babeczki - 15869 przepisów (strona:644/1058)

Babka bez cukru z mąki migdałowej 73

trzepaczką na gładką, półpłynną masę.  Jeśli wyda Wam się zbyt płynna, dodajcie łyżkę lub dwie mąki migdałowej. Przelewamy do keksówki, pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut. Babeczka może po pół godzinie dość mocno się zarumienić,  ale nie powinna się przypalić. Przez 10 minut po upieczeniu zostawiamy ją w wyłączonym piekarniku,  po tym czasie uchylamy drzwiczki

Kronika Piekarnika
Sernik mango z bakaliami (bez glutenu) 106

przepysznie. To jest nasza ostatnia propozycja na słodką Wielkanoc i mamy nadzieję, że wypróbujecie ten przepis na Święta. Tutaj możecie zobaczyć film z procesu przygotowania. Gdy już wykonacie serniczki, babeczki i umyjecie okna to pamiętajcie aby spędzić  święta rodzinnie lub w gronie bliskich Wam osób. Czerpcie z tej chwili jak najwięcej! Zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych

Candy Pandas
Szpinakowe muffinki z kremem i czekoladowymi jajeczkami 81

rączki moich dzieciaków, więc są tym bardziej wyjątkowe i słodkie. Do tego zabawne dzięki zielonej, ,,Shrekowej” barwie i czekoladowym jajeczkom, które magicznie znikały w buziach niż ozdabiały wierzch babeczek. Składniki (na 12 muffinek): około 2/3 szklanki rozmrożonego szpinaku – wychodzi około 5 ,,brykietów” 2 jajka 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 szklanki cukru 1/5 szklanki mąki

Smaczna Strona
Wilgotna babka wielkanocna 566

babka wielkanocna może być marmurkowa, babka piaskowa czy tak ostatnio popularna babka majonezowa. Zaraz za nimi jest babka z serkiem mascarpone. Zamiast dużej wilgotnej babki można upiec małe mini babeczki. Wybór jest ogromny, a więc każdy znajdzie swój idealny przepis na babkę. Jasna, ciemna , duża czy mała. Jednak najważniejsze pytanie jakie nurtuje wszystkich i jakby ono nie brzmiało, co zrobić

Dieta moja pasja
Babka budyniowa o smaku bananowym 83

wykonaniu. Moja babka pierwotnie miała być tradycyjna o smaku waniliowym. Ale pomyliłam się. I zamiast kupić budynie waniliowe, kupiłam bananowe :) Powiem szczerze, że ta pomyłka opłaciła się, bo babeczka wyszła przepyszna. Polecam każdemu :) Składniki (na keksówkę 29 x12cm) - 4 jajka - 3/4 szklanki cukru - 3/4 szklanki oleju - 3 czubate łyżki mąki pszennej - 4 budynie bananowe bez cukru ( po 40g każdy

Kuchnia z widokiem na ogród
Babka marchewkowa bez cukru 70

Babka marchewkowa bez cukru to przepis, który miał pogodzić Wielkanoc i deficyt kaloryczny, eksperyment się udał. Przepis powstał na bazie przepisu na marmurkowe babeczki do święconki. Babki majonezowe obok serników to nasze ulubione wielkanocne wypieki, są smaczne, lekkie, puszyste i wilgotne. Polecałam już Wam przepisy na babki majonezowe: babka jasna z cytrynowym lukrem i babka kakaowa z polewą czekoladową

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Placuszki jogurtowe z borówkami – wegańskie | DIETA 1800 KCAL 77

cieście i upiec w piekarniku. Chia pudding z borówkami – zmieszać mleko kokosowe z nasionami chia, dodać syrop klonowy i wanilię, a następnie dodać borówki i podawać na zimno. Babeczki owsiane z borówkami – zmiksować płatki owsiane, mąkę ryżową, cukier, proszek do pieczenia, sól, olej kokosowy i mleko roślinne, dodać borówki i piec w piekarniku przez około 20 minut. Musli

Via Gusto
Jajko w mortadelowej miseczce 61

st.C na 10 min – aż białko się zetnie. ? Podawać na gorąco. Doskonałe na śniadanie. ? Aby jajko nie wyleciało z miseczki mortadelowej podczas zapiekania, użyłam metalowych foremek na babeczki.{jcomments

To co kocham
Mazurek waflowy z kajmakiem 73

moim rodzinnym domu nie było tradycji wypiekania mazurków. Może dlatego, że zawsze były jakieś babki, babeczki z zaparzaną pianą, rurki z kremem, rolady, serniki, wuzetki, pychotki i wiele innych. 5-6 pełnowymiarowych ciast to było minimum, do tej pory zresztą u Mamy na każde święta stoły uginają się od słodkości. Ja zrobiłam mazurka trochę oszukanego, nie tradycyjnego na kruchym cieście

To co kocham
Łosoś na pumperniklu 65

przekąski. Moja propozycja jest błyskawiczna, prosta do wykonania i bardzo smakowita. W sam raz na powitanie Nowego Roku w sylwestrową noc. Jest to przeróbka istniejącego na blogu przepisu na babeczki z łososiem. Składniki: ? 150 g wędzonego łososia ? 2 serki śmietankowe, np. Almette ? 2 łyżki musztardy ? 1 opakowanie pumpernikla – talarki ? koperek ? cytryna Wykonanie: ? Każdy krążek pumpernikla posmarować musztardą. ? Następnie położyć

To co kocham
Mazurek a’la Snickers 78

pada jabłko od jabłoni, ja też nigdy nie piekłam i tym bardziej nie kupowałam gotowych, traktując mazurki jako ciasta drugiej kategorii. Zawsze na święta Wielkanocne królowały u nas babki, babeczki, serniki i inne pyszności. W tym roku złamałam się i upiekłam mazurek a’la Snickers. Spód wyszedł mi bardzo kruchy, a słodycz karmelu zneutralizowały słone orzeszki i gorzka czekolada

To co kocham
Tort czekoladowo-żurawinowy z bezą 73

jest za słodki, a kwaskowości dodaje dżem żurawinowy. Natomiast beza na wierzchu nawet dla mnie jest w sam raz słodka, a jest to zaparzana piana z przepisu na babeczki. Tort prezentuje się bardzo ładnie i skromnie, a smakuje… cóż, trudno opisać w kilku słowach. W każdym razie nie został nawet okruszek! Składniki na mały tort: Biszkopt czekoladowy ? 6 jajek

To co kocham
Babeczki ziemniaczane 65

Nietypowe, wytrawne babeczki ziemniaczane o smaku selerowym i aromacie czosnkowym. Smakują jako samodzielne danie ze zsiadłym mlekiem lub dodatek do wykwintnego obiadu. Proste w wykonaniu i eleganckie w wyglądzie. Składniki: ? 1 kg ziemniaków ? 2 cienkie łodygi selera naciowego ? 3 ząbki czosnku ? 1/4 szklanki oleju ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Ziemniaki obrać i zetrzeć na cienkie plastry na tarce do ogórków

To co kocham
Kruche tartaletki z frużeliną malinową i kremem pistacjowym 128

Maliny i pistacje to jedno z moich ulubionych smakowych połączeń, sprawdza się doskonale do kruchym ciast, jako nadzienie do tartaletek, niezwykły smak uzyskuje się małym nakładem pracy, te kruche babeczki to doskonały deser na różne okazje. Dobrej jakości pastę pistacjową kupicie w internetowym sklepie Kuchnie Świata .     Składniki na 8 sztuk dużych tartaletek: Ciasto: 20 dag mąki pszennej

Wanilia i Kardamon