mocno czekoladowe babeczki, który nie sprawi problemu nawet tym, którzy dopiero zaczynaja swoją przygodę z pieczeniem muffinek. Polecam i życzę smacznego ! SKŁADNIKI NA BABECZKI CZEKOLADOWE (12 sztuk ) : 200 g. mąki pszennej 3 łyżki kakao 2 jajka 150 ml. mleka 100 g. brązowego cukru cukier waniliowy 80 g. roztopionego masła 100 g. czekoladowych kropelek lub posiekanej na drobne cząstki czekolady mlecznej(...)Przepis: Nagrzewamy piekarnik do 180° C. W zagłębienia formy na babeczki, wkładamy papilotki [ jak nie macie papilotek, wysmarujcie zagłębienia blaszki margaryną i wstawcie na troche do lodówki ]. Jeżeli jesteście szczęśliwymi posiadaczami silikonowych foremek- nie potrzebujecie ani margaryny, ani papilotek. Przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka, masło, cukier waniliowy, cukier brązowy, kakao i mleko ucieramy na jednolitą
Domowe TortyDzisiaj będzie krótko i zwięźle. w oczekiwaniu na sylwestrową zabawę zwłaszcza dla tych niedosłodzonych po świętach babeczki mocno czekoladowe i waniliowe. Przepis nie jest trudny
ciastkarnia na kruchym spodziesię je błyskawicznie. Czego chcieć więcej? Chyba tylko dokładki :) Składniki (na 20 szt. - można zrobić mniejszą ilość z połowy porcji ): Na babeczki: 2 szklanki * mąki 1 szklanka cukru (dałam troszkę mniej) 1 szklanka mleka 1 szklanka oleju 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 czubate łyżki dżemu (użyłam porzeczkowego) 3 czubate łyżki tradycyjnego kakao tabliczka(...)miski, dodać cukier i wymieszać. 3. Następnie dodać składniki mokre: olej, mleko, jajka i dżem, wszystko razem zmiksować. 4. Dodać kawałki czekolady i wymieszać łyżką. 5. Foremki silikonowe lub papilotki napełniać do 2/3 wysokości (lub do połowy, jeśli nie chcemy, żeby babeczki za bardzo wystawały ponad papilotki). 6. Piec ok. 20 minut. Odstawić do wystygnięcia. Źródło
Domowa Cookierenka Agizabawe kolorkami, babeczki są troche wymagające w przygotowaniu- ale efekt jest zdecydowanie wart włożonej w nie pracy ! Smacznego! SKŁADNIKI NA MINI BABECZKI CZEKOLADOWE (24 sztuk ) : 200 g. mąki pszennej 3 łyżki kakao 2 jajka 150 ml. mleka 100 g. brązowego cukru cukier waniliowy 80 g. roztopionego masła 100 g. czekoladowych kropelek lub posiekanej na drobne cząstki czekolady mlecznej(...)Przepis : BABECZKI: Nagrzewamy piekarnik do 200° C. W zagłębienia formy na babeczki, wkładamy papilotki [ jak nie macie papilotek, wysmarujcie zagłębienia blaszki margaryną i oprószcie bułką tartą ]. Jeżeli jesteście szczęśliwymi posiadaczami silikonowych foremek- nie potrzebujecie ani margaryny, ani papilotek. Przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka, masło, cukier waniliowy, cukier brązowy, kakao i mleko ucieramy na jednolitą masę
Domowe TortySkładniki (ok. 8 babeczek):90 g suchej kaszy jaglanej (ok. 7 łyżek)1 jajko (średnia wielkość)45 g cukru (mniej więcej 4 płaskie łyżki) + ja dodałam 4 miareczki stevii60 ml mleka 2%1/4 łyżeczki sody50 g (pół średniej sztuki) banana160 g (dwie sztuki) śliwkiPrzygotowanie:1. Ugotuj kaszę jaglaną w ok 150 ml wody. Gdy będzie gotowa ostudź. (ja robiłam(...)parowarze 35 min)2. Zmiksuj blenderem przestudzoną kaszę jaglaną z jajkiem, cukrem, mlekiem, bananem i sodą. 3. Śliwki pokrój na małe kawałki (1cmx1cm, lub większe).4. Dodaj śliwki do masy.5. Napełniaj foremki na babeczki (do 3/4) starając się, żeby równomiernie rozłożyć śliwki.Pieczenie:Ustawienie piekarnika: grzanie góra-dółTemperatura: 180 stopniCzas: 40 min + 10 minut w zamkniętym piekarniku Wyjmij
