babeczki - 15869 przepisów (strona:859/1058)

Różane drożdżówki z rabarbarem i marcepanem 170

Dodatek cukru różanego do ciasta to był fajny pomysł. Co prawda w smaku nie jest to bardzo wyczuwalne ale jak pachnie podczas pieczenia! Warto wypróbować :) A

Mienta blog
Kurs pieczenia muffinek w Willi Retro w Krakowie. 153

zapomniałam dodać, że byłam tam z Asią. W sumie było nas 10 uczestniczek plus pani Joanna. Pracowałyśmy w zespołach po 2 lub 3 osoby. Z Asią przygotowałyśmy babeczki z czekoladą, rodzynkami i suszonymi morelami, a wytrawne z serem pleśniowym i łososiem... Pyszne wyszły i choć może dekoracje nie były przez nas zbytnio przemyślane :p to bawiłyśmy się doskonale. Przygotowane muffiny

Miksturownik
Muffinki czekoladowe 184

Dawno nie robiłam muffinek, a właściwie to do tej pory robiłam raczej babeczki niż muffinki. Poszperałam w necie i trafiłam na przepis Sylci . Spodobał mi się, składniki miałam, więc przystąpiłam do rzeczy i za niecałą godzinkę delektowałam się pysznymi muffinkami:) Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Pasta z ciecierzycy i kolejny raz pikantne chrupki z tejże:) 215

dokładnie, mimo dużych starań z mojej strony - nie wiem czy to kwestia stępionych noży czy kiepskiego blendera) i część pasty przełożyłam do silikonowej foremki muffinkowej i wyszła z tego babeczka, którą zjadłam zaraz z grzanką z ciemnego chleba:)   Resztę pasty przełożyłam do miseczki i po zrobieniu zdjęcia w scenerii trawnikowej włożyłam do lodówki. Ciecierzycy ugotowałam więcej i po zastanowieniu

Zdrowa Kuchnia Sowy
Muffiny bananowe 307

Muffinki bananowe - pyszności - Wariacje na temat babeczek można ciągnąć w nieskończoność.  To jedyne ciastko, które daje tyle możliwości. Dziś wersja z bananami.                 ****************************************************************   Bananowe muffiny - przepis Składniki:  125 g masła w temp. pokojowej 125 g cukru 2 jaja  125 g mąki

kolorowotorcikowo
PRALINKA-MUFFINKA 152

papierki. Schłodzić - czynność powtórzyć. Zostawić do zastygnięcia. Gdy czekolada zastygnie, ostrożnie zdjąć papierek. Serek ubić z cukrem na jednolitą, puszystą masę. Za pomocą rękawa cukierniczego lub szprycy - napełnić dno babeczki. Ułożyć truskawki i uzupełnić resztą kremu. Udekorować.   Smacznego

kolorowotorcikowo
Muffiny owsiane z bananem ( bez jaj, mleka, pszenicy ) 438

    Dziś proponuję Wam zdrowszą wersję popularnych bananowych muffinek. A dlaczego zdrowszą ? A no dlatego, że do ich przygotowania użyłam mąki owsianej pełnoziarnistej, zamiast pszennej

kolorowotorcikowo
Muffinki marchewkowe z białą czekoladą 247

   Od czasu do czasu wyciskam sok z marchewki i jabłka, bo uwielbiam domowe prawdziwe soki. Długo myślałam, co zrobić z tymi, nazwijmy "wiórami", które

kolorowotorcikowo
Pomysł na... Creme Caramel z sosem karmelowym (Winiary) - opinia 139

okropny, nie przepadam za karmelem, ale tego prawie nie dało się jeść. Swojej porcji zjadłam tylko pół, mama tylko skosztowała sosu, a pozostałym domownikom zdecydowanie odradziłyśmy jego użycie. Sama "babeczka" była trochę lepsza, ale i jej daleko to ideału.  Z podanych składników starczyło na prawie 8 silikonowych foremek. Składniki: 250 ml śmietanki 30% 250 ml mleka 50 ml gorącej

Pasja Smaku
Tartaletki z jabłkami i brzoskwiniową glazurą 163

Wypieków u mnie na blogu nie znajdziecie zbyt wiele. Z prostego powodu - od dziecka wierzę, że nie potrafię piec, a jedyne co mi wychodzi z ciastek

Pasja Smaku
MUFFINKI Z NUTELLĄ I KAKAO NA MĄCE ORKISZOWEJ 284

może, postanowiłam upiec tym razem coś co lubi każdy. Połączenie gorzkiego kakao z nutellą to chyba najlepsze co może być. A ich smak? Spróbujcie, a sami się przekonacie. Babeczki znikają w oka mgnieniu! Przepis znalazłam tutaj . Składniki: -2 szklanki mąki orkiszowej(lub pszennej) -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1/2 łyżeczki sody -3/4 szklanki ksylitolu(może być cukier

Smaczne Zdrowe
MUFFINKI Z MALINAMI 254

muffinki wypełniać max.do 3/4 wysokości, najlepiej nakładać ciasto łyżką do nakładania lodów. Formę z muffinkami włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok.20-25 minut. Przed wyjęciem upewnić się, że babeczka wewnątrz się dopiekła. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Smacznego

Smaczne Zdrowe
BABKA ŻÓŁTKOWA NA MĄCE ORKISZOWEJ 196

odnalazłam. Babka troszkę inna od tych tradycyjnych, które do tej pory piekłam. Po pierwsze dlatego iż jest ucierana, a po drugie- brak białek czyni ją bardziej zbitą. Ale babeczka wychodzi całkiem niezła. I powiem Wam , że po 4 dniach nadal jest fajna , wilgotna, a więc ciągle zjadliwa. Mnie osobiście bardzo smakowała, części rodziny brakowało w niej lekkości, tak czy inaczej

Smaczne Zdrowe