 g cukru trzcinowego 80 g masła 80 g białej czekolady
Mania Gotowaniawaniliowy Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni. Przygotowujemy foremki na muffinki. Możemy użyć albo sztywnych foremek albo papilotki włożyć do formy na babeczki. Ciasteczka łączymy z masłem i wykładamy nimi dokładnie dno każdej foremki. Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Żółtka ucieramy z cukrem na jasną masę, dodajemy ser. Miksujemy na wolnych
Mania GotowaniaSzybkie, mało pracochłonne mufiinki, idealne do popołudniowej kawy albo porannego śniadania dla zapracowanych. Wystarczy wymieszać kilka prostych składników i gotowe. Czego chcieć więcej? Czytaj więcej »
Bernika - moj kulinarny pamietniksztuki kulinarnej zdobywała u swojej mamy, obecnie mieszka nad jeziorem Bolsena i prowadzi własną winnicę. Książka zawiera 140 przepisów kulinarnych, podzielonych na kategorie tj., sztabki, bronie i ciasteczka; babeczki, ciasta i rolady, tarty, placki i inne wypieki; lody i desery na zimno; drinki i łakocie. Każdy przepis jest dość szczegółowo opisany, podane są czas przygotowania potrawy, czas pieczenia
SMYKWKUCHNIubijając. Pod koniec dodajemy mleko, mieszamy z dynią, przekładamy do foremek i pieczemy około 30 minut w temp. 200 stopni C Z w/w składników wychodzi około 16 babeczek. przepis na krem - 1/2 szklanki śmietany 36% - 150 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym - 1 łyżka cukru pudru waniliowego Śmietanę ubijamy mikserem na wysokich obrotach po około 10 minutach dodajemy
SMYKWKUCHNIbardzo cienko obieraczką miąższ razem ze skórką na krawędzi jabłka (półksiężyce). Wkładamy do miseczki, dodajemy łyżeczkę miodu i skrapiamy cytryną, mieszamy i odstawiamy. Napełniamy masą serową foremki do babeczek do połowy wysokości i pieczemy do momentu ścięcia się wierzchu. Wyjmujemy foremkę i nakładamy konfiturę wymieszaną z odrobiną skrobi, zalewamy do końca masą serową i pieczemy dalej ok. 40 minut
Symfonia SmakówPost Muffiny malinowe z ‚oczami’ na Halloween pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojenazbyt udane jedzenie, które teraz trzeba trochę odpokutować. Z tego powodu muffinki, które świetnie sprawdzą się w roli pożywnego śniadania lub deseru - w dodatku są naprawdę pyszne! Składniki (15 babeczek): szklanka mąki owsianej szklanka otrębów owsianych szklanka jeżyn 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki odżywki białkowej (moja tym razem karmelowa) 2 jajka 2 łyżki oleju kokosowego łyżeczka proszku do pieczenia
sama złodyczwszystkie przepisy z bloga z wykorzystaniem tych pysznych owoców. Przepisy z dodatkiem czarnej porzeczki: Ciasto serowo - jogurtowe z porzeczkami Brownie fasolowo - porzeczkowe Sernik na zimno z czarnej porzeczki Babeczki z owocami na maślance Babka z porzeczkami Konfitura z czarnej porzeczki Konfitura z czarnej porzeczki i jabłek Lecznicza nalewka z czarnej porzeczki Sok z czarnej porzeczki Zbiór przepisów
Z miłości do słodkościaromat- poezja! Z pewnością powtórzę go jeszcze nie raz. Może pominę ciasteczkowy spód i podam go w formie mrożonego deseru, lub przygotuje kruche tartinki? Natchniemem był przepis Babeczki Zuzki na Sernik truskawkowy na zimno ( z małymi zmianami). Sernik truskawkowy z serka ricotta i jogurtu Składniki na spód( tortownica 24 cm): 240 g ciastek 80 g masła/dobrej
Mia Cucina SofietaDzisiaj zamiast zapowiadanego na fb konkursu przepis na pyszną babeczkę (na konkurs zapraszam we wtorek). Babka pełnoziarnista, w dodatku bez tłuszczu to propozycja szczególnie dla tych, którzy dbają o linię :) Jest wilgotna, lekko słodka, jednym słowem idealna :) Przepis znalazłam niedawno na blogu Anyżkowo , od tej pory upiekłam ją już 3 razy :) Z podanych składników wychodzi mała babka, ja użyłam foremki
Ze smakiem i z pasjąSmakowita propozycja dla tych, którzy lubią muffiny i przyprawy korzenne. To naprawdę zgrany duet, idealny na długie, zimowe wieczory. Składniki na 12 sztuk
Ze smakiem i z pasjąsmak przypomina mi trochę chlebek na słodko, pewnie dlatego, że użyłam pełnoziarnistej mąki orkiszowej, która mimo wysokiego typu całkiem nieźle sprawdza się w wypiekach. Z podanej porcji wychodzi niska babeczka ze standardowej blaszki z kominem. Możecie podwoić porcję żeby babka wyszła wysoka. Składniki: 1 szklanka pełnoziarnistej mąki orkiszowej 2 łyżki jasnej mąki orkiszowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Ze smakiem i z pasją