Malowane smakiemczereśnie Piekarnik rozgrzać do 180C, Masło rozpuścić w garnuszku i wystudzić. Czekoladę posiekać drobno. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem. Dodać do jajek letnie masło, a potem mleko. Całą masę dodać do mąki i wymieszać. Mieszać bardzo krótko, tylko do połączenia składników. Dodać czekoladę i delikatnie wmieszać ją w ciasto. Foremki do muffinek(...)nogami. Śmietankę ubić , pod koniec dodając cukier dodać też kakao i delikatnie wymieszać do jednolitego koloru. Przełożyć ją do woreczka i odciąć rożek. Można też użyć gotowej szprycy. Ozdobić babeczki śmietanką i czereśniami. marcelina
Czerwony Gupikwszystkie sypkie składniki, czyli mąkę, kakao, cukier, sodę i proszek.W osobnej misce wymieszaj mikserem ciepłe mleko z miękkim masłem, ekstraktem i jajkami. Dodaj mieszankę do suchych składników i zmiksuj wszystko krótko, ale dokładnie.Masę przełóż po równo (10 babeczek) do formy na muffinki wyłożonej papilotkami i piecz prze około 25 minut do tzw. suchego patyczka.Po tym czasie wyjmij babeczki
Słodko-Słony Świat Ilonybardzo smaczne i lekko wilgotne. Idealne na podwieczorek lub słodką przekąskę PS. Polewa ma piękny złoty kolor, którego na drugim zdjęciu niestety nie widać :/Składniki (na 12 babeczek):3/4 szklanki musu z dyni* + 2 łyżki do polewy3 jajka3/4 szklanki cukru1 i 1/2 szklanki mąki1/2 szklanki oleju (użyłam rzepakowego)1 łyżeczka suszonego imbiru1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia1 płaska łyżeczka(...)zmiksować na mus.Do miski wsypać przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, imbir, szczyptę soli i wymieszać. Wbić jajka, dodać olej i mus z dyni. Wszystko razem mieszać, ale nie za długo, tylko do połączenia składników. Formę do babeczek wyłożyć papierowymi papilotkami i wypełnić przygotowaną masą, do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około
Oryginalny smakJuż jutro nadejdzie czas, na święceni pokarmów. W naszych koszyczkach zagoszczą jajka, wędliny, pieczywo, chrzan... i oczywiście nie może zabraknąć mini babeczki. Każdy element wielkanocnej święconki, ma swoje znaczenie: Chleb to dobrobyt i pomyślność. J ajko jest dowodem odradzającego się życia, symbolem zwycięstwa nad śmiercią. S ól to minerał życiodajny, dawniej posiadający moc odstraszania wszelkiego zła. W ędlina zapewnia zdrowie(...)przesiać razem z proszkiem. Masło utrzeć z cukrem do białości. Wbijać kolejno po jednym jajku, dokładnie ucierać po każdym dodaniu. Dodać sok i skórkę z pomarańczy, zmiksować. Dodać marcepan i również zmiksować. Na koniec dodać suche składniki i dokładnie wymieszać do połączenia. Mini foremki do babeczek wysmarować masłem i uzupełnić ciastem do 3/4 wysokości foremki. Piec 30-35 minut
Kuchnia w opałachPost Muffiny / babeczki z coca colą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojetaka wisienka na torcie!Są świetnym pomysłem na popołudniowe słodkości przy ulubionej kawie!Np. Jacobs Crema Gold!Polecam!SKŁADNIKI:BABECZKI :( 10 – 12 szt )* czekolada mleczna – 50 g* czekolada gorzka – 50 g* masło prawdziwe – 100 g* jajko – 2 szt* cukier drobny – 100 g* mąka pszenna – 100 g* proszek do pieczenia – 1 łyżeczkaMASA PRALINOWA(...)wstawiamy do miksowania ( malakser ).Miksujemy ( cierpliwie ;) ) do momentu aż zyska kremową konsystencję.Gotową przekładamy do słoiczka.BABECZKI :Czekolady łamiemy do garnka , dodajemy miękkie masło i cały czas mieszając rozpuszczamy je w kąpieli wodnej , studzimy.Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia , dodajemy jajka i cukier.Dodajemy roztopioną , lekko przestudzoną czekoladę i wszystko razem dokładnie miksujemy.Przygotowaną masę wlewamy do foremek na muffinki
