babeczki - 15371 przepisów (strona:518/1025)

Przepis #126 "Muchomorki" czyli wytrawne muffiny z niespodzianką w środku 116

Witajcie, babeczki czy muffiny sprawdzą się nie tylko na deser (w słodkiej wersji) ale i na drugie śniadanie czy kolację, jeśli przyrządzimy je w wytrawnej wersji, które będą idealne na Wielkanocny stół . Moja dzisiejsza propozycja to muffiny z pieczarkowo-serowym nadzieniem. Ciasto powstało na bazie mąki kukurydzianej oraz pełnoziarnistej. Dodałam też odrobinę majonezu ( w święta Wielkanocne nie może go zabraknąć(...)stole :) ) . Wybrałam do tego majonez Kielecki o obniżonej zawartości cukru i tłuszczu, który ma całkiem dobry skład i jest nowością na naszym rynku ( jego niewielki dodatek podkreśli smak świątecznych babeczek bez uszczerbku na naszej sylwetce:) ). A wszystkie pozostałe składniki i proporcje znajdziecie poniżej.   Składniki (6-7 sztuk) Ciasto - pół szklanki mąki kukurydzianej - pół szklanki mąki pełnoziarnistej - 1 całe jajko

Health-Fit-Life
Babeczki róże 116

Smaczne i zarazem bardzo dekoracyjne babeczki. Dość proste w przygotowaniu, ciasto kruche i jabłka. Ciasto musi być dość elastyczne aby podczas zwijania się nie kruszyło. Aby tak było dodałam śmietanę, smalec i masło zawartość tłuszczu 82%. Tłuszcz jest dość ważny musi być masło dobrej jakości. Zachować należy proporcje 3:2:1 tzn. 300g mąki, 200 g … Czytaj dalej Babeczki

gotuj ze mną
Muffinki marchewkowe z kremem pomarańczowym i kandyzowaną skórką pomarańczy / Carrot muffins with orange cream and candied orang 135

używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem), a potem dodajemy po łyżeczce kremu pomarańczowego . Następnie wylewamy resztę ciasta do foremek tak aby przykryć krem. Potem posypujemy babeczki skórką. Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. Tuż przed podaniem posypujemy babeczki cukrem pudrem, smacznego! ***** First, we peel the carrots, wash

Projekty ze smakiem
Babka majonezowa 1675

Kiedy zapytałam Was na Instagramie , co u Was w domu piecze się na Wielkanoc, ku mojemu wielkiemu zdziwieniu w odpowiedziach znalazłam głównie Babkę majonezową! Zrobiłam rodzinny

Ciastkozercy
Kruche babeczki z brzoskwiniami 165

puder, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Uformować kulkę owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Ciastem wylepić foremki i piec około 20 minut w 180 stopniach. Letnie babeczki wyjąć z foremek i ostudzić na metalowej kratce. Zimne babeczki napełnić nadzieniem czekoladowym posypać pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami i polać bezbarwną glazurą

Ala piecze i gotuje
Wielkanoc - Świateczna propozycja słodkich wypieków 165

MARMURKOWA Z MIESZANKĄ KEKSOWĄ   KEKS BABKA Z COCA COLĄ BABKA KAWOWO SEROWA BABKA Z MULTI WITAMINĄ BABKA Z MARCEPANEM I POLEWĄ BABKA SEROWA Z POMARAŃCZĄ BABKA MURZYNKOWO-KOKOSOWA BABECZKI Z MAKĄ MIGDAŁOWĄ BABECZKI Z LIKIEREM I KREMEM TOFFI CZEKOLADOWE MUFFINKI Z BITĄ ŚMIETANĄ KARPATKA Z KREMEM ŚMIETANOWO-GALARETKOWYM BRZOSKWINIOWIEC SNIKERS CIASTO CEGIEŁKA   KOSTKA KAKAOWO-KAWOWA Z PIANKA CZEKOLADOWĄ

Sama słodycz i szczypta chili
Drożdżowe babeczki z gorzkimi pomarańczami i lukrem. 133

przepisie chciałabym głównie zwrócić Waszą uwagę na ciasto drożdżowe. Jest ono delikatne i pyszne. Idealnie nadaje się również do słodkich bułeczek i dużych bab z rodzynkami. Ja postanowiłam nadziać babeczki konfiturą z gorzkich pomarańczy i przykleić kwiaty cukrowe, przy pomocy lukru królewskiego.   Można je również posypać cukrem pudrem, polać lukrem, lub użyć słodszego nadzienia i nie dekorować wierzchu. Składniki(...)upieczeniu. Użyłam do tej czynności rękawa cukierniczego i specjalnej, długiej tylki. Lukrem i kwiatami dekorujemy po ostygnięciu. Kolejną zaletą ciasta jest fakt, że świetnie smakuje na drugi dzień. Wierzchu babeczek nie dekorowałam żadnym kremem, gdyż nie chciałam zabijać wspaniałego smaku ciasta drożdżowego. :) Smacznego!  "Robocze" zdjęcie z telefonu moich pierniczków. Jest to mój trzeci raz, po cudownym szkoleniu z Panią

