zawsze lubiłam babeczki wszelkiej maści. Dawno ich nie piekłam ale ostatnio kiedy zobaczyłam przepis na blogu White Plate nie mogłam się oprzeć, Dość zwarte, wilgotne, najlepsze z dużą ilością owoców. Waniliowe babeczki z porzeczkami i jeżynami suche składniki: 320 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli mokre składniki: 2 duże jajka 120 g stopionego
Dzieje kuchennej Wiewióryudało się! Tartaletki są wegańskie, bez cukru, bez laktozy, bezglutenowe, bez pieczenia – spód to roztopiona czekolada i płatki kukurydziane, a mimo to smakują wyśmienicie. Owoce, którymi ozdabiamy babeczki możesz dowolnie zmieniać – wybierz te, które najbardziej lubisz Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz ze składnikami znajdziesz poniżej // Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 400 ml mleczka kokosowego
Via GustoRabarbar jeszcze mi się nie znudził: jem z nim drożówki i popijam kompotem ;) Z podanych proporocji wyszło mi 8 dużych drożdżówek, ciągle jeszcze nie umiem się
Ciastkozercypojawia się Czerwony Kapturek i zaprasza Cię na przyjęcie do babci. Oczywiście zgadzasz się bez namysłu. Kiedy docieracie na miejsce, widzisz stół zastawiony przeróżnymi smakołykami. A wśród nich czekoladowe babeczki porośnięte "mchem" ;) Nie, nie zwariowałam ;) W roli mchu mielone pestki dyni, a przyjęcie naprawdę się odbędzie. Nie mogę jednak zdradzić szczegółów, bo ma być niespodzianką :) PS. A babeczki są pyszne
zadanie-gotowaniemojprzepisna.pl | Zapiekana owsianka z marchewką (wegańska, bez glutenu, bez cukru) Genialna owsianka, zapiekana z marchewką, doskonała alternatywa dla zwykłej codziennej owsianki. Kremowa, z przepysznymi zapiekanymi orzechami
moj przepis namojprzepisna.pl Wegański i bez cukru Deser kokosowy z chia oraz sokiem z buraków Ekspresowy i smaczny deser na bazie mleczka kokosowego, świeżo wyciśniętego soku z buraków
moj przepis naDziś mam dla Was prosty i naprawdę pyszny deser: budyń z kaszy jaglanej. W sumie sama byłam zaskoczona, że to może być aż tak dobre ;) Mój
Ciastkozercymojprzepisna.pl – Tagiatelle z cukinii w sosie pomidorowo-paprykowym post dr. Dąbrowska Przepis na warzywny makaron, który bardzo przypadł mi do gustu, gdy byłam na poście
moj przepis namojprzepisna.pl | Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru Ciasto marchewkowe, przepyszne, bardzo wilgotne, wręcz zakalcowate, pełne orzechów, z dodatkiem jabłek. Przepis pochodzi z blogu True Taste
moj przepis namojprzepisna.pl | Pasta z siemienia lnianego z brązowym ryżem Świetna pasta do posmarowania chleba, bułeczek, czy naleśników. Po zjedzeniu kanapeczek z pastą długo pozostaję najedzona. Pasta jest
moj przepis naJuż dawno nie miałam takiego odwyku od internetu i blogowania. Przeprowadzka do nowego domu pochłaniała mnie bez reszty przez ostatnie kilka tygodni. Ale wróciłam :) Uporałam się
CiastkozercyUwielbiam te babeczki ;) robi się je szybko i są naprawdę pyszne,pulchne i bardzo słodkie :). Składniki (wychodzi 8 szt.babeczek o średnicy ok.6cm) 1 dojrzały banan 120g suszonych daktyli 100g mąki gryczanej 80g miękkiego masła 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 min.Następnie odcedzamy na sitku(...)miękkie masło. Napełniamy ciastem muffinkowe foremki niemal po brzegi :).Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok.20-25 min.Wyjmujemy muffinki z piekarnika czekamy 10 min. a nastepnie wyciągamy babeczki z foremek.Przestudzone muffinki mozna polać karobem płynnym lub udekorować według siebie. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaBezglutenowe babeczki szybkie w wykonaniu. Ciasto wyszło wilgotne i smaczne, ładnie wyrosły. No i udało mi się przemycić trochę marchewki dziecięciu memu(...)dodatek rodzynek i brązowego cukru sprawia, że tak bardzo go nie czuć. Można jednak dodać cynamonu i/lub kakao - 1 łyżeczkę kakao i/ lub 1/2 łyżeczki cynamonu. Do formy na babeczki włożyć papilotki i posmarować je olejem. Może to kwestia papilotek, które mam, ale po upieczeniu papier nie chce odchodzić. Posmarowane olejem ładnie puszczają. Nakładać ciasto do papilotek - do pełna
Ze smakiem bez glutenumleczka. Ogólnie bardzo je lubimy ale kiedy w szafie leży pięć paczek a obok góra innych, kuszących słodkości no to mus coś z tym zrobić. Akurat potrzebowałam polewy do babeczek i wyszła bardzo fajna glazura, którą wykorzystałam również na pierniczki. Składniki: polewa na ok 30 babeczek 1 opakowanie dowolnego ptasiego mleczka łyżka masła 100-150 ml mleka 1-2 łyżki
Ze smakiem bez glutenuLekkie i puszyste babeczki z warzyw, również mrożonych. Bardzo sycące. Mają bogaty smak, doskonale smakują na ciepło, podane z dipem chrzanowym lub czosnkowym. Parówki można z powodzeniem zastąpić szynką konserwową lub całkowicie z nich zrezygnować, tworząc wersję bezmięsną. Do wykonania zarówno w wersji glutenowej jak i bezglutenowej. Składniki: mrożone warzywa: fasolka szparagowa, kalafior, cukinia - po ok. 200 g puszka(...)ciasto o konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. Dodać do warzyw i wymieszać. Sprawdzić słoność i ostrość - smaki te powinny być dosyć wyraźne. Ewentualnie doprawić jeszcze. Masę nakładać do foremek na babeczki - nie używać papierowych foremek. Należy nakładać z górką, ciasto i tak nie wyrośnie ale dzięki proszkowi do pieczenia będzie puszyste. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, z termoobiegiem
Ze smakiem bez glutenu