MUFFINY Z TRUSKAWKAMI I KROPELKAMI CZEKOLADY 232Kolejną moją propozycją są Babeczki z truskawkami i kropelkami z gporzkiej czekolady. Idealne do kawki czy herbaty. Ja robię je w święta Wielkanocne. Robi
Gotowanie Patki
Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki 226mojprzepisna.pl | Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki Moja praca konkursowa, ciekawe czy się spodoba Jury :). Mocno miętowe babeczki migdałowe, nadziewane słodkim kremem migdałowym, udekorowane
moj przepis na
Babeczki leśny mech 198cały czas miksując. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Dodać rozmrożony i odsączony szpinak, dokładnie wymieszać. Masę zmiksować pod koniec za pomocą blendera, by uzyskać głębszy kolor babeczek. Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami i rozdzielić między nie ciasto. Piec w temperaturze 180*C przez ok. 30 minut. Ostudzić i ściąć góry babeczek, pokruszyć. Krem: Śmietankę ubić na sztywno
Malinowo w kuchni
Muffiny bez mąki pszennej z owocami (bez glutenu) 342Pyszne muffiny bez glutenu, z dodatkiem owoców jagodowych. Szybkie i proste w przygotowaniu, moi fani, którzy nie mogą jeść mąki pszennej, powinni być zadowoleni. Babeczki ładnie rosną, pięknie pachną, są soczyste i nie przyklejają się do papierowych papilotek. Zamiast mąki owsianej możemy dodać mąkę kukurydzianą, ale z owsianą bardziej mi smakowały. Bardzo polecam i zapraszam na FILM ! Składniki
Mała Cukierenka
Muffiny bez mąki pszennej z owocami (bez glutenu) 302Pyszne muffiny bez glutenu, z dodatkiem owoców jagodowych. Szybkie i proste w przygotowaniu, moi fani, którzy nie mogą jeść mąki pszennej, powinni być zadowoleni. Babeczki ładnie rosną, pięknie pachną, są soczyste i nie przyklejają się do papierowych papilotek. Zamiast mąki owsianej możemy dodać mąkę kukurydzianą, ale z owsianą bardziej mi smakowały. Bardzo polecam i zapraszam na FILM ! Składniki
Mała Cukierenka
Nadmiar białek, i co począć z figami 187sztywno. Cukier z mąką przesiać, partiami dodawać do białek delikatnie mieszając łyżką. Wlać masło i ekstrakt, połączyć.Masę przłożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Figi pokroić w grube plastry. W każdą babeczkę wcisnąć kawałek, posypać płatkami migdałowymi. Piec w 170 st. C. przez 25 minut.Ostudzić na kratce.Smacznego!Właśnie zaczął się listopad - wierzycie w to...? Czas pędzi
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffiny owsiane z bananami 282Muffiny są takimi "wdzięcznymi" łakociami. robi się je szybko i lubią je wszyscy:) Tym razem do mąki pszennej dodałam mąkę owsianą. Dała im ona, delikatny, orzechowy
Takie tam pichcenie
Muffiny z mrożonymi borówkami 256Wiosna, więc porządki, także w zamrażarce :) Tak powstały pyszne muffiny z borówką amerykańską, można też użyć mrożonych jagód lub malin. Co mamy akurat
Takie tam pichcenie
Pająki na halloween 226Inspiracji na halloween'owe muffiny ciąg dalszy.Tym razem pająki. Nie może ich zabraknać w żadnym strasznym zamczysku. Takie małe, a potrafią z największego twardziela wydobyć najwyższy pisk. Dziś zaatakowały moje czekoladowe babeczki. Polecam zwrócić uwagę na mistrza drugiego planu na zdjęciu powyżej. Na 12 babeczek potrzebujesz:- 12 czekoladowych kuleczek z orzechami (na główki)- paluszki z makiem- biały lukier - rozpuszczona czekolada