DominikaDolci
Niebiańsko pyszne muffinki z czekoladą i truskawkami. / Divinely delicious chocolate and strawberry muffins. 130

Witajcie Kochani! Dziś mam dla Was przepis na cudowne babeczki! Pochodzi on z książki Pierre Hermes "Pastries". Pierwotnie były to muffinki z jagodami, ale trochę je zmodyfikowałam. Będzie to również pierwszy post w języku polskim i angielskim. Mam nadzieję, że będzie to pomocne dla moich gości z innych krajów!❤ ⃟⃟⃟ Hello My Loves! Today I have a recipe for amazing muffins(...)gianduja)  / 200 g chocolate ( I used gianduja chocolate) - Opcjonalnie: domowy sos truskawkowy i  krem czekoladowy * / Optional: homemade strawberry sauce & chocolate cream * ⃟⃟⃟ * Kremu czekoladowego użyłam do posmarowania babeczek, przed nałożeniem lukru plastycznego. ( 100 g śmietanki + 100 g czekolady gianduja. Czekoladę topimy. Studzimy. Śmietankę podbijamy. Łączymy.) * I used chocolate cream to stick the sugar paste decoration onto

DominikaDolci
Leśny mech 211

Przyznam Wam się szczerze, że miałam moment zwątpienia zanim pierwszy raz upiekłam ciasto Leśny Mech. Szpinak lubię, ale raczej na słono (na blogu mogliście widzieć go

Ciastkozercy
Czekoladowy mazurek z chili 144

Na początek przygotowań wielkanocnych mam dla Was coś super! Czekoladowy mazurek na kruchym spodzie wypełniony delikatnym kremowym nadzieniem ze szczyptą chili. Cukiernicze eksperymenty zdecydowanie w tym

Ciastkozercy
Bezglutenowe muffinki z suszoną żurawiną i makiem :) 168

bezglutenowe i zrobione ze zdrowszych odpowiedników mąki pszennej. Nie mają także cukru białego, który zastąpiłam świetną alternatywą, a mianowicie ksylitolem. Mak, suszona żurawina i rodzynki dodatkowo usmaczniają puszyste babeczki i nadają im dodatkowej słodyczy.  Składniki (na 8 muffinek): 70 g mąki ryżowej pełnoziarnistej  60 g płatków gryczanych (można zastąpić mąką gryczaną) 20 g mąki gryczanej  1 łyżeczka(...)mleka (użyłam roślinnego) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie ze sobą wymieszaj.  Do foremek na muffinki nakładaj po ok. 1,5 łyżki masy.  Piecz babeczki w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 30 minut

Zdrowie na języku :P
Tłustoczwartkowy SWEETSBOOK 127

kruchuteńkie – po prostu najlepsze! PUSZYSTE PĄCZKI – mięciutkie i puchate w środku otoczone chrupiącą cieniutką skórką OKRĄGLUTKIE OPONKI – cudnej urody, delikatne i maślane – palce lizać BOSKIE BABECZKI – wszystkie babeczki są boskie, ale takie z kremem i owocami? To dopiero coś! PUCHATE PTYSIE – mięciutkie, puchate, kremem z % nadziewane Artykuł Tłustoczwartkowy SWEETSBOOK pochodzi z serwisu Kate

Kate's Kitchen
Minipavlove z granatem 202

Urodzinowych deserów ciąg dalszy :) Oprócz tortu jednorożca i sernika na zimno , zaplanowałam też minipavlove z granatem. Chciałam, żeby pracę można było rozłożyć sobie na części, dlatego

Ciastkozercy
Urodzinowy sernik na zimno 189

Powiem Wam, że sernik na zimno był moją zagwozdką od dłuższsego czasu – nie dlatego, że nie potrafiłam go zrobić. Tylko dlatego, że nie umiałam zrobić

Ciastkozercy
Tort jednorożec 286

Tort jenorożec (ang. unicorn cake) robiłam na urodziny mojej córeczki. Marzył mi się od dłuższego czasu, ale potrzebowałam specjalnej okazji, żeby się za niego zabrać. Pracę

Ciastkozercy