ananas - 6417 przepisów (strona:320/428)

Kilka pomysłów na... 204

ciecierzycy  miały być mniejsze, ale jestem leniuszkiem i wolałam uformować kilka większych  tofu klopsy z masłem orzechowym, kuskus, warzywa (vegan) inspiracja  tortilla z tofu smażonym z ananasem, ryżem, marchewką i sałatą, z ostrym sosem chilli (vegan

More food, love and dreams
Sałatka z kurczakiem i fasolą 262

Pyszna wyszła :) Składniki 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 słoik selera sałatkowego 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka ananasa w zalewie 1/2 pora 3 ogórki konserwowe 2-3 łyżki … Czytaj dalej Sałatka z kurczakiem i fasolą

czarrna od kuchni
Szpinakowy koktajl z gruszką i ananasem 143

idealny na każdą porę roku czy dnia. Miksowanie tak mi się spodobało, że dzień bez koktajlu to dzień stracony!  Składniki : * garść szpinaku * szklanka soku pomarańczowego * gruszka * kilka plastrów ananasa  * szczypta cynamonu  * łyżeczka nasion chia  Przygotowanie : Banalnie proste - wszystko wrzucamy do blendera. Miksujemy do połączenia się składników i od razu podajemy

Magiczne Życie Marty
Słoneczne smoothie 172

widoku poprawia mi się na strój :) Słodki i orzeźwiający, koło takiej dawki witamin nie można przejść obojętnie, wiedzą to nawet dzieci :)))) Składniki (świeże owoce): 400 g melona 400 g ananasa 250 g mango Wagę owoców podaję już po obraniu. Wszystkie owoce (moje były bardzo dojrzałe) kroje na kawałki wrzucam do blendera i dzieje się magia :) Gdyby koktajl okazał się zbyt

Delicious Titbits
sernik pina colada 204

Jeśli jakiś wypiek zasługuje na miano ciasta idealnego, to jest nim na pewno ten sernik. Delikatny, kremowy, powalający aromatem. Połączyłam w nim moje ulubione smaki- kokos i ananas. Jeśli w środku zimy marzą Wam się  ciepłe kraje to kawałek tego sernika przeniesie Was tam już po jednym kęsie. Na zdjęciu może nie wygląda (zdjęcia robione w pośpiechu) ale gwarantuję

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Owsianka z mleczkiem kokosowym i czekoladą 132

posiłek w ciągu dnia! Owsianka z mleczkiem kokosowym i czekoladą Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 2 szklanki mleka 1/2 szklanki suszonych owoców, pokrojonych w kostkę ( banany, morele, śliwki, daktyle, ananas itp.) 1 łyżeczka siemienia lnianego 2 łyżki płatków kokosowych 3 kostki mlecznej czekolady 2 łyżki mleczka kokosowego Przygotowanie: Do garnka, najlepiej takiego, w którym gotujemy mleko, wsypujemy płatki owsiane

Moja smaczna kuchnia
Gorączka sobotniej nocy 140

nazwa ciasta Gorączka sobotniej nocy.  Gorączka sobotniej nocy Składniki: - galaretka Winiary Blue Curacao - galaretka Winiary Mojito - 2 galaretki Winiary   Piña Colada - 2 galaretki Winiary Pink Margarita - puszka ananasów - puszka brzoskwiń - 400 ml śmietany 30 % - truskawki - herbatniki Przygotowanie: Galaretkę Blue Curacao i Mojito rozpuszczamy w oddzielnych naczyniach, wychładzamy (można przygotować dzień wcześniej). Owoce odsączamy, kroimy w drobną kostkę

Kulinarne życie
Koktajl owocowy 133

Składniki (na 1 porcje) - 100 g kostek lodu, - 5 truskawek (ok. 100g), - 100 g ananasa bez skórki, - 100 g melona bez skórki, Sposób przygotowania 1. Miksujemy wszystkie składniki. Koktajl jest bogaty w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu, - witaminę C, która jest antyoksydantem (działa przeciwnowotworowo), - bromelinę, która przyspiesza spalanie tłuszczów, - flawonoidy, które działają przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Fondue czekoladowe z owocami 170

Składniki (na dwie porcje) - 1 czekolada gorzka (ok. 100g), - 2-3 łyżki mleka (ok. 20-30 ml), - 2 plastry ananasa (ok. 160g), - garść winogron (ok. 70g), - szklanka truskawek (ok. 150g), - 2 kiwi (ok. 150g). Sposób przygotowania 1. Czekoladę z dodatkiem mleka rozpuszczamy w fondue 2. Owoce myjemy, kroimy w dowolne kształty i układamy na półmisku. Deser jest bogaty w: - magnez

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Ryż smażony z szalotką 132

ryż. Do ryżu wlewamy sos rybny, sojowy i ostrygowy oraz cukier palmowy. Mieszamy dokładnie, tak by ryż był cały pokryty sosem. Podajemy jako dodatek do dania głównego. Z dodatkiem ananasa (dodanego do szalotki) i orzechów nerkowca, stanowi świetną, lekką przekąskę. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
Co zrobić, gdy męczą nas zaparcia. 220

męczą nas zaparcia nawet te ciężkie, trzeba przed każdym posiłkiem zjeść gruby plaster ananasa, najlepiej świeżego.                              Życzę dużo zdrowia

Przepisy i porady kulinarne
Kolorowy piegusek (na białkach z kefirem) 196

szklanki maku 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka kefiru 1 szklanka cukru 6 białek 20 dag margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia garść rodzynek garść żurawiny suszonej garść ananasa kandyzowanego 1 łyżka rumu (opcjonalnie) Margarynę rozpuścić, przestudzić. Mąkę przesiać z proszkiem, dodać sypki mak, wiórki, cukier i wymieszać. Następnie dodać kefir i rozpuszczoną margarynę, wymieszać. Białka ubić na sztywno

talerz przyjemności
Bo urodzinowy nie musi być tort 224

miejsce kół w formie i upiekliśmy biszkopt. Biszkopt nie przekładany niczym, a tym bardziej niczym skomplikowanym. Ot. biszkopt. Jego zadaniem było ślicznie wyglądać. Dołożyliśmy dioramę ze słonecznika, migdałów, kandyzowanych ananasów oraz leśnego mchu .   Efekt?      3letni solenizant nie posiadał się z radości i każdemu opowiadał o ciuchciotorcie. Efekt został wzmocniony przez prezent urodzinowy, który była

Przepysznik - BLW i nie tylko
Limonkowo-miętowa sałatka ryżowa 205

palcach lub pokrojone nożem. Polać sałatkę oliwą, posypać świeżo zmielonym pieprzem i zajadać, ciesząc się jej przyjemnym aromatem :) ----- Podobne: Wytrawna owocowa sałatka z mango Ryżowa sałatka z kurczaka i ananasa Sałatka z awokado i łososia

Weekendy w domu i ogrodzie
Kolacja w ProVita 144

wprost idealny dla delikatnie słodkiego rieslinga o żwawej kwasowości. Naturalnym kandydatem był - Riesling Kabinett 2014 z winnicy Rappenhof. Piękny cytrusowy nos z dominującą cytryną i limoną, nutą pomarańczy i ananasa korelował doskonale z trawą cytrynową i sokiem z limonki, a wyraziście zarysowana słodycz resztkowa bez problemu „radziła sobie” z pikantnymi elementami: kardamonem i marynowanym imbirem. - dorsz cofitowany w maśle marchewkowym

królestwo garów