Ostra na Słodkomoże i Wam przypadną do gustu? Zapraszam na Babeczki marchewkowo-jabłkowe z crunchy :)Składniki:2 jajkaszklanka mleka100 g masła350 g mąki1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g cukruszklanka marchewki z jabłkiem100 g białej czekolady + łyżeczka śmietanki 30%100 g crunchy czekoladowegoSposób przygotowania:Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko oraz rozpuszczone i całkowicie ostudzone masło.W drugiej(...)wysokości.Pieczemy około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 C.Studzimy w formie.W tym czasie rozpuszczamy białą czekoladę z dodatkiem śmietanki, w której następnie maczamy każda babeczkę.Wierzch dekorujemy czekoladowym crunchy.Smacznego
Słodkie Przyjemnościzapraszam do pieczenia! Składniki: 200 g śmietany kremówki 200 g gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka 100 g cukru 2 jajka 500 g mielonego twarogu 1 torebka budyniu czekoladowego 1 łyżka kakao 12 sztuk ciasteczek Oreo 12 sztywnych papierowych foremek do babeczek Przygotowanie: Śmietanę podgrzewamy, wrzucamy do niej połamaną czekoladę i rozpuszczamy ją. Dolewamy mleko, odstawiamy do wystudzenia. Piekarnik rozgrzewamy(...)stopni C. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy twaróg, wsypujemy proszek budyniowy i kakao. Wlewamy czekoladową śmietanę. Starannie mieszamy. Na dno każdej papierowej foremki wkładamy po ciastku Oreo. Nakładamy na nie po porcji ciasta. Wstawiamy do piekarnika na 25 minut. Studzimy 15 minut w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Następnie wyjmujemy i czekamy, aż babeczki całkowicie wystygną. Przechowujemy w lodówce. Dekorujemy
Smakowity Blog Kulinarnyotacza je puszysty krem z serka mascarpone i śmietany kremówki oraz waniliowe pianki mini-marshmallows. Podsumowując śliczne i smaczne :) Składniki na babeczki: 1½ szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru 120 g miękkiego masła 2 jajka ½ szklanki mleka ½ łyżeczki pasty waniliowej lub ¾ łyżeczki aromatu waniliowego Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki(...)marcepanu 150 g waniliowych pianek mini-marshmallows czarny barwnik spożywczy w płynie białe cukiereczki perełki Zaczynamy od upieczenia babeczek. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu przez chwilę miksować, do momentu połączenia się składników. Dodać pastę lub aromat, ⅓ ilości mąki i wymieszać. Wlać ⅓ ilości
Świat Ciastajednak zaryzykować zestawienie mocnego, aromatycznego smaku tego napoju z delikatnym kremem cynamonowym. Okazało się to strzałem w dziesiątkę, babeczki wyszły BOSKIE! Babeczki (12 sztuk): 250 g mąki 150 g cukru 200 ml mleka 100 ml oleju 1 jajko podwójne espresso/4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem cynamonowy 200 g masła 1/2 do 3/4 szklanki cukru pudru(...)śmietanki 24% czubata łyżka cynamonu Zaczynamy od przygotowania babeczek. W sporej misce mieszamy ze sobą suche składniki - przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz sól. W drugim naczyniu łączymy natomiast jajko, mleko, olej i kawę, a następnie dodajemy do sypkiej mieszanki. Krótko miksujemy i przekładamy do papilotek, starając się nie przekraczać 2/3 ich wysokości - im więcej ciasta
sama złodycz