Dzień dobry! Tak wczoraj nabyłam nową blachę na muffinki, dziś był test jak się sprawuje. Zadowolona jestem z niej i to bardzo, bo w końcu mam
pink envelopeDzisiaj zaproponować chcę Wam klasyczne czekoladowe muffinki z kremem czekoladowym. Jeżeli chodzi o krem, który ja przygotowałam, to różnił on się od tego, który tutaj opiszę
Passions hobbies lifePrincessa kokosowa Na samą myśl ślinka cieknie! Kruchy wafelek … kremowe wnętrze …. i bajkowa reklama … przywodzą na myśl same smakowite skojarzenia. Że uwielbiam kokos
Ostra na Słodkohansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 3 szklanki mąki tortowej 7 g drożdży suchych 3/4 szklanki mleka 1 szklanka puree z dyni 1 jajko 30 g masła 65 g cukru szczypta soli pół łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego Masło roztopić i przestudzić. Mleko delikatnie podgrzać. Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać resztę składników(...)skórką z pomarańczy) Wodę, cukier i aromat połączyć razem. Powstałe grudki rozetrzeć łyżką. Jeśli lukier wyjdzie zbyt rzadki należy dodać trochę cukru pudru, jeśli zbyt gęsty - odrobinę wody Polukrować babeczki. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomimojprzepisna.pl | Chłodnik z miętową nutą Stragany pękają w szwach od botwinek, rzodkieweczek, szczypiorków i koperków dodajcie jeszcze do tego świeżego ogóreczka, kilka listków mięty i powstanie
moj przepis naPrawdziwy sos tatarski, bez konserwantów, sztucznych dodatków. Żaden z gotowców go nie zastąpi. Rewelacyjny do mięs, wędlin, pasztetów, jajek. Niektórzy jedzą go łyżkami. Składniki: 5 ogórków konserwowych (ok. 170-180 g) 160 g marynowanych grzybków (najlepiej maślaków) 60 g białej części pora 3 czubate łyżki majonezu (osobiście używam tylko i wyłącznie majonezu Pegaz, ale wiem, że jest dostępny głównie(...)przyprawy mieszamy, zalewamy pokrojone warzywa z grzybkami, dokładnie mieszamy. Można udekorować szczypiorkiem. Najlepszy od następnego dnia po wykonaniu. Przechowywać w lodówce! Podobne przepisy Zrazy wołowe jak u babci Wytrawne Babeczki vol au vent Crostini z pate z watróbki z karmelizowaną gruszką... Inny tatar z łososia .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line
Pociąg Do KuchniNiedzielne leniuchowanie postanowiłem uczcić muffinkami z budyniem. Uwielbiam muffinki za ich prostotę w przygotowaniu, niezliczoną ilość kombinacji smakowych, a także szybkość z jaką znikają ze stołu
Mechanik w kuchniDziś chciałabym zaproponować coś wytrawnego. Ciasto francuskie nadziewane farszem ze szpinaku, szynki, ricotty i niebieskiego sera, podane z sosem na bazie sera feta, jogurtu greckiego i
moj przepis naPrzepis na simity znalazłam na blogu Emilii Turcja od kuchni , do którego z pewnością będę jeszcze wracać :). W Turcji simity sprzedawane są na ulicach podobnie
Apetyczna babeczkawróciłam wreszcie :) Spotkanie Blogujących Babeczek już za nami. Było wspaniale, cudownie, niesamowicie :) Jutro lub pojutrze zamieszczę relację wraz ze zdjęciami, to sami zobaczycie jak się fantastycznie bawiłyśmy :)A tymczasem mam dla Was kolejną propozycję wykorzystania tego, co nam zostało w lodówce z poprzedniego obiadu, czyli ziemniaków. Prosta i tania tarta z farszem ziemniaczanym z dodatkiem boczku lub kiełbasy. Bardzo(...)wyjść dość sypkie. Przesypać je do natłuszczonej formy i podpiec w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut. Nie musi się rumienić.Masa ziemniaczana:około 1 kg ziemniaków,3 jajka,1 średnia cebula,3 ząbki czosnku,boczek wędzony - ilość według uznania,sól, pieprz, gałka muszkatołowa,1 pęczek koperku.Ziemniaki wyszorować i ugotować w mundurkach - chyba, że mamy już ugotowane :) Zimne
Codzienna kuchnia niecodziennamasła,1 łyżeczka proszku do pieczenia.krem:1 litr mleka,3 budynie waniliowe bez cukru,5 łyżek cukru,ziarenka z 1/3 laski wanilii.dodatkowo:7 jabłek,125 g masła,1/2 szklanki cukru,3 jajka (osobno białka i żółtka),200 g płatków migdałowych. Przygotowanie: Miękkie masło zagniatamy z pozostałymi składnikami na ciasto. Ciastem wykładamy blaszkę, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Schładzamy ok. godziny(...)mieszamy delikatnie łyżką. Masę jajeczną wylewamy na budyń. Pieczemy ok. godziny w 180 stopniach. Przepis na tą pyszną szarlotkę znalazłam na blogu bloga: Śladami słodkiej babeczki
Aga w kuchniNie mam zbyt dużego doświadczenia w robieniu tortów, ale i tak wiem, że najgorszym zadaniem jest wyrównywanie kremu – choćbym nie wiem jak się starała nigdy
Ciastkozercymojprzepisna.pl | Jeżynianki Jako że mieszkamy bardzo blisko lasów i polan, to mamy sporo darów natury na wyciągniecie ręki. Jeżyny są właśnie jednym z tych darów. Czasami
moj przepis nasukcesie przygotowałam dla nauczyciela i szkolnych kolegów mały poczęstunek. Były babeczki, o których opowiem innym razem, i ciasto, które zachwyciło mnie w każdym calu.Najpierw chciałam upiec brownie, ale że babeczki były mocno czekoladowe stwierdziłam, że to już by było za dużo szczęścia na raz... Jak zwykle z pomocą przyszedł mi blog Moje wypieki i ciasto ze świeżą żurawiną. Nie zastanawiałam(...)kwaśnej śmietanydodatkowo:250 g świeżej żurawinylukier:175 g cukru pudru4 łyżki soku z pomarańczyMąkę przesiać, wymieszać z proszkiemMasło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Dodać skórkę z pomarańczy i likier, połączyć.Partiami dodawać mąkę na zmianę ze śmietaną, miksując tylko do połączenia składników.Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem
Pożeraczka, czyli raz adobrzeUwielbiam pierniki,mogłabym je jeść praktycznie cały czas,trudno mi się im oprzeć.Nigdy nie wiem,na które się zdecydować więc zawsze jest ich sporo.M
Niespełnione zdolności kulinarneLubicie proste przepisy, prawda? Oj na pewno! Szczególnie, gdy prostota idzie w parze z dobrym smakiem, zgadza się? Dziś coś dla tych, którzy nie mają
Słodkie Przyjemności