W kuchni wieczorem
Dietetyczne, wytrawne muffiny; BBQ sauce (Seinfeld) 311danie przygotuj tj. tę zapiekankę, ale składniki układaj warstwami w formie do muffinów. Posmaruj wierzch babeczek masą jogurtowo-jajeczną i zapiekaj przez ok. 30 minut. Można zabrać do pracy/szkoły. Mnie smakują wyjątkowo dobrze z zielonymi oliwkami. Można je też dodać do muffinów zamiast czarnych. The Doll (season 7, episode 17) Jerry buys a bottle of BBQ sauce that
Qlinarnie i Qlinarnie
Mini muffiny z dyniowym curdem i bezą włoską 235Dzisiaj mam dla Was obiecane już w zeszłym tygodniu mini muffiny. To właśnie z myślą o tych maleństwach przygotowałam boski curd pomarańczowo-dyniowy, którym je napełniałam. Krem wyszedł naprawdę pyszny, choć następnym razem dodam do niego soku z cytryny, żeby był kwaśniejszy. Niemniej, świetnie smakuje jako wypełnienie delikatnych, pomarańczowych babeczek. Na wierzch przygotowałam bezę włoską, która wygląda pięknie, i smakuje(...)Ubijać przez około 10 minut, aż beza ostygnie.Bezę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki, wyciskać dekoracyjnie na muffiny. Wierzch bezy opalić palnikiem do creme brulee.Smacznego!Zdjęcie jest okropne, i zdecydowanie nie oddaje uroku tych babeczek. Pstryknęłam je szybko przed wyjściem z domu z myślą, że kilka zostanie do zdjęć na później. Cóż, byłam w błędzie
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wytrawne muffiny w dwóch odsłonach 236Babeczki idealne na imprezę. Doskonałe dla osób, którym znudziło się słodkie wydanie tego smakołyku. Dwie wersje do wyboru, ale oczywiście można w nich połączyć wszystko, na co macie ochotę.Muffiny z szynką i serem żółtymPotrzebujemy:- 15 dag mąki pszennej- pół szklanki mleka- 2 jajka- pół łyżeczki proszku do pieczenia- 1,5 łyżki stopionego masła- 0,5 papryki- 3 plastry szynki
W poszukiwaniu inspiracji
Czekoladowe muffiny z chili 206Przepyszne, słodkie i delikatnie pikantne muffiny z dodatkiem chili. Dodatek chili idealnie podkreśla czekoladowy smak. Całość obłędnie, seksowanie smaczna. Takie prawdziwe #pornfood. Składniki (na
Mango Papaja
Muffiny z jagodami 202Składniki – porcja na 12 muffinów: 1 szklanka mąki, 1/3 szklanki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1/2 szklanki mleka, 1/4 szklanki
Coś bym zjadła
Muffiny jogurtowe z rabarbarem 247grubsze, nie większe bo inaczej muffiny się porozpadają. Rozpuszczamy i studzimy masło i olej kokosowy. Do miseczki z mokrymi składnikami wbijamy jajka, rozmącamy je widelcem. Dolewamy do nich jogurt lub śmietanę, aromat waniliowy (jeśli używacie aromatów-olejków do ciast – dosłownie kilka kropli, nie łyżeczka!). Wlewamy wystudzony tłuszcz* i mieszamy razem. *Szybka kruszonka do tych babeczek – 3 łyżki cukru, 1 łyżka(...)kratce – dzięki temu zostaną lekko chrupkie z wierzchu i puszyste w środku – powietrze musi mieć gdzie krążyć, a para wodna odparować – w metalowej formie to się nie stanie, Muffiny zrobią się gumowate. Jemy dopiero po całkowitym wystudzeniu. Wyjmujemy muffinki od razu po upieczeniu z formy i studzimy na kratce – dzięki temu zostaną lekko chrupkie z wierzchu i puszyste w środku
Karo in the Kitchen